Windows Phone 7 u nás?

Neoficiálne.

pridal saver 12.10.2010 o 21:51 pod hardware
Windows Phone 7 u nás?

HARDWARE > NOVINKY >

Po včerajšom ohlásení Windows Phone 7 sme zisťovali ako na tom bude podpora Slovenska z pohľadu Microsoftu, operátorov a predajcov.

V zásade online časť mobilov u nás nie je oficiálne podporované a teda ani samotné mobily Microsoftom. Operátori však mobily do svojej ponuky pridajú, aj keď vzhľadom na absenciu oficiálnej podpory Xbox Live a Marketplace nemôžeme čakať, že ich budú výraznejšie tlačiť. Zatiaľ oficiálne vieme, že T-Mobile pridá do ponuky jedno HTC do konca roka:

„T-Mobile plánuje uviesť Windows Phone 7 prístroj od spoločnosti HTC do konca roka. O príchode modelu a konkrétnych detailoch, cenových podmienkach a ponuke k jednotlivých programom budeme informovať až tesne pri jeho uvedení.“

Môžeme odhadovať, že podľa včerajšieho rozpisu to bude HTC 7 Mozart. O2 momentálne na Slovensku neplánuje Windows Phone 7 mobily ponúkať. Orange nás s otázkou na podporu Windows Phone odkázal na Microsoft ale dodáva:

"Orange je len predajcom telefónov a veríme, že čoskoro sa telefón s týmto operačným systémom objaví aj v našej ponuke."

Samozrejme u rôznych predajcov mobilov budú k dostaniu prakticky všetky európske Windows Phone 7 mobily. Takže vybrať si môžete ľubovolný ale bez zmluvy za vyššiu cenu. Napríklad HTC HD7 sa už na nemeckom amazone objavil za 599 eur.

Najdôležitejšiu časť a to pripojenie na Xbox Live a Marketplace nemáme potvrdené a nevieme aké presne obmedzenie tam je, ale pravdepodobne nebude problém prihlásiť sa so zahraničným Live kontom na Xbox Live a Marketplace. Toto však potvrdíme alebo vyvrátime, až keď to niekto u nás skutočne vyskúša.

Oproti nám Česká Republika dostane plnú podporu keďže tam bude Live oficiálne spustené. Viac o tom už povedala česká pobočka Microsoftu pre novinky.cz

Update: Máme tu zaujimavý update od O2:

Podľa informácií od Microsoftu operačný systém Windows Phone 7 po príchode na náš trh nebude úplne lokalizovaný. Prostredie bude zatiaľ dostupné iba v angličtine, francúzštine, nemčine a taliančine  a nebudú fungovať niektoré funkcie, ako napr. Marketplace. Kompletná lokalizácia do slovenčiny vrátane obchodu s aplikáciami je plánovaná hneď v ďalšej vlne rozširovania nových lokalizácií a dostupnosti služieb. Presný dátum zatiaľ nebol stanovený. 





Páči sa mi!

Zaradené pod: microsoft, xbox, windows 8, windows 7, ati






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Ps4 dualshock poradte ako opra... (4)
Ahojte, moj novy dualshock cca 3 mesiace standardn...
|Poraďte dobré sci-fi (13)
Zdar nevie niekto poradiť dobrú Sci-fi knižnú séri...
|Problém s asus fa507nv a huawe... (7)
Dobrý deň, Na stránku chodím už dlhšie, no bez ...
|Predam msi 3070ti gaming x tri... (0)
https://pc.bazos.sk/inzerat/165541838/msi-rtx3070t...
|Procesor na notebooku - vysoké... (14)
Zdar mám tento procesor na notebooku: intel core i...
|Svet, ukrajina, vojny ... (22048)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk