Tvorcovia Company of Heroes našli spôsob ako dostať RTS-ky na konzoly

Zatiaľ ale nie sú pevne rozhodnutí či k tomuto kroku pristúpia a svoje riešenie nechávajú pod rúškou tajomstva.

pridal roberto 2.6.2014 o 18:18 pod hry
Tvorcovia Company of Heroes našli spôsob ako dostať RTS-ky na konzoly

HRY > NOVINKY >

Relic Entertainment sú vývojári zodpovední za strategické klenoty Homeworld, Warhammer 40,000: Dawn of War i Company of Heroes. Všetky tri série však pripravovali iba pre domovskú platformu moderných stratégií - PC. Zdá sa však, že ich už nebaví obchádzanie veľkého konzolového trhu a koketujú s myšlienkou prípravy poriadnej konzolovej RTS-ky alebo aspoň kvalitného portu. Zatiaľ však nechcú prezrádzať žiadne podrobnosti.

V minulosti zásobovali konzolový trh hlavne Westwood a EA Games, ktoré pravidelne portovali tituly zo série Command & Conquer, najväčšieho úspechu sa však dočkala exkluzivita Halo Wars. Riaditeľ Relicu však v rozhovore pre Eurogamer naznačil, že by mohli zaujať ich miesto.

"Za posledné roky sme sa často venovali otázke, ako dostať strategické tituly aj na konzoly", povedal Quinn Duffy. "V minulosti sme zahodili niekoľko nápadov a rozhodli sme sa radšej počkať, aby sme videli ako sa vyvinú nové technológie, trh, ovládače a dotykové ovládanie. Dúfali sme, že sa objaví niečo, čo budeme môcť použiť. Teraz sa to stalo, ale naozaj nechcem hovoriť o podrobnostiach."

Duffy však nakoniec prezradil aspoň to, že sa ich riešenie týka iba spôsobu, ako pohodlne ovládať stratégiu aj z gauča a teda bez myšky a klávesnice. Efektívnejšia však vždy zostane kombinácia klávesnica+myš. Ak by teda aj vznikli konzolové porty ich hier, určite nebudú obsahovať cross platform multiplayer, pretože by to neboli férové zápasy.

Tvorcovia Company of Heroes našli spôsob ako dostať RTS-ky na konzoly

Nie je však vôbec isté, či sa Relic k takémuto kroku vôbec odhodlá. Zatiaľ iba vedia, že by to dokázali, ale nevedia či by sa im to aj oplatilo. Nakoniec, RTS-ky to v poslednom čase nemajú ľahké ani na PC. Šéf Relicu odhaľuje, že problém je aj v samotných core RTS hráčoch.

"Naše skalné publikum je silne konzervatívne a potrpí si na tradície", odhaľuje Duffy. "Ak chceme do žánru priniesť nejakú veľkú inováciu, musíme postupovať pomaly, po malých krokoch. Priestoru na inovácie máme dostatok, ale potrebujeme pracovať s komunitou. Ale pravdupovediac, aj naši vývojári sú trochu strnulí. Potrebujeme ich rozhýbať, väčšinou sú to ľudia zo starej školy."

Relic sa v súčasnosti zameral na vydanie datadisku ku CoH 2 s názvom The Western Front Armies. Potvrdil však, že pád THQ prežila aj značka Dawn of War a ak budú chcieť, môžu pripraviť pokračovanie. Opäť ale odmietol prezradiť čokoľvek navyše.





Páči sa mi!







Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19911)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk