Ex-diktátor Manuel Noriega žaluje Activision pre Call of Duty: Black Ops II

Activision vo videohre použil jeho tvár, pripísal mu niekoľko zverstiev a nechal ho zmlátiť. Bude musieť platiť tučné odškodné?

pridal roberto 16.7.2014 o 18:16 pod hry
Ex-diktátor Manuel Noriega žaluje Activision pre Call of Duty: Black Ops II

HRY > NOVINKY >

Toto nie je vtip! Bývalý panamský diktátor Manuel Noriega skutočne v utorok 15. júla 2014 podal žalobu na spoločnosť Activision Entertainment. Obvinil ich z "nepoctivého zaobchádzania, nezákonného využívania a zavádzania za účelom zisku". Dôvodom je jeho stvárnenie v hre Call of Duty: Black Ops II.

Noriega vládol štátu Panama ako vojenský diktátor v rokoch 1983 až 1989. Jeho vládu ukončil až vpád amerických vojsk, ktoré Noriegu zajali a previezli na územie USA. Tam bol v roku 1992 odsúdený za obchodovanie s drogami, vydieranie a pranie špinavých peňazí. Tento trest mu skončil v roku 2007, následne bol však Noriega vydaný do Francúzska, kde ho uznali vinným z vrážd a ďalšieho prania špinavých peňazí. V roku 2011 bol prevezený naspäť do Panamy, aby si tam odsedel zvyšných 20 rokov.

V žalobe podanej z väzenia sa píše: "Obžalovaní v snahe zvýšiť popularitu a príjmy generované video hrou Black Ops II použili podobu a vzhľad žalobcu a to bez akéhokoľvek povolenia či súhlasu. Žalobca bol ďalej vykreslený ako antagonista vinný z mnohých vymyslených ohavných zločinov."

No a keď už Activision vykreslil Noriegu ako únoscu, vraha a nepriateľa štátu, pričom použil viacero jeho charakteristických znakov, mal by mu predsa aspoň zaplatiť.

Noriegu zastupuje právnická firma Girardi & Keese, špecializujúca sa na náhradu škody za bezdôvodné obohacovanie, nekalé obchodné praktiky a porušovanie zvykového práva v oblasti propagácie.

Diktátor je vo svojej rodnej krajine známy aj ako "ananásová tvár" a Activision úmyselnú podobnosť ťažko poprie. Historici obviňujú amerického prezidenta Ronalda Reagana, že Noriegove zločiny dlho úmyselne prehliadal, aby si zabezpečil jeho podporu pri konfliktoch v Salvádore, Nikarague a Guatemale a diktátor mal byť dokonca na výplatnej páske CIA. K jeho zvrhnutiu došlo až za vlády Georga Busha staršieho.





Ex-diktátor Manuel Noriega žaluje Activision pre Call of Duty: Black Ops II
Páči sa mi!

Zaradené pod: Activision






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18410)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk