Chrisa Taylora zaujíma iba Age of Empires

Herného veterána sme vyspovedali na tému bezplatného obsahu, budúcnosti strategickej série aj o tom, čo sa deje s Kings & Castles.

pridal spacejunker 13.9.2011 o 11:31 pod hry
Chrisa Taylora zaujíma iba Age of Empires

HRY > NOVINKY >

Veterána Chrisa Taylora len tak niečo nevyvedie z miery, ale keď mu oznámim, že moja posledná RTS bola Dune 2, získal som si jeho plnú pozornosť. Na GamesCom prišiel s kolegom Ianom Vogelom z Microsoftu odprezentovať Age of Empires Online, ktorá zbiera pozitívnú kritiku a ocenili sme ju známkou 8,5/10. Keďže som sa s Taylorom stretol dva dni pred premiérou, zaujímali nás veci spojené s podporou, distribúciou aj novým free-to-play modelom.

„Pozrite sa na to, takto. Mám svoju obľúbenú iPhone hru a niekde tam žije chlapík, čo na hre maká dňom i nocou a dáva mi updaty," začína Taylor zapálene diskutovať o bezplatných updatoch pre zakúpenú hru. „Kedy sa toto stalo v histórii gamingu?" upevňuje si pozíciu najväčšieho rečníka v miestnosti a Vogelovi nedáva absolútne šancu zareagovať.

„Stalo sa nám to pri 99 centovkách, stalo sa to pri trojáčkových free to play projektoch ako táto (ukazujúc na obrazovku, kde beží Age of Empires Online)," prechádza k téme podpory po premiére. „Každý mesiac uvidíte niečo nové a zaujímavé. Či už pôjde o novú civilizáciu, booster, alebo niečo extra. Bude to niečo, čo zaručí, že krv bude naďalej prúdiť v žilách hry."

„Môže to byť upgrade enginu, nejaký fix, vylepšený pathfinding. Neexistujú limity, čo to môže byť a čo to nakoniec bude, keď sa nalogujete a hra sa updatne," pokračuje a so vzdychnutím dodáva: „Bodaj by tento model by bol k dispozícii od samotného začiatku." Taylor hovorí, že do dvoch až troch rokov bude free-to-play úplne bežným predajným modelom. „Musíme vás najskôr presvedčiť, predtým než siahnete po peňaženke a vytvoríte s nami vzťah."

Na Age of Empires Online stále pracuje štúdio Microsoftu v Redmonte s pomocou Gas Powered Games, delí ich medzi sebou 10 minút chôdze. „Neodovzdávame hru nejakému béčkovému tímu," dodáva.

Age of Empires Online je distribuovaná zdarma, obsah nafukujete kupovaním balíčkov podľa vášho uváženia. „Predstavte si menu so sushi. Vyberiete si len to, čo skutočne chcete jesť. Nikto vás do ničoho nenúti," takto v skratke vysvetľuje platené balíčky Vogel.

Gas Powered Games prebrali štafetu po Robot Entertainment, ktoré vzniklo z prachu Ensemble Studios. Nesmrdí Taylorovi práca iných? „Viete čo, je to iné. Osviežujúce. Kto by to bol býval povedal, že vymýšľať hry bude tak ťažké, že? Mám tu základy a bohatú históriu série, takže to bolo ako skočiť medzi kocky a začať stavať z toho, čo tam nájdem."

„Možno nadíde čas, keď si poviem, že spravím niečo nové, ale zatiaľ to bola pre mňa jedna veľká radosť." podobný názor na vývoj Age of Empires Online má aj Vogel. „A viete, čo je na tom najlepšie? Toto je naša najobľúbenejšia hra všetkých čias!"

Nedalo nám a spýtali sme sa Taylora aj na Kings & Castles. „Je až do odvolania vývoj na tejto hre pozastavený. Teda až kým, nebude mať zmysel sa k nej vrátiť." A keď už to nebude práve Kings & Castles, možno sa niektorá z technológií alebo mechaník dostane do Age of Empires Online. „Existuje aj takáto možnosť, môže sa stať čokoľvek." 





Páči sa mi!

Zaradené pod: microsoft, ati






PC

Vývoj: Microsoft / Gas Powered Games
Štýl: Stratégia / MMO
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 16. august 2011
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19910)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk