Shawn Layden: Nie je možné efektívne otestovať hry ako DriveClub

CEO Sony America sa v najnovšom rozhovore s IGN vyjadril k pretrvávajúcim problémom s online funkcionalitou DriveClubu

pridal play3man 24.11.2014 o 22:53 pod hry
Shawn Layden: Nie je možné efektívne otestovať hry ako DriveClub

HRY > NOVINKY >

Už budúci týždeň to budú dva mesiace, čo sme sa konečne dočkali vydania DriveClubu. S dňom vydania sa však začali prejavovať veľké problémy s online časťou hry, kde hráči po celom svete začali postupne hlásiť, že sa nemôžu pripojiť na servery. S počiatku sa zdalo, že pôjde o krátkodobý problém, ktorý sa behom pár hodín, maximálne dní, vyrieši. Pomaly sa však blížime už k spomínanému druhému mesiacu od vydania a online prvky stále nefungujú na sto percent. Multiplayer sa už síce z väčšej časti dá hrať a rovnako tak medzi-časom zapli face-offs na tratiach v kampani, no výzvy stále nefungujú.

Evolution Studios tak aj napriek veľkej snahe postupuje v riešení týchto problémov skutočne pomaly. Každý jeden voľný člen tímu pracuje na ladení kódu a zvyšok má na starosti aktualizácie s novými funkciami (počasie, replay) a novými autami či traťami. Minulý týždeň autori vydali prvú veľkú aktualizáciu, ktorá priniesla tri nové okruhy, foto režim a nakoniec hru prípravu pre tohto-týždňové DLC s novými autami.

Shawn Layden, CEO Sony America sa v najnovšom rozhovore pre IGN vyjadril práve k problémom s DriveClubom: "Vo vývojom cykle sa snažíme spraviť všetko. Vo vývojovom cykle sa hru snažíme testovať v každej možnej situácii. Máme tím testerov, ktorí sa držia určitého plánu. Spravíte beta test a bojujete proti tomu. Ale teraz, v prepojenom svete, nie je možné efektívne otestovať s vašou skupinou beta testerov, čo to znamená, keď sa k vašej službe snaží pripojiť 50 000, 100 000 alebo 200 000 ľudí. A ľudia zo štúdia s tým bojujú. Čelia situáciám, ktoré neočakávali".

V súčasnosti však vychádzajú hry, ktoré musia zvládať omnoho väčšie masy ľudí. Samozrejme sa občas stane, že prvé dni od vydania sa vyskytnú nejaké problémy, no tie sú zväčša vyriešené behom niekoľkých dní. DriveClub sa z nich nedostal ani po takmer dvoch mesiacoch, takže ak ste nad hrou ešte do teraz nezlomili pomyselnú palicu, jediné čo vám zostáva je dúfať, že sa z týchto problémov vôbec niekedy dostane.

No a nakoniec, autori najnovšie prisľúbili, že dynamické počasie sa do hry dostane ešte do konca roka.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (5)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19922)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk