Ohlásenie Playstation 4 sa blíži

Konzola PlayStation 4 má byť podľa všetkého ohlásená 20. februára a vyjsť by mala tento rok. Dostane sa na jeseň aj k nám?

pridal saver 1.2.2013 o 18:34 pod hry
Ohlásenie Playstation 4 sa blíži

HRY > NOVINKY >

Konzola PlayStation 4 má byť podľa všetkého ohlásená 20. februára a vyjsť by mala tento rok. Dostane sa na jeseň aj k nám? Podľa vydávania predchádzajúceho hardvéru od Sony je pravdepodobné, že nie a to isté naznačujú aj informácie Edge. Launch PS4 bude na jeseň v Japonsku a US, ale v EU až začiatkom roka 2014.

Podľa ich informácií sa bude PS4 predávať s podobným gamepadom ako aktuálny DualShock, len pridáva touchpad, ktorý bude na mieste Start a Select tlačidiel (OUYA má prakticky rovnaký ovládač). Touchpad bude na rovnakej technológii, na akej je postavená zadná strana PS Vita.

Rovnako ako staršie správy Edge potvrdzuje pridanie Share tlačidla, ktoré po stlačení umožní sharovať obrázky a video online. PS4 bude automaticky ukladať aktuálnych 15 minút obrazu, vraj bez spomalenia systému (aspoň tak tvrdí ich zdroj). Následne bude môcť byť video editované a uploadované na internet.

Spolu s PS4 predstaví Sony aj novú PlayStation Eye kompatibilnú s PS Move, ale zatiaľ nie je známe, či bude Move pribalené ku konzole.

Samotný hardvér je v rovnakých číslach, aké sme čítali v priebehu minulého mesiaca, teda: osemjadrový AMD 1,6 GHz bude dopĺňať čip Liverpool s AMD R10XX architektúrou. Aktuálnych 4 GB GDDR5 RAM by sa malo do vydania rozšíriť na 8 GB po vzore Microsoftu. Konzola Microsoftu má mať rovnaký procesor, ale vlastný grafický čip.

Na papieri vraj Sony konfigurácia výkonom mierne prekonáva výkon Microsoft konzoly a môžeme očakávať podobné minimálne rozdiely v multiplatformách, tak ako pri aktuálnej generácii. Exkluzivity však budú ukazovať výkon jednotlivých konzol.





Páči sa mi!

Zaradené pod: playstation 4, ps4, sony






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19964)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk