Enslaved kombinuje údery a skoky

Nádejne vyzerajúcu akciu od Ninja Theory sme si vďaka E3 vyskúšali na vlastnej koži.

pridal je2ry 28.6.2010 o 10:42 pod hry
Enslaved kombinuje údery a skoky

HRY > NOVINKY >

150 rokov v budúcnosti to s ľudstvom nevyzerá dobre. Nadvládu nad svetom prevzali už dávno roboti a poslední zástupcovia tých, ktorí sa pred rokmi nazývali pánmi planéty, sa ukrývajú a bojujú o prežitie. Skúsenosti s prežívaním má na rozdávanie aj jeden z najtvrdších bojovníkov, Monkey. V bitkách sa robotmi sa spolieha najmä na svoju vylepšenú bojovú palicu, ktorá je účinná aj proti tým najpevnejším štítom nepriateľa. Monkeymu sa jedného dňa do cesty pripletie krehká dievčina Trip a ich spoločné dobrodružstvo začína.

V demoukážke na E3 sa Enslaved: Odyssey to the West odprezentovala levelom zasadeným do džungle. Husté porasty sa striedajú s ruinami prastarých stavieb, aby neskôr plynule prechádzali do hi-tech kovových konštrukcií. Roboti sú všade, ale pre Monkeyho palicu nepredstavujú väčšiu výzvu.

Ak by som mal hru k niečomu prirovnať, bol by to asi mix Uncharted a Dark Void, alebo prípadne Terminátor v roztomilých farbičkách. Skutočne, farebnosť a detailnosť grafiky stojí za povšimnutie, napriek desivému osudu, na ktorý nás Enslaved pripravuje, hra vyzerá prekvapivo optimisticky. Môžeme však predpokladať, že časom sa dostaneme aj do industriálnych zón a rôznych tovární, kde nás optimistická nálada raz-dva prejde.

Monkey ovláda svoju palicu dokonale, kombo údery sú účinné a roboti sa rozlietavajú na malé čiastočky. Trip síce pôsobí bezbranne, ale vďaka EMP generátoru dokáže na krátku chvíľu znehybniť nepriateľov, čo bojovník okamžite využíva vo svoj prospech. V deme som ovládal výhradne Monekeyho, Trip bolo možné kontrolovať iba čiastočne - pomocou príkazov. Vo finálnej verzii sa budeme spoliehať najmä na rôzne spôsoby vyrušenia a zaujatia protivníka. Trip napríklad mala prebehnúť po odkrytom moste, ktorý laserovýmni zbraňami kryli roboti. Monkey sa preto schoval za kamenný múrik a hlasnými pokrikmi lákal robotov, aby útočili na jeho stranu a dievča si nevšímali.  

Hra počíta aj so skákacími a adventúrnymi pasážami, aj keď treba povedať, že práve skákanie sa mi zdalo trochu krkolomné. Do októbra však majú autori ešte dostatočne veľa času, aby z nádejne vyzerajúcej hry spravili skutočne zábavné Putovanie na západ.





Enslaved kombinuje údery a skoky  Enslaved kombinuje údery a skoky  Enslaved kombinuje údery a skoky
Páči sa mi!

Zaradené pod: ati






Xbox 360
PS3

Vývoj: Namco Bandai / Ninja Theory
Štýl: Akcia
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 8. október 2010
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Televízor k ps5 (7)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (0)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (3)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19779)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk