Total War: Attila predstavil prvé štyri frakcie

Celý starý svet sa zmieta v chaose, vyspelé štáty sa snažia minimalizovať škody a barbari križujú Európu v nádeji, že nájdu nový domov.

pridal roberto 18.11.2014 o 7:16 pod hry
Total War: Attila predstavil prvé štyri frakcie

HRY > NOVINKY >

Po vydaní dlho očakávaného Rome II presunulo Creative Assembly svoju pozornosť na koniec staroveku a začalo pripravovať Total War: Attila. Nevstupujú do celkom neznámych vôd, veď ten istý námet spracovali aj do datadisku Barbarian Invasion k prvému Rome TW, avšak spracovanie sa bude zásadne líšiť. Húni nebudú jednou z hrateľných frakcií, ale súčasťou ničivej vlny bortiacej starý svet. Hra začína dlhé roky pred Attilom, no Rímska ríša je už rozdelená na dve a ani jedna z nich nemá dostatok vojsk na udržanie všetkých svojich provincií, malí vladári a ich kmene cítia svoju príležitosť, klimatické zmeny ničia úrodu, choroby sa šíria naprieč celým svetadielom a prichádzajú prvé správy, že kdesi ďaleko na severovýchode sa pohli obrovské masy neorganizovaných barbarských kmeňov. A keď sa Attilovi podarí tieto kmene zjednotiť, z nového Total Waru sa stane survival stratégia a z vodcu Húnov finálny, príslušne tuhý boss. A CA už aj predstavilo prvých štyroch záujemcov o prežitie.

Východorímska ríša: Silnejšia polovica bývalého impéria ovláda Balkán, Turecko, východné pobrežie Stredozemného mora aj Egypt a časť územia dnešnej Líbie. Napriek reformám a efektívnejšej vláde umiestnenej v Konštantínopole, nemá na obranu takto obrovského územia dostatok dobre ozbrojených vojakov. Cisár musí neraz súčasne čeliť útokom z území bývalej Perzskej ríše i severským barbarom, ktorých väčšinou radšej odkloní smerom k svojmu západnému susedovi. Teraz však cisár nedokázal ubrániť svoje hranice a rozhnevaní Vizigóti sa dostali nebezpečne blízko k hlavnému mestu...

Total War: Attila predstavil prvé štyri frakcie

Vizigóti: Kmene, ktoré museli ujsť pred rozpínajúcimi sa Húnmi. Výmenou za vojenskú pomoc sa mohli usadiť na území Východorímskej ríše. Svoju chrabrosť preukázali v boji proti Frankom, no prisľúbenú odmenu nedostali a nadutí Rimania pocítia ich hnev.  Na začiatku kampane sa ocitajú v Macedónii a je na nich, kam sa vyberú. Môžu zvoliť cestu najmenšieho odporu a podmaniť si vysočinu na severe, môžu zostať a bojovať proti Východorímskej ríši, alebo môžu zorganizovať nájazd na oslabenú Západorímsku ríšu.

Total War: Attila predstavil prvé štyri frakcie

Sásánska ríša: Vznikla po páde Partskej ríše a stala sa tak posledným dedičom perzského odkazu. Ríša ovládla "hodvábnu cestu" a značne z toho bohatne, no vďaka chaosu v Európe nemusí čeliť závistlivým nepriateľom. Rýchlo sa rozrástla, dostatok peňazí i provincií jej umožní vybudovať silnú armádu a zaútočiť na jediný logický cieľ, na odvekého nepriateľa Peržanov.

Total War: Attila predstavil prvé štyri frakcie

Vandali: Východogermánsky kmeň, ktorý bol za svoje služby Rímu odmenený územím v Panónii. Vandali boli odvtedy schopní nažívať s rímskymi spojencami v mieri, ale idylka skončila s príchodom Húnov. Vandali boli prinútení utiecť a teraz hľadajú miesto, kde by si mohli založiť nové kráľovstvo. Najschodnejšou cestou by azda bolo podniknúť nečakaný nájazd za hranice Západorímskej ríše a pokračovať čo najďalej od valiacich sa Húnov.

Total War: Attila predstavil prvé štyri frakcie





Total War: Attila predstavil prvé štyri frakcie  Total War: Attila predstavil prvé štyri frakcie  Total War: Attila predstavil prvé štyri frakcie
Total War: Attila predstavil prvé štyri frakcie
Páči sa mi!






PC

Vývoj: SEGA / Creative Assembly
Štýl: Stratégia
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 17. február 2015
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19921)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk