Čo vieme o Firewatch?

Na hre pracujú veteráni z The Walking Dead a opäť chcú ponúknuť hlavne pútavý príbeh a dialógy.

pridal roberto 6.9.2014 o 13:08 pod hry
Čo vieme o Firewatch?

HRY > NOVINKY >

Campo Santo je malé štúdio, ktoré má plus-mínus 10 členov, ale vedú ho skúsení vývojári.  V čele projektu Firewatch stojí Sean Vanaman, jeden z dizajnérov The Walking Dead od Telltale Games, z rovnakého štúdia a projektu prestúpil Jake Rodkin, ale nájdeme tu aj Nelsa Andersona (Mark of the Ninja), známeho grafika Olly Mossa a hudobného skladateľa Chrisa Remo (Gone Home).

Na výstave Pax štúdio zo San Francisca zaujalo dvojminútovým trailerom, no podrobnosti príbehu zostávajú tabu.,Autori sa však aj tak rozhodli prezradiť aspoň niečo. Už z traileru bolo jasné, že vpríbeh bude najsilnejšou stránkou hry a teraz vieme, že sa k nemu pridajú dialógy. Hlavným hrdinom a jediným hrateľným charakterom bude Henry. Henry má za sebou pár osobných problémov a tak sa rozhodne vziať nenáročnú letnú brigádu. Odchádza do lesov Wyomingu, ktorým hrozia letné požiare. Jeho úloha mala byť jednoduchá - mal sedieť vo svojej strategicky umiestnenej veži a dávať pozor, či niekde nehorí.

Čo vieme o Firewatch?

Druhým dôležitým, no "neviditeľným" charakterom je jeho šéfka Delilah, s ktorou je neustále v kontakte pomocou vysielačky. V krátkom deme autori ukázali Henriho prvý deň v úlohe strážcu. Príbeh sa rozbieha pomaly, takže rieši iba malú "výtržnosť", niekto uprostred lesa odpálil ohňostroj. Henry kráča lesom a neustále komunikuje so svojou šéfkou... Alebo nie. To je spôsob, akým môže do príbehu vstúpiť hráč a jeho vôľa. O niektorých veciach šéfke môže povedať, o iných možno aj nie. Na začiatku hry sú dialógy celkom vtipné, neskôr asi prejdú do iného "tónu". Výtržníkmi sú nakoniec dve mladé dámy, ktoré si dali pivo a whiskey, odpálili ohňostroj, pustili hudbu a išli sa nahé okúpať do jazera. Celkom príjemný spôsob, ako sa zoznámiť s novou prácou... Takmer každá vec sa dá vziať do rúk a hlavne sa dá o nej so šéfkou porozprávať, takto hráč odhaľuje nie len povahu Henryho, ale čo-to aj o osobnosti jeho šéfky. Veci však naberajú spád večer, keď sa Henry vráti do svojej veže uprostred divočiny a písací stroj leží vonka pred schodmi, okno je rozbité a miestnosť evidentne niekto prehľadal...

Čo vieme o Firewatch?

Hoci je hra poháňaná príbehom, hráči nie sú násilne držaní v úzkom koridore a môžu objavovať krásy americkej prírody. Firewatch sa však pravdepodobne nebude dať prehrať, takže žiadna "Game Over" obrazovka, iba postup príbehom, objavovanie a možno nejaká tá interakcia so zvieratami.

Henryho postavu dabuje Rich Sommer, známy ako Doug z filmu Diabol nosí Pradu a Harry Crane zo seriálu Mad Men. Šéfkou mu bude Cissy Jones, ktorá v hrách The Walking Dead nahovorila postavy Katjaa, Jolene, Brie, Dee aj Shel. Hra by mala vyjsť niekedy v roku 2015, istá je PC verzia.





Páči sa mi!






PC
PS4
Xbox One

Vývoj: Panic Inc. / Campo Santo / Campo Santo
Štýl: Akčná Adventúra
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 9. február 2016
 21.9. 2016 (Xbox One)
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19959)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk