Rogue-like titul Future Factory v boji o prestížnu Indie Prize Award

O prestižnu cenu Indie Prize Award bojuje aj Future Factory a to ako jediná hra z Českej a Slovenskej republiky! No aby ste nepovedali, že sa len chvália, priniesli tiež zopár ďalších detailov spolu s novým videom o tvorbe levelov.

pridal play3man 28.9.2014 o 7:40 pod hry
Rogue-like titul Future Factory v boji o prestížnu Indie Prize Award

HRY > NOVINKY >

Štúdio Fun 2 Robots Ltd. vytvára už zopár mesiacov nádejnú roguelike hru inšpirovanú dielom od Karla Čapka - RUR. Kedže sme vás o Future Factory už párkrát informovali, pravdepodobne viete o čo sa jedná. No ak náhodou nie, pre podrobné oboznámenie sa s hrou si môžete prečítať niektoré z našich predošlých noviniek. Každopádne, v skratke ide o titul od vývojárov, ktorí v minulosti pracovali v slovenskom hernom štúdiu Cauldron. V ňom pracovali dlhšiu dobu hneď na niekoľkých hrách, no rozhodli sa ho opustiť a prispieť svojou tvorbou k mobilným hrám. Hlavnou myšlienkou je priniesť niečo, čo by hráčov aj na tejto platforme dokázalo potrápiť, no zároveň zabaviť príjemnou hrateľnosťou v náhodne generovanom prostredí.

Ako už možno viete z poslednej novinky, autori sa snažia vybrať sumu 90 000 Kč potrebnú na vývoj hry cez český Startovač. Do konca kampane zostáva ešte 16 dní a zatiaľ sa im podarilo vybrať viac ako jednu tretinu požadovanej sumy, presnejšie niečo málo cez 34 500 Kč. K zatiaľ sľubne vyzerajúcemu priebehu kampane pridávajú ďalšiu veľmi potešujúci informáciu. S Future Factory sa im podarilo vtesnať medzi 30 herných projektov z celej Európy, ktoré budú bojovať o cenu Indie Prize Award už v novembri. Určite je tiež potrebné spomenúť, že ide o jediné štúdio z Českej a Slovenskej republiky, ktoré bude reprezentovať našich tvorcov na tejto súťaži v Belehrade. Vladimír Geršl, ako jeden z tvorcov hry, sa bude počas odborných prezentácií venovať aj tomu, ako prebieha prechod zo štúdia, ktoré pracuje na veľkých tituloch pre konzoly k malému, no efektívnemu indie štúdiu.

Prostredie vo Future Factory bude dynamické, čo znamená, že pri každom spustení hry vstúpite do originálneho, ešte nevideného sveta. Miestnosti sú navrhované v jednoduchom editore, ktorý je vyvíjaný spoločne s hrou. Ako ale prebieha taká stavba levelu nám predstavil na videu level dizajnér Zdeněk Záhora.

Do cieľa zostáva autorom ešte dlhá cesta, čoho sú si aj sami vedomí, no zároveň sľubujú, že na jej konci nám ponúknu unikátnu mobilnú hru pre náročné publikum. Nakoniec tu máme zopár čerstvých obrázkov z beta verzie hry.





Rogue-like titul Future Factory v boji o prestížnu Indie Prize Award  Rogue-like titul Future Factory v boji o prestížnu Indie Prize Award  Rogue-like titul Future Factory v boji o prestížnu Indie Prize Award
Rogue-like titul Future Factory v boji o prestížnu Indie Prize Award  Rogue-like titul Future Factory v boji o prestížnu Indie Prize Award  Rogue-like titul Future Factory v boji o prestížnu Indie Prize Award
Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18392)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk