Hudobné dni pokračujú s Guitar Hero

pridal je2ry 24.6.2008 o 8:29 pod hry
HRY > NOVINKY >

Hudobné hry majú v posledných dňoch na ružiach ustlané. Najprv sa objavila správa o alternatívnych nástrojoch k Rock Band, teraz tu máme preview na nový Guitar Hero World Tour v podaní IGN. Určite už viete, že nový Gitarový Hrdina sa nepustí do boja s tvrdým rockom sám, ale pomôže mu v ňom zvyšok kapely v podobe speváka a hlavne bubeníka.

Svojho odhalenia sa dočkala vynovená gitara, aj keď Activision nezabudli pripomenúť, že kompatibilné budú aj predchádzajúce gitary (Les Paul alebo X-plorer), len s nimi nebude možné využívať všetky pridané funkcie. V prvom rade je gitara väčšia a opäť o čosi realistickejšia; zamaskovanie tlačidiel START a SELCET urobilo svoje. Najväčšou novinkou sú touchpadové tlačidlá na hmatníku, ktoré nám umožnia ešte viac sa vyblázniť pri hraní rýchlych sólo pasáží a tiež budú mať nezanedbateľný prínos pri tvorení vlastnej hudby v editore songov.

Mikrofón bude bez tlačidiel, čiže sa zopakuje situácia z Rock Band, kedy treba všetky funkcie ovládať pomocou klasického ovládača. O bicích, azda najväčšom lákadle GH4, sme si už čo-to popísali v tejto novinke. Bicie budú 6-farebné, teda budeme hrať 6 nôt. Majú realistickejší tvar ako konkurencia a navyše sú schopné zmerať rýchlosť dopadu paličky a tomu prispôsobiť hlasitosť odohraného zvuku.

Viac sme sa z preview dozvedeli aj o herných možnostiach. Znova si budeme vytvárať vlastných hudobných avatarov, znova s nimi odohráme koncerty v rôznych častiach sveta a znova sa budeme musieť v súboji na „život a smrť“ postaviť záverečným bossom. Nebude chýbať ani široká ponuka online módov a čo sa týka obtiažnosti hry, iste poteší pridanie možnosti „begginer“ ako aj vyrovnanie náročnosti medzi ostatnými levelmi, na ktoré sa hráči často sťažovali.

Okrem 85 lincencovaných songov ponúkne Guitar Hero World Tour aj doposiaľ nevídaný spôsob sebarealizácie. Budete si totiž môcť zložiť vlastnú pieseň. Začnete basovou linkou, pridáte bicie (tu sa zíde ich citlivosť na rýchlosť) a hlavnú melódiu, všetko to zmixujete v ľahko ovládateľnom editore. Buďte priamo ovplyvňovať tempo, výšku tónov, vytvárať slučky, meniť hlasitosť pasáží, jednoducho (takmer) všetko to, čo robia profíci v neskutočne drahých hudobných štúdiách. Navyše, ak si pieseň vytvoríte na obtiažnosti Hard, systém sám vygeneruje rozloženie nôt pre všetky jednoduchšie obtiažnosti, takže si vaše majstrovské dielo budú môcť zahrať aj hudobné antitalenty. Takto pripravený, ešte horúci a voňavý singel uploadujete na net, odkiaľ si ho budú sťahovať ostatní hráči a náležite vám dajú najavo, či sú s ním spokojní, alebo nie. Uploadnúť sa bude dať 100 užívateľských trackov, naopak stiahnuť si ich budete môcť až 200. Jediné obmedzenie pri vytváraní nových rockových hymien je, že sa nebude dať pracovať s hlasom, teda nebude možné nahrávať vokály.

V Amerike sa začne Svetové Turné niekedy v októbri, my len musíme dúfať, že sa časom dostane aj k nám a nebudeme kvôli jeho kúpe musieť rozpredať niekoľko členov rodiny na orgány :-).





Hudobné dni pokračujú s Guitar Hero Hudobné dni pokračujú s Guitar Hero Hudobné dni pokračujú s Guitar Hero
Páči sa mi!

Zaradené pod: xbox, ati






PS2
PS3
Xbox 360
Wii

Vývoj: Activision / Neversoft
Štýl: Párty hra
Dátum vydania:  2008
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18425)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk