Oplatia sa DLC pre WipEout 2048?

Pozreli sme sa na dvojicu balíčkov rozširujúcich obsah najkrajšieho racingu pre PS Vita.

pridal spacejunker 12.7.2012 o 13:39 pod hry
Oplatia sa DLC pre WipEout 2048?

HRY > NOVINKY >

Môžeme byť radi, že WipEout nemá s realitou nič spoločné. Preteky futuristických klzákov nás síce v poslednom kúsku 2048 vrátili na zem, k začiatkom, kedy sa rodil nielen nový typ súťaže, stavali sa v oblakoch trate, ale zakladali sa aj legendárne stajne ako Feisar, Auricom, Piranha. Ak by existoval ideálny WipEout, Studio Liverpool by nemuselo experimentovať. Ak by sa držal reality, stačilo by vydávať nové trate a rakety. A bola by to nuda.

Čo nás posledných päť častí (vydaných na PS3, PSP a Vita) naučilo, že víťazstvo je vydreté hodinami, trofeje nedosiahnuteľné a súťaží toľko, že získať zlato na všetkých je takmer nemožné. WipEout 2048 ako prvý preklenul dve platformy, cez cross platform multiplayer si môžete zmerať sily s PS3 hráčmi. Iba takto ste mohli jazdiť na tratiach, ktoré základná hra neponúkala a iba takto ste mohli zasadnúť aj do kokpitov klzákov Mirage, Goteki či Triakis. 

Nedávno boli vydané dva rozširujúce balíčky WipEout HD a WipEout Fury pre WipEout 2048. Podľa názvu viete jasne identifikovať, kam patria a čo obsahujú. Treba ihneď doplniť, že nejde o plné verzie ani o hry, ale len o sadu tratí, klzákov a potom súťaží, resp. kampane, ktoré bola v pôvodnej PS3 hre a jej agresívnom, na zbrane zameranom rozšírení. 

Po nainštalovaní sa tak 2048 nestáva prvým WipEoutom stojacim medzi dvomi platformami, ale aj vôbec prvým, kde sa snúbia tri generácie. Hra bohužiaľ tohto fatku nevyužíva, neobohacuje dátumovo starší obsah novými prvkami ani ho naopak neovplyvňuje. Navzájom sa nepotrebujú, nevylučujú ani jeden o druhom nevie. V HD a Fury sa tak neberie ohľad na triedy lodí, ale zbrane a ťažké bomby môžu nosiť aj stíhače, nie sú rozlíšené distribučné podložky powerupov, a po prejdení nad nimi potrebujú čas na vychladnutie. V HD sa nedá otáčať do protismeru a páliť rakety za chrbát.

Obe DLC trpia akútnym nedostatkom motivácie. Trofeje naberáte za prechádzanie jednotlivých súťaží odstupňovaných podľa rýchlosti bez nočných môr ako Beat the Zico. Kampane sú len zmesou disciplín, neodomykáte si ich, dokonca nie je potrebné ich prechádzať v predvolenom slede, ale sú všetky k dispozícii okamžite. To platí aj o klzákoch, čiže si môžete dopriať zlato prakticky bez námahy. Stačí si vybrať loď Harimau na začiatku. Ocenenie v podobe medailí stráca význam, pretože sa neodomyká nič. Lode, trate, zrkadlové verzie, skiny, hudy, nič. A vaše výkony sa neodrážajú ani na zvyšovaní levelu v základnej hre 2048. 

O DLC sa nedá hovoriť ako o plnohodnotných kampaniach. Prišli o súťaživú náturu, kde každé jedno zlato bolo zaslúžené. Obrovskou škodou je, že ani prídavky neprinášajú režim Racebox, kde ste si mohli vytvoriť vlastné podmienky na ľubovoľnej trati a jazdiť ju alebo trénovať vo vami vybranej obtiažnosti. HD aj Fury sú tu iba pre multiplayer. V rebríčkoch som dokonca narazil na rekordy stanovené mnou pred štyrmi rokmi. Škoda, že DLC už nie sú kompatibilné s ghostami.

Prechod na malý displej prospel hlavne tratiam. Tech de Ra a Sol patria medzi neuveriteľne detailné okruhy, ktoré sú najkrajšie. Je to však spôsobené tým, že sa na ne dívate z menšej vzdialenosti ako na obrazovke. Aj preto je vidieť rôzne spojnice, diery, nosníky, konštrukcie. Čo je veľkým pozitiívom, že sa načítavajú oveľa rýchlejšie ako trate z 2048. Grafika však pri použití bielych alebo čiernych kontúr ukazuje svoju zubatosť a dynamicky mení rozlíšenie, takže dochádza k pixelizácii ak je pred vami niekoľko lodí naraz. Vidieť to hlavne pri štarte v Zone, kde celá trať pulzuje ako jeden veľký grafický ekvalizér. 

Oveľa väčší problém sa objavil po nainštalovaní oboch DLC, hra sa stala nestabilná a chybová hláška C2-12828-1 sa objavovala výhradne po dohraní preteku. Netýka sa však iba WipEoutu, ale aj iných hier. Pravdepodobne sa tomuto problému bude venovať nový firmware update.

Mňa ako fanúšika súčasne potešila existencia oboch rozšírení, keďže v letných mesiacoch trávim až nezdravé množstvo času s PS Vita, ale na druhej strane som čakal plnohodnotné kampane. Takto ide skutočne iba o nadstavbu, ktorú využijete jedine pri cross platform hraní, pri sólo hre sa vďaka už odomknutým lodiam veľmi nepotrápite. 

Balíčky WipEout HD a Fury sa predávajú spolu za 12,99 EUR (osve zaplatíte za jeden 7,99 EUR). Ak máte niektorú z hier na PS3, do PS Vita si DLC stiahnete zadarmo. Na ich spustenie je potrebná hra WipEout 2048. 





Oplatia sa DLC pre WipEout 2048?  Oplatia sa DLC pre WipEout 2048?  Oplatia sa DLC pre WipEout 2048?
Páči sa mi!






PS Vita

Vývoj: SCEE / Studio Liverpool
Štýl: Racing
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 22. február 2011
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18425)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk