WHITE KNIGHT CHRONICLES

WHITE KNIGHT CHRONICLES

Bez online ani jeden quest

Dojmy

V úvodný deň Tokyo Game Show sme boli pozvaní na prezentáciu White Knight Chronicles. V čase, keď sa šuškalo po výstave o ohlásenom pokračovaní formou traileru, to bolo nanajvýš čudné, ale vzhľadom na to, že hra sa zatiaľ do západného sveta nedostala, sme boli zvedaví, o čom bude autorský tím hovoriť počas 30 minútovej prednášky. Pred konferenčnou sálou stál informačný stojan s nápisom The Last Guardian. Pre istotu sa pýtam recepčnej, či som na správnom mieste, ona odvetila, že áno a vraj súčasťou prezentácie je aj prekvapenie spojené s novým dielom Fumitu Uedu. Všetko ostatné sa okamžite stalo zbytočným, nakoniec zostalo iba pri traileri, ktorý ste už isto videli.

Kritika prvých recenzií White Knight Chronicles nešetrila podporu online a práve o nej rozprával producent Kentaro Motomura. „Je zadarmo, kto sa pripojí online s PS3. Existuje tu aj spoplatnený obsah, ale nie je vôbec nutný pre hranie.“ otvára prednášku. Online komponent sa odomkne až po zdolaní prvej kapitoly zo story módy, čo bude nejakú tu hodinku-dve trvať. K tomuto logickému kroku pristúpili z jednoduchého dôvodu, práve úvod obsahuje aj tutoriál, ktorý vás oboznámi zo základmi ovládania a hernou mechanikou. Po absolvovaní tejto časti, sa môžete rozhodnúť, či hrať sólo alebo sa s kamarátmi vydať na quest.


Trojitý základ

Online WKC stojí na troch základných kameňoch – GeoNet, Georama a Subquest. Prvý menovaný je personálna stránka, kde sa zapisuje všetko spojené s hraním. Je prístupná cez Logic Stone v story móde alebo kedykoľvek cez svetovú mapu v online. Na stránke sa nachádza zoznam priateľov, blogy, správy od užívateľov alebo vývojárov, je to vlastne vaša vizitka vo svete White Knight Chronicles.

Pod názvom Georama sa zjednodušene schováva lobby pre tucet hráčov. Ako bude vyzerať, je plne pod vašou kontrolou, pretože ide vlastne o vlastnoručne vybudované mesto z dostupných stavebných prvkov. Na výber je stovka objektov a 18 typov prostredí, kam si svoje mesto môžete zasadiť. Priamo zo story módu sa dajú naverbovať NPC postavy, ich existencia bude ovplyvňovať mesto, keďže každá z nich má iné úlohy. Dokonca sa bude dať nakupovať v obchodoch.

Georama funguje ako klasický editor s množstvom objektov, môžete deformovať terén, behom pár minút vytvoriť malebnú dedinku obohnanú oceľovým plotom a potom v ďalšej sekunde sa v nej prejsť. Počas prezentácie bola ukázaná stavba bludísk pomocou pestrofarebných kociek. Dajú sa na seba ukladať, takže si môžete vytvoriť schody alebo 2D obrazce na mape. Každý hráč si môže vytvoriť 20 takýchto miest, hráči z Európy môžu navštíviť americké mestá a naopak. Georama funguje aj v offline.

Posledným a najdôležitejším komponentom online sú Subquesty. Odomykajú sa napredovaním v story móde, ale priamo výprav sa nemôžu zúčastniť hlavné postavy, iba vami vytvorený avatar. V hre bude na 50 rôznych úloh a ďalší obsah je prisľúbený po vydaní hry. O náplni úloh nepadla ani zmienka, ale na jednom slajde prezentácie sa mihol popis hovoriaci o doručení strateného predmetu niekde na pláňach zamorených nepriateľmi. Každý jeden subquest vyžaduje určitú úroveň postavy definovanú Guild Rankom. Čím je vyšší, tým máte viac úloh a zbraní na výber. Na quest môžete ísť aj sólo a dokonca aj v offline, no tá pravá zábava začína v štvorčlennej partii. Ak nebude po ruke dostatok kamarátov, o zvyšok členov sa postará chytrý matchmaking.

White Knight Chronicles

Exkluzívny materiál

Pre západné verzie pripravil Level-5 niekoľko prekvapení. V online bude možné komunikovať (konečne) cez Voice Chat a v story móde budú dianie komentovať postavy cez Live Talk. Tento systém debutoval v Rogue Galaxy a odvtedy prešiel niekoľkými vylepšeniami. Komentáre v rôznych situáciách budú pestrejšie, častejšie a bude ich oveľa viac. Live Talk oživuje napredovanie hrou a sem tam vás aj postavia na správnu cestu. Postavičky môžu protestovať, upozorniť vás, pokrikovať heslá počas bojov alebo frfľať, ak sa zle rozhodnete .

White Knight Chronicles bude v západnom svete debutovať v priebehu nasledujúcej jari. Malá poznámka na záver, európska ani americká verzia nebude obsahovať japonský dabing.


napísal spacejunker 22.10.2009
Páči sa mi!
WHITE KNIGHT CHRONICLES


PS3

Vývoj: SCEE / SONY Czech / Level 5
Štýl: RPG
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 26. február 2010
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Televízor k ps5 (7)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (0)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (3)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19889)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk