Dojmy z Gamescomu: Mortal Kombat sa zmenil, stále ho však budete milovať

Osem postáv, dve arény a hektolitre krvi. Taký bol náš prvý kontakt s pripravovaným Mortal Kombat X.

pridal matus_ace 14.8.2014 o 10:12 pod hry
Dojmy z Gamescomu: Mortal Kombat sa zmenil, stále ho však budete milovať

HRY > NOVINKY >

Je zaujímavé sledovať reakcie ľudí okolo seba (a vlastne aj samého seba), keď do rúk prvý raz chytia ovládač v hre, ktorá sa už zdanlivo nemôže zmeniť. Mortal Kombat tu máme už vyše dve dekády. Mnohí z nás poznajú Fatality naspamäť a navyše aj posledný diel, reštart značky, je stále v živej pamäti. Aj napriek tomu boli moje prvé dotyky ovládača na prezentácii prichádzajúcej novinky Mortal Kombat X nesmelé.

Zdá sa, že je to podobná hra ako pred pár rokmi, no nie je. Dobre ju poznáte, viete čo máte robiť, no aj tak je vlastne nová. Pritom samotné princípy takejto klasickej bojovky sa ani nemôžu výrazne meniť, no aj tak je dojem z hry iný. MKX ťaží z princípov reštartu a superhrdinskej nakladačky Injustice, no vytvára si novú vlastnú identitu, pri ktorej vám občas padne sánka, občas sa zasmejete, no hlavne sa necháte unášať plynulým a hlavne poriadne krvavým súbojovým systémom.

Ten sa dočkal výrazného prekopania a hlavne tomu sa venoval úvod prezentácie na Gamescom. Môžete donekonečna počúvať reči vývojára pred vami o tom, ako výber z 3 rôznych bojových štýlov vašej postavy nie len zmení výzor a postoj, ale úplne obráti spôsob boja. No kým si to nevyskúšate, nemáte tušenia o dopadoch tejto zmeny. Prakticky rozbíja stanovenú rovnováhu medzi postavami, no zo sutín stavia novú. Jedna postava takdokáže byť veľkým tankom, prispôsobiť sa boju na väčšiu vzdialenosť, prípadne sa zamerať na neprelomiteľnú obranu. Uvidíte staré známe postavy v nových pozíciách a nové vás prekvapia. Môžete si tak detailnejšie zvoliť vlastný štýl, taktiež aj prispôsobovať sa súperom.

 

Postavy sa posunuli na novú úroveň. Raidenov teleport je prepracovanejší a efektívnejší, avšak na úkor zamerania jedného z jeho štýlov, ktoré zas potlačí niektoré iné vlastnosti. Rovnako sa však posunulo aj herné univerzum. Dej je posunutý roky dopredu. Niektoré staré postavy sa tu už asi ani neukážu. Namiesto nich sú tu nové a aj herný svet sa zmenil. Living Forest zamrzol a Sub-Zero sa v ňom cíti ako doma. A navyše tu nájdete množstvo interaktívnych prvkov. Nie útočných ako v Injustice, ale obranných, prípadne užitočných v prípade uhýbania.

Rýchlo môžete súpera prekvapiť preskočením za jeho chrbát a uštedriť mu stále účinný uppercut. Takisto viete, že dole, dopredu a niektoré tlačidlo je cestou k naučeniu sa prvých pokročilejších úderov. Celé je to však prirodzenejšie a rýchlejšie, navyše sa do hry vracia beh, ktorý vás však stojí staminu. MKX je nečakane plynulou hrou, kde z jednej kombinácie do druhej, bloky, uchopenia a využitia prostredia, prechádzate jednoducho, no aj tak stále musíte mať na pamäti okná medzi úkonmi. Dynamika bojov je však vyššia a aj náležite krvavejšia.

Mortal Kombat X je chrumkavý. Po X-Ray útokoch a nových Fatality finisheroch občas aj doslova. Množstvo detailov na scéne si ani nestihnete všímať, keď sa necháte unášať výborne vybalansovaným bojom. Zatiaľ to však platí pre prvých 8 postáv. Ak to autori dotiahnu do podobného konca aj s ostatnými, séria sa môže dostať do najlepšej formy vo svojej histórii.





Dojmy z Gamescomu: Mortal Kombat sa zmenil, stále ho však budete milovať  Dojmy z Gamescomu: Mortal Kombat sa zmenil, stále ho však budete milovať  Dojmy z Gamescomu: Mortal Kombat sa zmenil, stále ho však budete milovať
Dojmy z Gamescomu: Mortal Kombat sa zmenil, stále ho však budete milovať  Dojmy z Gamescomu: Mortal Kombat sa zmenil, stále ho však budete milovať
Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Metro séria (4)
Chcem sa len opýtať pre zaujímavosť Metro hry sú u...
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (9)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20138)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk