Sacred 2 v 1080p na oboch konzolách

Digital Foundry spravili svoje ďalšie porovnanie a tentoraz sa zamerali na aktuálnu 1080p hru, ktorá beží bez upscalovania na oboch konzolách a podľa testu beží takmer rovnako rýchlo a .... rovnako zle.

pridal saver 26.6.2009 o 11:13 pod hry
Sacred 2 v 1080p na oboch konzolách

HRY > NOVINKY >

Digital Foundry spravili svoje ďalšie porovnanie a tentoraz sa zamerali na Sacred 2 aktuálnu 1080p hru, ktorá beží bez upscalovania na oboch konzolách a podľa testu beží v tomto rozlíšení takmer rovnako rýchlo a ... rovnako zle. 

Obe konzoly totiž hru zvládajú v 20 - 30 fps len s minimálnymi rozdielmi. Ani jedna konzola však 1080p nezvláda hru poriadne a v 30 fps, kde máte polovicu frejmov roztrhnutú, vytvára skôr dojem 15 fps. Zapnutie v-locku by tearingu pomohlo, ale finálny framerate by bol zrejme okolo 10 fps. Štatisticky má PS3 o menej ako 1 frejm viac, ale za to usekáva o 5 % viac frejmov, čo pridáva ešte viac tearingu. Viac vám ukáže video na DF.

V každom prípade je otázne, či tá hra naozaj potrebuje 1080p, keďže pri tomto rozlíšení trhá neskutočne a ani 720p hru nezachraňuje. Hra totiž aj 720p stále renderuje hru natívne v 1080p a stále tearuje, aj keď pri Xboxe je už obraz menej trhaný. Do nižšieho renderingu sa prepne až pri SD rozlíšeniach, kde sa tearing pri Xbox360 upraví a aj framerate stabilizuje, aj keď pri PS3 zo záhadných dôvodov klesne tearing len mierne a rovnako framerate je nízký. Občasné sekanie obrazu pri načítavaní textúr je pri oboch konzolách na všetkých rozlíšeniach rovnaké.

Zo zaujímavostí pri všetkých nižších rozlíšeniách ako 1080p má hra zapracovaný supersampling AA, čo je najkvalitnejší antialiasing, keďže hra sa downsampluje z vyšších rozlíšení. Ale tento efekt trhanú grafiku nezachráni.

Celkovo mali autori v Sacred 2 zvláštny prístup k samotnej hre, možno sa chceli prezentovať Full HD grafikou aj za cenu slabšieho výkonu hry. Úplne stačilo prehodiť renderovanie do 720p a zoptimalizovať hru tam, mohla ísť kľudne aj 40 - 60 fps. Na druhej strane, ak si trúfajú na 1080p na konzolách, v ďalšom titule to bude určite lepšie. Aj keď je jasné, že aktuálne konzoly nie sú na toto rozlíšenie stavané a môžu si ho dovoliť len menej náročné hry.

U nás v recenzii dostala PC verzia hry 6.5 na IGN dostala konzolová verzia 6.5, PC verzii dali 7.5.





Páči sa mi!

Zaradené pod: xbox, ati






PC
PS3
Xbox 360

Vývoj: Ascaron / Ascaron
Štýl: Akcia / RPG
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 29. september 2008
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (3)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19836)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk