'SPLOSION MAN

'SPLOSION MAN

8.0

Vašou jedinou úlohou je Explodovať!

Recenzia na Xbox360 verziu

Čakáte vhodnú náhradu za Portal? 'Splosion man je síce trochu z iného súdka, ale rovnako originálna a zábavná arkádovka. V pokusnom laboratóriu sa stala strašná nehoda a vytvorili vás - ohnivého muža. Teraz za to budú pykať a to kruto.

Napriek vášmu neštastiu hra neponúka žiadne krvavé vyvražďovanie, ale humornú, komiksovo ladenú skákačku. Vaša úloha ohnivého muža buda jednoduchá - preskákať levelmi a to za každú cenu. Pomocou explodovania budete ničiť techniku, piecť chaoticky behajúcich vedcov a hlavne skákať - keďže každá explózia vás vyhodí do vzduchu a umožní vám dostať sa na potrebné miesta. No bude to mať niekoľko zádrhelov. Nie ste supersilná ohnivá postavička a dokážete explodovať len trikrát za sebou. Po tretej explózii si musíte oddýchnuť. Tým bude podmiená logika levelov a aj vaša taktika skákania.

'Splosion Man
'Splosion Man Bububu...
Bububu...


'Splosion Man Torta... a nie len jedna.
Torta... a nie len jedna.


'Splosion Man Klasický 2D pohľad na 3D engine.
Klasický 2D pohľad na 3D engine.





Spolu hra ponúka 50 levelov v troch sadách s bossmi čakajúcich vás na konci. Zatiaľ čo v prvých leveloch len skúmate svoje schopnosti, ďalšie už prinášajú prvých nepriateľov a stále nové ohrozenia. Automatické kanóny a rôzne vedecké pasce budú síce kruté, ale zďaleka nie sú najhoršie, čo vás stretne. Tým najväčším nebezpečenstvom pre ohnivého muža je kvapalina. Budete musieť pred ňou utekať, preskakovať, balansovať nad ňou na rôznych plošinách a prelietavať pomocou explodujúcich sudov, ktoré vaše výskoky výrazne multiplikujú. K úspešnému prejdeniu levelov budete potrebovať hlavne správne načasovanie, šikovnosť a často aj nervy.

Nervy hlavne na obtiažnosť niektorých levelov, totiž ako budete postupovať hrou, náročnosť sa zvyšuje a vy budete stále viac zomierať a skúšať levely prechádzať aj desiatky krát. Síce množstvá checkpointov v leveloch potešia, ale správne načasovanie za vás nevyriešia. Preto pre tých, ktorí si s určitým levelom nebudú vedieť poradiť, autori zapracovali možnosť Way of Coward, teda cestu zbabelca, ktorá sa vám objaví v menu po množstve neúspešných pokusov. Táto možnosť vás automaticky posunie ďalej, ale ako pripomienku, že ste zabelec vám na postavu pridá ružovú mašličku.

Štýlovo má 'Splosion Man najbližšie k titulu Portal, síce tu nevytvárate diery do priestoru, ale potreba taktiky a rýchlych reflexov tu je podobná. Rovnako aj vedecké laboratóriá a torty navodzujú podobné pocity. Len na rozdiel od jednej torty v Portale, tu máte tortu v každom leveli a jej získanie bude špeciálnym bonusom a často to nebude jednoduché. Levely totiž prechádzate ako na čas, tak aj na celkové skóre, ktoré vám zvyšujú zničené a zozbierané veci.

'Splosion Man

Podľa skóre sa umiestňujete v globálnych rebríčkoch, v ktorých sa môžete neustále vylepšovať a pokúšať sa dostať do prvej desiatky. Teda ak vás to ešte bude baviť. Osobne po prejdení 50 levelov už nemám náladu na ďalšie skákanie na čas a skôr ma navnadila druhá možnosť a to kooperačná hra, ktorá pridáva do hrateľnosti nový element a to spoluprácu. Séria kooperačných levelov ponúka hru pre štyroch hráčov, či už online, alebo na jednej konzole. Síce online je hranie dosť neohrabané, ak hráte s priateľmi na jednej konzole dokážete rýchlejšie skoordinovať a načasovať svoje úkony.

Grafika Splosion Man je 3D s pohľadom zo strany s jedinečnými animáciami hlavne postavy, ktoré tomu celému dodávajú život a závidieť im môže aj Shadow Complex. Hra nemá žiadny HUD ani parametre, ktoré potrebuejte sledovať, autori sa orientovali na čistú zábavu. Rovnako aj ovládanie je minimalistické a jedinou vašou úlohou je ovládať postavičku do strán a jedným tlačidlom skákať. To je všetko. Celú hru to robí rýchlo pochopiteľnou a prístupnou pre každého, aj keď časom možno až príliš náročnú.

Celkovo 'Splostion Man je svieža a inovatívna, trochu škoda, že postupne stereotypná a niekedy zbytočne ťažká, čo už všetko spolu pôsobí ku koncu hry trochu únavne. Bossovia síce hrateľnosť raz za čas oživia, ale chýba im nápaditosť finálnej torty v Portale. Napriek postupnému úpadku hry, titul svojí za tých pár drobných a ponúka dostatok hodín zábavy.

'Splosion Man
'Splosion Man K hviezdam a ešte vyššie...
K hviezdam a ešte vyššie...


'Splosion Man Buď správne načasujete skok alebo skončíte ako krmivo pre psov.
Buď správne načasujete skok alebo skončíte ako krmivo pre psov.


'Splosion Man Hops, šups a som tam.
Hops, šups a som tam.






napísal saver 16.9.2009
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
8.0
Ohodnotiť
'SPLOSION MAN
+ zábava
+ kvalitné animácie a dynamika celého titulu
- postupná stereotypnosť a príliš vysoká náročnosť
- podivný záver


RECENZIE HRÁČOV
Xbox 360

Vývoj: Twisted Pixel Games
Štýl: Akcia
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19628)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk