Najlepšie módy do Cities: Skylines

Mody pre Cities Skylines potešia oko, pomôžu zvládnuť dopravnú situáciu a ponúknu novú výzvu.

pridal roberto 8.4.2015 o 11:05 pod hry
Najlepšie módy do Cities: Skylines

HRY > NOVINKY >

Zbierka hráčmi vytvorených módov, assetov a máp do Cities: Skylines sa rozrastá každým dňom. Mestský budovateľsko-manažérsky simulátor je jedným z adeptov na prekvapenie roka a móderom ponúkol skvelý otvorený základ, v ktorom ich menšie i väčšie projekty rastú ako z vody a na Steam Workshop tak už nájdete mestá kopirujúce kulisy série GTA aj first-person režim. Ktoré ďalšie by ste určite nemali prehliadnuť?

Číslom jeden by mohli byť DP's Beautification Sets pozostávajúce z building, residential a commercial balíčkov. Móder si postupne vzal do parády jednotlivé časti mesta, vyhladil ich, pridal lavičky, kríky, miesta na parkovanie i rôzne drobné detaily budov nemocníc, elektrární, škôl či obytných domov. Mesto je vďaka tomu pri bližšom pohľade krajšie a vyzerá dôveryhodnejšie.

Najlepšie módy do Cities: Skylines

 

Opomenúť by ste nemali ani Jesperovu zbierku poľnohospodárskych políčok. Hra ich rozoznáva ako parky, majú však nulový vplyv na rekreáciu a turizmus, nič nestoja a nemajú priradené náklady na údržbu. Ich úlohou je  jednoducho vyplniť nepekné prázdne miesta medzi špinavými priemyselnými zónami a obchodno-obytnými blokmi.

Najlepšie módy do Cities: Skylines

 

Opakom vyššie zmienenej zbierky je 1x1 Swing Park. Maličký, takmer nepatrný parčík zlepší spokojnosť predovšetkým menej majetných obyvateľov v okolí. Stáva sa vám, že potrebujete do susedstva umiestniť park, ale nechcete obyvateľom búrať ich domčeky? Toto je riešenie.

Najlepšie módy do Cities: Skylines

 

Dizajnéri máp tvoria celú jednu skupinu móderov a z ich diel sa nedá vybrať iba jedno či dve najkrajšie. Medzi najpodivnejšie a najmotivujúcejšie k rozohraniu ďalšej hry však určite patria Catan XL, River Dale či Bora Bora. Cenu za originalitu získava Gabe Newell's Face.

Najlepšie módy do Cities: Skylines

 

Nekonečný deň budovateľa Cities: Skylines oživí mód Moving Sun. Pôvodne statické slnko vďaka nemu začne pomaly putovať z východu na západ. Hra nemá zabudované striedanie dňa a noci, takže západ slnka je v okamihu nahradený začiatkom nového dňa, sledovanie predlžovania tieňov však spríjemní herný zážitok. Ďalšie módy dodajú hre nádych Borderlands, alebo filter 70-tych rokov.

Najlepšie módy do Cities: Skylines

 

Ak máte radi klasiku, určite si stiahnite mod pridavajúci  izometrickú kameru, tá vám prakticky prinesie retro štýl izometrického Sim City 4 a hra v ňom vyzerá skutočne dobre. Určite si k tomu ešte pridajte mod rušiaci hmlu a oblaky aby ste sa zbavili ďalších zbytočných moderných efektov.

Najlepšie módy do Cities: Skylines

 

Veľkú časť času stráveného v Cities: Skylines venujete riešeniu dopravy a komunita samozrejme reaguje aj na túto výzvu. Vo workshope už nájdete niekoľko križovatiek, ktorých fungovanie sa vymyká chápaniu bežných smrteľníkov, no napriek tomu sú nie len efektívne, ale aj oveľa krajšie než naše vlastné výtvory. K najväčším monštrám patria križovatky zo zbierky Timboh's Marvelous Interchange Emporium a Double-Paperclip Interchange.

Najlepšie módy do Cities: Skylines

 

S riešením dopravnej situácie uprostred mesta pomáhajú drobní ale šikovní pomocníci Traffic Report Tool a Extended Road Upgrade. A na záver sú tu dva areály pomáhajúce s organizáciou verejnej dopravy a chodcov. Public transport place ponúka alternatívu k rozhadzovaniu zastávok metra, autobusov a vlakov príležitostne po celom meste. Do dômyselne navrhnutého areálu stačí doplniť príslušné zastávky a napojiť na cesty, železnicu a podzemnú trať, o efektívny presun chodcov medzi zastávkami je už postarané. Podobnú funkciu plní aj gigantický kruhový objazd 8-Way Roundabout. Prístupný chodcom a s dostatkom miesta na autobusovú zastávku i stanicu metra sa môže stať pulzujúcim srdcom každej metropole.

Najlepšie módy do Cities: Skylines

 

V podrobnejšom zozname pcgameru nájdete aj ďalšie zaujímavosti vrátane leteckého simulátora, odomknutia všetkých políčok mapy, sochy bohyne Azura a systému hviezdnych brán nahrádzajúcich metro.  Hra už medzičasom predala viac ako milión kópii a vytvára si stále väčšiu komunitu. Môžeme sa tak tešiť na množstvo ďalších modov.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19536)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk