ARENA ONLINE

ARENA ONLINE

Bezplatná MMORPG možno aj pre vás.

Dojmy

Európsky trh s bezplatnými MMO nedávno obohatil titul Arena Online a tak sme si ho hneď oťukali. Jedná sa (opäť) o fantasy univerzum a nás zaujímalo, v čom sa líš od konkurencie a aké sú silné a slabé stránky produktu.

Pozadie príbehu nie je dôležité, stačí keď viete, že o dominanciu v pomerne rozľahlom svete bojujú tri frakcie. Bratstvo je zoskupením barbarov a severských kmeňov, Lesné domínium je združením elfov, no a ako by to bolo, keby chýbali ľudia, tu vystupujúci pod hlavičkou Rádu spravodlivosti. Hráč si okrem strany a teda aj rasy vyberie pohlavie a mierne upraví výzor, potom sa ocitne na ostrove, ktorý prináleží vybranej frakcii. Tu plní prvé úlohy, zoznamuje sa s prostredím, ovládaním a keď narastie na tridsiatu úroveň, získa prístup do otvoreného sveta, kde môže bojovať v PvP súbojoch proti ostatným frakciám.


Povolanie hrdinu nie je fixné a nevolíte ho pri vytváraní postavy. Môžete si osvojiť viaceré povolania, získať zručnosti z rôznych odvetví a rozvíjať ich podľa uváženia. Netýka sa to len boja, ale aj doplnkových činností, teda hlavne zberu surovín a výroby predmetov. Hoci postava získava levely, atribúty a zručnosti pribúdajú automaticky, akurát na každej piatej úrovni by ste mali vyhľadať pomoc trénerov. Hrdina sa v činnostiach zlepšuje ich častým používaním a to má vplyv aj na atribúty. Napríklad pri boji mečom sa zvyšujú hodnoty boja na blízko ale aj sila. Pri rúbaní dreva alebo lukostreľbe sa popri majstrovstve v danom odvetví zlepšuje aj šikovnosť a podobne. Okrem toho sú ale na zdolanie nepriateľov na vysokých úrovniach a na pokročilé úkony potrebné aj predmety vyššej akosti. Takže napríklad na výrub vzácnejších stromov treba vysoký level drevorubačstva a k tomu aj sekeru na piatej úrovni.

Na svoje si prídu aj vyznávači mágie. Kúzla v hre sú začlenené do niekoľkých odvetví a už na nízkych úrovniach hráč získa bohatý sortiment magických útokov, spomaľovacích, obranných a podporných kúziel. Opäť platí, že čím viac ich používate, tým ste lepší v danom magickom odvetví a popri tom rastie aj inteligencia. Používanie mágie je ideálne popri boji chladnými zbraňami.

Významnú úlohu v hre tvoria spoločenstvá hráčov. Každý deň sa môžu dvakrát pokúsiť o obliehanie a dobytie hradu, ktorý v prípade úspechu ovládajú do nasledujúceho dňa. Pri tom zohráva úlohu kryštál, ktorý treba rozbiť a v prípade obrancov chrániť. Okrem toho sú v hre truhlice s pokladom, o ktorý sa bojuje a hráči si môžu aj kúpiť lístky v lotérii.


Grafika hry je celkom pekná, hoci by nezaškodili nejaké efekty, ktoré by sympatický 3D svet ešte trochu dotvorili. Postavy a objekty nevyzerajú najhoršie, ozvučenie je na tom trochu slabšie. Vzhľadom na to, že je titul zdarma, je ale technická úroveň solídna. Arena Online síce nijako zásadne nevybočuje z priemeru, ale vývoj schopností a ľubovoľných povolaní na základe ich používania, je soľou tejto MMORPG.

Klient: stiahnite tu


napísal uni 13.11.2009
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
ARENA ONLINE
+ hrdina kedykoľvek vykonáva ľubovoľné povolania
+ rozvíjanie schopností častým používaním
+ obliehanie hradov
+ nízke hardvérové požiadavky
- všedná náplň hry podobná iným free MMORPG
- slabšia AI
- po čase stereotypné
Hardverové požiadavky:
Minimálne požiadavky: CPU 800 MHz, 256 MB RAM,32 MB VGA, internet, 720 MB miesta na HDD


Arena Online
PC

Vývoj: GDTeam
Štýl: MMO / RPG
Web: domovská stránka hry
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
| Arena Online 13.11.2009
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dragons dogma 2 (1)
Zdravim, mam otazku ohladne DG2 a to ze ako mam pa...
|Metro séria (6)
Chcem sa len opýtať pre zaujímavosť Metro hry sú u...
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20209)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk