Microsoft chcel pôvodne rozdávať xboxy zadarmo

Najlepším spôsobom ako sa dostať do obývačiek hráčov je dať im hardware zadarmo. A to vtedy nebol prvý apríl.

pridal roberto 1.4.2015 o 19:48 pod hry
Microsoft chcel pôvodne rozdávať xboxy zadarmo

HRY > NOVINKY >

Prvý Xbox bol na svoju dobu výkonná mašina s ergonomickým ovládačom a prívetivou cenou 299 amerických dolárov. Microsoft však zvažoval aj iné alternatívy ako sa uchytiť sa na trhu ovládanom Sony a Nintendom. Seamus Blackley v rozhovore prezradil, že zvažovali aj možnosť rozdávať lacný hardware zadarmo a dostať sa tak ku casual publiku.

"V počiatočnej fáze Xbox projektu, skôr než sme rozbehli projekt čistokrvnej hernej konzoly, nám veľa ľudí tvrdilo, že by sme ho mali dávať zadarmo," povedal Blackley.

Nápadom dávať hráčom konzolu zadarmo (zrejme so slabším hardvérom) bol nadšený aj Lorne Lanning, zakladateľ štúdia Oddworld Inhabitants a tvorca (v tej dobe) populárnych Oddworld skákačiek. Hra Munch's Oddyseee bola pôvodne ohlásená ako PS2 titul, Lanning sa však rozhodol prezliesť kabát a prebehnúť na stranu novej konzoly, ktorá mala jeho hru dostať k širokej základni hráčov.

Lanning spomína: "V tom čase boli ľudia od Xboxu presvedčení, že základom trhu sa stane casual publikum a chceli vytvoriť zariadenie presne pre nich. Prišli za nami a povedali, že nás chcú mať na palube, pretože máme niečo, čo môže konkurovať Mariovi a ten bude ich najväčším súperom. Chceli na svoju stranu dostať jeho hráčov, my sme milovali Oddworld, tak prečo na tento vlak nenaskočiť? A mohli sme k nemu dávať konzolu..."

Microsoft chcel pôvodne rozdávať xboxy zadarmo

Plány sa ale menili a Xbox dorazil na trh v inej podobe. Vedenie Microsoftu sa však myšlienky prerazenia na casual trhu nevzdávalo ľahko. Dlho predpokladali, že ich hlavným konkurentom nebude PlayStation 2 ale Nintendo a jeho Mario. V určitom čase teda zvažovali, že tento problém odstránia z cesty - kúpia Nintendo. Aj túto možnosť však zavrhli.

Posledný z radu divokých nápadov bol vraj preškrtnutý až pár mesiacov pred vydaním a už sme o ňom počuli. Originálny Xbox mal bežať na upravenom OS Windows, nalákať tak vývojárov hier a zároveň posilniť pozíciu Windowsu na PC. Tento plán bol vtedy zrušený kvôli veľkému odporu spoločností vyvíjajúcich pre konzoly k čomukoľvek s menom Windows. Microsoft sa však k tejto myšlienke vrátil o desaťročie neskôr a Xbox One používa upravenú verziu Windowsu k spúšťaniu aplikácií. Prepojenie sa má ešte posilniť vydaním Windows 10.





Páči sa mi!

Zaradené pod: xbox, Microsoft






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (34)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18431)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk