Future Factory, prvá mobilná rogue-like hra, sa hlási o slovo

Na koľko podlaží v továrni, kde každý usiluje o váš život, si trúfate?

pridal matus_ace 15.9.2014 o 10:02 pod hry
Future Factory, prvá mobilná rogue-like hra, sa hlási o slovo

HRY > NOVINKY >

Rogue-like hry dnes nepatria medzi najpočetnejšie na trhu. Na PC sa dá vyberať z niekoľkých zaujímavých kúskov, no inde je to bieda. Pritom však hráči majú radi výzvu, radi sa nechajú trošku hrou potýrať, aby ich potom odmenila výborným pocitom z prekonania nie len nepriateľov, ale aj seba samých. To je princíp rogue-like. To je aj princíp hry Future Factory od malého nezávislého štúdia Fun 2 Robots.

Názov to už naznačuje - hra vás zavedie do továrne, ktorá je inšpirovaná fantáziou Karla Čapka a akoby vypadla zo sci-fi predstáv zo 40. rokov. Do továrne, v ktorej nemáte čo hľadať. A keďže ste tu nevítaným votrelcom, všetci a všetko vám pôjde po krku. A potom to už poznáte. Nekonečné množstvo úrovní, ktoré sa automaticky generujú, snáď ešte viac nepriateľov a vás život, ktorý sa míňa rýchlejšie, ako by ste chceli. Továreň sa vlastne skladá z podlaží, každé podlažie má niekoľko plošín, ktorými postupne musíte prejsť, aby ste sa mohli posunúť o podlažie ďalej.

Future Factory sa na prvý pohľad môže javiť ako jednoduchá mobilná akcia. Jednoduchá princípmi, nie obtiažnosťou. Tá vám dá často poriadne zabrať a skôr či neskôr zomriete. To nie sú len slová autorov. Zo slušne dlhej ukážky, ktorú sme mali možnosť si vyskúšať, to tak skutočne vyzerá. Udržať si život nie je práve jednoduché a musíte oň skutočne bojovať s vervou. Postupne si však budete môcť zbrane trochu vylepšovať a pomôcť si v boji týmto spôsobom a ďalej sa vám takto odhaľujú ďalšie (na mobilné pomery možno nečakané) featury hry.

Hra vás posúva vpred príbehom, ktorý sa pred vami rozprestiera vždy, keď splníte určité misie. Totiž v jednotlivých úrovniach nebeháte len tak bezhlavo, ale môžete plniť aj jednoduché misie v štýle Jetpack Joyride. Práve vtedy vás hra odmení veľmi peknými príbehovými obrázkami, ktoré ukazujú celé čaro herného sveta, ktoré možno na displeji pri hraní úplne nevynikne.

Za hrou stoja Vladimír Geršl a Lukáš Labaj, ktorí kedysi viedli vývoj veľkých projektov v Cauldrone a k dokončeniu jej veľa nechýba. Future Factory vyjde najskôr exkluzíve pre Windows Phone (už túto zimu) a neskôr aj na ostatné platformy. Aktuálne však rozbieha aj svoju kampaň na Startovači, čo je menšia česká obdoba Kickstarteru. Autori požadujú 90 000 Kč a do konca ich kampane chýba ešte 22 dní, pričom hru dostanete už ak prispejete aspoň 159 Kč. Tak čo, na koľko poschodí v tvárni si trúfate?

 





Future Factory, prvá mobilná rogue-like hra, sa hlási o slovo  Future Factory, prvá mobilná rogue-like hra, sa hlási o slovo  Future Factory, prvá mobilná rogue-like hra, sa hlási o slovo
Future Factory, prvá mobilná rogue-like hra, sa hlási o slovo  Future Factory, prvá mobilná rogue-like hra, sa hlási o slovo  Future Factory, prvá mobilná rogue-like hra, sa hlási o slovo
Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19490)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk