Microsoft pracuje na hernej streamovacej technológii s kódovým označením Arcadia

Tvrdí to rešpektovaná novinárka Mary Jo Foley z webu ZDNet

pridal play3man 16.12.2014 o 20:46 pod hry
Microsoft pracuje na hernej streamovacej technológii s kódovým označením Arcadia

HRY > NOVINKY >

S plynúcim časom postupne vymieňame diskové médiá za digitálnu distribúciu, pričom sa nám pomaly začína črtať prechod na hranie cez streamovacie služby. Na PC už nejakú tú dobu funguje služba Onlive, ktorá však nie je natoľko rozšírená, aby mohla celkom nahradiť klasické hranie, no ide o dobrý základ. Sony v Severnej Amerike už verejne testuje svoju službu PlayStation Now, pomocou ktorej je možné hrať vybrané PS3 tituly na PS4, PS3 alebo PS Vita. Už začiatkom budúceho roka by sa mala rozšíriť aj do Európy, no so súčasnou cenovou politikou by na trhu jednoducho neobstála. Sony však prisľúbilo, že v tomto smere pripravuje veľké zmeny a pravdepodobne sa dočkáme aj nejakého predplatného.

Príchod Microsoftu do tohto biznisu je tak iba otázkou času a vyzerá to tak, že sa k nám dostali údajné informácie o ich novej streamovacej technológii s kódovým označením Arcadia. Informácie priniesla rešpektovaná novinárka z webu ZDNet, Mary Jo Foley.

Tím stojaci za projektom Arcadia by mal sídliť v Operating Systems Group v Microsofte, s technológiou, ktorá nahradzuje už nefunkčnú streamovaciu technológiu Rio, ktorú nám prezentovali v septembri 2013. Tieto neoverené informácie by sa rozhodne mohli zakladať na pravde, kedže Microsoft už v minulosti hľadal softvérových inžinierov, ktorí by pracovali na projekte s práve spomínaným kódovým označením - Arcadia. V auguste 2014 zverejnili prieskum menom DeLorean, ktorý popisoval funkčnosť cloudového hrania s nízkou odozvou. No a posledné informácie pochádzajú zo septembra. Podľa nich by mal Microsoft testovať hranie Xbox hier (vrátane Xbox One titulov) cez internetový prehliadač.

Samozrejme, veľmi nádejne vyzerá možnosť, že by išlo o aplikáciu, ktorá by bola integrovaná do Windows 10 a zároveň aj do Xbox One, no oficiálne odhalenie by skôr mohlo prísť až koncom budúceho roka.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18392)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk