Nový iPhone aj na Slovensku

pridal je2ry 11.6.2008 o 16:12 pod hardware
HARDWARE > NOVINKY >

Šepkandy okolo vynoveného modelu populárneho telefónu iPhone sa pretavili na skutočnosť. Od 11. júla sa začne v USA predávať 3G verzia telefónu a práve podpora rýchlejšej mobilnej dátovej siete je najväčším plusom. Okrem toho sa novinka môže popýšiť zabudovaným GPS modulom, ktorý predchádzajúcemu modelu chýbal. Zo zmien treba ešte spomenúť výmenu zadného krytu za plastový (mal by sa menej šmýkať) , rozmery sa oproti pôvodným 115 x 61 x 11,6 mm nepatrne zvýšili na 115,5 x 62,1 x 12,3 mm. Zachovaný ostal displej s veľkosťou uhlopriečky 3,5 palca, rozlíšením 480 x 320 a multitouch technológiou.

Výdrž batérie je 7 hodín pri prehrávaní videa, 24 hodín pri počúvaní hudby, 10 hodín telefonovania v 2G, 5-6 hodín telefonovania v 3G sieti (mobil nemá prednú kameru, nad video hovormi teda visí veľký otáznik). V standby režime vydrží novinka cca 300 hodín.

Dobrou správou je, že hoci v zozname krajín, ktoré sa k telefónu dostanú už začiatkom budúceho mesiaca, sa Slovensko nenachádza, iPhone nás neobíde. Na jeseň/v zime by ho mali ponúkať Orange i T-mobile, je veľmi pravdepodobné, že neskôr aj O2. Ak bola dostupnosť mobilu dobrá správa, informácia o jeho cena je ešte pozitívnejšia. V USA sa s paušálom totiž bude predávať 8 GB verzia len za 199 dolárov, čo je pri súčasnom kurze naozaj pohodová sumička (cca 4000 Sk). 16GB verzia bude za 299 dolárov a to ako v čiernej tak aj v bielej farbe.

Uvidíme, akú cenovú politiku zvolia naši operátori, ale na priamy dovoz zo zahraničia sa veľmi nespoliehajte – každý kúpený iPhone musí byť aktivovaný na paušál ihneď pri kúpe, takže voľne predajné kusy budú dosahovať dvoj, možno aj trojnásobne drahšie.





Nový iPhone aj na Slovensku
Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (3)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19907)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk