TWO WORLDS

TWO WORLDS

O niekoľko mesiacov pribudne do ponuky nová RPG hra, aby zabojovalo o priazeň hráčov na PC a Xbox 360.

Dojmy

Hry na hrdinov patria popri akčných tituloch k tým najobľúbenejším. O niekoľko mesiacov pribudne do ponuky RPG Two Worlds, aby zabojovala o priazeň hráčov na  PC a Xbox 360. Zdá sa, že to nebude len jedna z mnohých hier, ale zaujímavý produkt, ktorý má šancu zaradiť sa medzi legendy.
 
Ubehlo mnoho rokov odvtedy, ako orkovia  v boji stratili svojho vodcu Aziraala. Boh vojny padol a miesto jeho hrobky ostalo neznáme až do chvíle, keď expedícia trpaslíkov nenašla v podzemí tajomný chrám. Všetko nasvedčovalo tomu, že sa jedná o posvätné miesto s pozostatkami Aziraala a tak sa krehký mier medzi civilizovanými rasami a orkami začal rozpadať. Skutočná hrozba však prichádza odinakiaľ...V tomto kritickom období, na rozsiahlom kontinente Antaloor, lovec odmien hľadá svoju sestru, ktorá sa stratila pri nájazdoch pred tromi rokmi. Vodítko mu dal tajomný cudzinec. Na základe jeho slov hrdina vstúpil do Temného bratstva, pretože ovládnutie mysterióznych síl je zrejme jediný spôsob, ako môže prežiť a uspieť. Teraz balansuje medzi dvomi svetmi, aby našiel odpovede na svoje otázky a ovplyvnil osud celej krajiny.

Príbeh, ktorý sme načrtli v úvode, bude nelineárny a hráč bude mať voľnosť pohybu vo svete, ktorý sa mení na základe jeho činov. Nebude chýbať veľa nepovinných úloh a popri boji ani predelové scény a dialógy nahovorené profesionálnymi hercami. V rozhovoroch však nenájdete priveľa možných odpovedí ktoré, podľa tvorcov, v iných hrách len vyvolávajú ilúzie slobody voľby, v skutočnosti však nič nemenia na nasledujúcom priebehu. Dialógy v Two Worlds len dokresľujú príbeh a sumarizujú, to hlavné však závisí od hráčových činov, nie rečí. Toto bude hra na hrdinov, nie hra na rečníkov, dodávajú vývojári. Uvidíme, čo na to povedia priaznivci, v každom prípade argumenty majú svoju logiku.

Hoci sa jedná o fantasy svet, nie je to žiadna rozprávková púť, ale drsné putovanie v bezohľadnom prostredí. Hra bude mať temnú atmosféru, za chyby sa draho platí a dobro býva odplácané zlom. Cesta k cieľu vedie aj uličkami zrady a ľudia nebývajú milí. Nečakajte žiadne zľutovanie.

Two Worlds
Two Worlds
Two Worlds


V Two Worlds nenájdete klasický výber povolania postavy a budú vám dostupné všetky zručnosti, ktorých rozhodne nebude málo a to bez obmedzenia. Získať ich však nebude jednoduché a budete musieť zvážiť, ktoré uprednostníte. Vaše zameranie sa bude dať počas hry zmeniť, takže ak nebudete spokojní s voľbou, môžete uvažovať o iných zručnostiach. Nečakajte žiadne nové kúzla za peniaze alebo získanie členstva v spolku, keď sa tam prihlásite. Tu si nevyberáte vy, ale členovia spolku, či vás chcú alebo nie. Ak sa im pozdávate, oslovia vás a vy buď ponuku prijmete, alebo odmietnete. A zručnosti si budete musieť zaslúžiť.
 
V hre sa dočkáme ojedinelého systému mágie. Je založený na výbere kariet a balíčkov a umožňuje špecializáciu v jednej zo štyroch magických škôl plus nekromancii. Nájdete tam vyvolávacie, ofenzívne, defenzívne aj liečebné kúzla. Na zoslanie kúzla potrebujete magické body a aspoň jednu kartu. Mágiu sa neučíte, jednoducho získané karty vložíte do políčok na kúzlenie a keď sa vám nepozdávajú vymeníte ich. Rôzne kolekcie kariet majú rozličný účinok a vzácnejšie kúsky získavate pri vyššej zručnosti v danej škole mágie. Takýto systém je naozaj zábavný a má široké možnosti.
 
Boje budú dynamické, ale nie priveľmi zjednodušené, ako bývajú v hack´n´ slash RPG v štýle Diabla. Základné útoky budú realizované automaticky, pokročilé techniky a kúzla určuje hráč. Pritom štatistiky a parametre hráča majú väčší vplyv na úspech v boji a nerozhoduje len vysoká hodnota šikovnosti (dexterity) alebo pohotové jednanie. Nenájdete tu kombá, ale každý protivník vyžaduje inú taktiku, aby ste ho porazili. Určite nezvíťazíte len jedinou technikou. Navyše, pri boji s najsilnejšími monštrami a nepriateľmi budete niekedy nútení zakladať pasce a využívať triky a predmety v okolí, užijete si aj upaľovanie za živa.

Navýšenie úrovní hrdinu prebieha v podstate klasicky, získate body pre atribúty ako je sila, či mágia, ktorými zvyšujete počet životov a energie, ale okrem iného aj odolnosti voči rôznym vplyvom. K tomu dostanete body zručnosti a pomocou nich vylepšujete útoky, kúzla, zakrádanie atď.

Tvorcovia sľubujú množstvo štandardných a magických predmetov, pričom je malá pravdepodobnosť, že nájdete dva rovnaké kusy. Brnenia a zbrane majú vplyv na vaše výkony a odolnosť, takže ich nákup je dôležitý. Vylepšenia efektu zbraní majú zjednodušené zásady. Keď použijete kolekcie a série príbuzných predmetov, majú pri spoločnom použití výrazne lepší účinok. Zdokonaľovanie predmetov vkladaním krištáľov a podobne sa nekoná.

Two Worlds
Two Worlds
Two Worlds

Bojovať budete proti stovke rôznych nepriateľov. Majú rozdielne zmýšľanie, taktiku a zručnosti. Majú zaujímavý dizajn, ale čo je zaujímavé, majú aj rozdielne pohnútky k tomu, aby s vami bojovali. Nie je to teda tak, že všetci na vás zaútočia hneď, ako im vstúpite do cesty. Dôvodom k útoku môže byť hnev, hlad, alebo vás budú chcieť ozbíjať o peniaze. NPC postavy majú taktiež rôzne zámery a pohnútky, hlavné „enpísíčka“ budú mať určitú psychologickú hĺbku a prepracovanú osobnosť, aby ste si ich lepšie pamätali.
 
Multiplayer bude, na rozdiel od hry pre jednotlivca, orientovaný podstatne akčnejšie a tu nájdete aj prednastavených hrdinov, s ktorými môžete okamžite vyraziť do boja. Celkovo to predstavuje viac ako 10 povolaní od strelca, mága a nekromancera až po rytiera a barbara. Určite si však môžete vytvoriť aj vlastnú, špecifickú postavu. Multiplayer si údajne bude môcť zahrať veľký počet záujemcov súčasne.
 
Two Worlds bude využívať najmodernejšie technológie a tvorcovia sa rozhodli aplikovať zdokonalený engine z ich známej stratégie Earth  2160. Môžete očakávať plastický terén, fotorealistickú vegetáciu, vysoký dohľad a precízne spracovanú vodu a tiene, osobitne generované hoci pre každý lístoček na strome. Jaskyne, pohoria, dážď budú zodpovedať reálnemu výzoru.

Reality Pump je skúsená poľská firma, ktorá za viac ako 10 rokov existencie odviedla kus dobrej práce. U nás sú známe najmä hry Earth 2140, Earth 2150, Earth 2160 a KnightShift. Dá sa teda predpokladať, že nová RPG Two Worlds, bude niesť vysokú známku kvality. Vývojári kladú dôraz na tri aspekty hry-  boje, príbeh, voľnosť. Boje, pretože nimi sa rieši mnoho problémov a sú atraktívne. Príbeh, ktorý podnieti zvedavosť hráčov, ponúkne zaujímavé situácie a nestratí sa v zápletkách vedľajších úloh. Voľnosť a to v konaní, objavovaní a plnení úloh podľa intuície a ľubovôle hráča. To všetko zabalené v kvalitnej grafike bude RPG Two Worlds, ktorej sa dočkáme už v máji.

Two Worlds
Two Worlds
Two Worlds

napísal uni 22.3.2007
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
Two Worlds
| TWO WORLDS
[26.4.2007]
Two Worlds
| TWO WORLDS
[13.6.2007]
Two Worlds
| TWO WORLDS
[13.6.2007]
Two Worlds
| TWO WORLDS
[13.6.2007]
TWO WORLDS


PC
Xbox 360

Vývoj: ZUXXEZ Entertainment / Reality Pump
Štýl: RPG
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 17. júl 2007
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18412)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk