Týždenník #005

Vývoj novej adventúry od Double Fine zaplatia fanúšikovia, True Crime sa vracia, slečna Shepardová a prichádzajúca Vita.

pridal spacejunker 12.2.2012 o 8:11 pod hry
Týždenník #005

HRY > NOVINKY >

Čo týždeň, to úžasné správy. Začnem hneď z kraja a vrátim sa k finančným výsledkom, kde vydavatelia zo západu zápasia s červenými číslami. Tí z východu sú zahojení a vraj Japonci nevedia robiť hry. Možno pre našinca, ale biznis výsledky majú jednoznačné. Vydavatelia sa nepúšťajú do riskantných projektov, THQ vyplakáva, že detský biznis sa scvrkáva, Activision úspešne uviedol a predal 20 miliónov figúriek Skylanders a k tomu ohlásil aj pokračovanie s obrami, ktorí dokonca budú svietiť bez použitia batérií.

Svoje o zháňaní financií vie aj Tim Shafer, ktorí neúspešne obehal s ponukou na Psychonauts 2 viacerých vydavateľov a vždy bola odmietnutá. Riskantný projekt? Pre Markusa „Notcha“ Perssona, autora Minecraft, nie. Ponúkol sa, že zafinancuje vývoj! Šialené a to ste ešte nepočuli o tom, ako Shafer a Double Fine zlomili všetky rekordy na crowdsourcingovej stránke Kickstarter, kde prezentoval projekt 2D old schol adventúry.

Tam, kde vydavatelia ohŕňajú nos, fanúšikovia sú ochotní zložiť sa na vývoj malého projektu. Celkovo potreboval Double Fine na osem mesačný vývoj s pomocou Rona Gilberta 400 000 dolárov, a vyzbieralo sa ani nie za 24 hodín viac ako milión! Je to budúcnosť vývoja? Určite nie pre všetkých, dobrý nápad nestačí. Skúšali to viacerí a neuspeli. V prospech Shafera hovorí mimoriadna fanúšikovská základňa a vynikajúca reputácia.

Skôr než sa k nám dostane táto nová adventúra, v marci vyjde Mass Effect 3 aj aplikácia a hra pre iOS. Doteraz sme videli iba mužskú verziu Sheparda v akcii, ako vyzerá slečna Shepardová, sa môžete pozrieť na obrázkoch a v minútovom traileri. Pristane jej to, čo poviete?

Odvaha zariskovať patrí aj Square Enix, ktorý zachránil True Crime: Hong Kong tesne pred virtuálnou smrťou a oživil s pôvodným tímom United Front Games túto mestskú akciu plnú bojového umenia, motoriek, triád a policajta v utajení pod názvom Sleeping Dogs. Súboje na blízko a akcia ako vystrihnuté z filmov Jackieho Chana má niečo do seba. Ostatne, stačí sa pozrieť na filmový trailer.

Ak práve obedujete, odporúčame prestať žuť, sekáčikom a ostrými nožmi sa nekrája zelenina a mäso do chop suey, ale mafiáni.

Objavili sa prvé nejasné informácie o tom, že snád niekedy vyjde aj Star Wars Battlefront III, EA sa chystá oznámiť nový Medal of Honor o tom, že Microsoft uvedie už o pár dní simulátor Flight, je jasné. Bude zadarmo, ale ďalšie prídavky budú poriadne mastné.

České štúdio Warhorse si licencovalo CryEngine 3 pre vývoj zatiaľ neohlásenej RPG zasadenej do doby Jána Žišku. Ku Skyrimu vychádzajú tony modov a ďalšie budú pribúdať, zatiaľ si môžete hru skrášliť balíkom textúr vo vysokom rozlíšení a malou sondou z Portalu.

Čo sme sľúbili, to sme aj dodržali, zrecenzovali Metal Gear Solid HD Collection, Soul Calibur V, ale pozreli sa aj na Syndicate a netradičnú kombináciu svetov Dragon Quest, Nintendo a Monopoly v stolovej hre Boom Street. Pre súťažechtivých je pripravená súťaž o hernú klávesnicu a myš s motívom Modern Warfare 3. A pre tých, komu sa nechce čítať, sme pripravili video recenziu Star Wars: Old Republic.

A čo sa bude diať nasledujúcich sedem dní? Vypukne skutočná horúčka a budeme potrebovať VITAmíny. Hneď z kraja týždňa prinesieme bleskové dojmy z nového handheldu Sony a prvé recenzie launch titulov. V redakcii sa už točia disky so Syndicate, Kingdoms of Amalur a Catherine, takže môžete v najbližších dňoch čakať aj recenzie týchto očakávaných peciek vrátane Resident Evil: Revelations.





Páči sa mi!







Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18403)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk