Elite: Dangerous sa delí medzi superveľmoci

Hráči začnú hájiť záujmy svojich frakcií, bojovať za ne, zásobovať ich planéty a na oplátku dostanú bonusy.

pridal roberto 10.5.2015 o 11:19 pod hry
Elite: Dangerous sa delí medzi superveľmoci

HRY > NOVINKY >

Elite: Dangerous bude čoskoro obohatené o veľkú free aktualizáciu nazvanú Powerplay. Po tejto aktualizácii sa hráči budú môcť pridať na stranu jednej z veľmocí a získať tak prístup k novým možnostiam, úlohám a bonusom. Beta-test tejto novinky začne 20. mája a neskôr bude plnohodnotne dostupný každému hráčovi vrátane majiteľov pripravovaných Mac a Xbox One verzií. Mac verzia ukončí beta-fázu už 12. mája.

Ako to vlastne má fungovať? Každá veľmoc bude trochu iná, bude mať vlastnú minulosť, politiku, územie, mocenské záujmy, spôsob získavania vplyvu a zároveň ponúkne hráčovi unikátne perky. Veľmoc bude pritom závislá na hráčoch, ktorí budú rozširovať jej vplyv na ďalšie planéty, alebo naopak prehrávať územia po porážke z rúk hráčov ostatných frakcií.

Hráč nie je povinný zapojiť sa do tohto mocenského boja a môže pokračovať ako neutrálny súkromník. Ostatní si svoju príslušnosť zvolia na základe niekoľkých kritérií. Niekto sa pridá k vojensky orientovanej veľmoci, aby získal viac bojových misií a k tomu aj vhodné perky, iný bude ťažiť zo spojenia s frakciou ovládajúcou jeho obľúbenú obchodnú cestu, ďalší sa rozhodne na základe sympatií a niekto proste len môže chcieť byť súčasťou rovnakej veľmoci ako jeho priatelia, prípadne radšej veľmoci, ktorá je s tou ich vo vojnovom stave. Zmienené sympatie môžu vzbudiť staré známe mená ako Aisling Duval, Torval a Denton Patreus.

Elite: Dangerous sa delí medzi superveľmoci

Hráči, ktorí sa zapoja do tohto súperenia, dostanú nové prvky užívateľského prostredia, ktoré im na mini-mape zobrazia aktuálnu situáciu podobne, ako by sa pozerali na rozohranú stolovú hru. Táto hra sa však bude odohrávať v trojdimenzionálnom priestore a hráči ľahko získajú prehľad o hraniciach svojej frakcie, jej planétach a územiach jej susedov i nepriateľov. Ciele veľmocí sa budú prehodnocovať každý týždeň a aj tu zaváži hlas hráčov. Počas celého týždňa budú môcť hlasovať o novom cieli. Na konci týždňa bude hlasovanie vyhodnotené a rozdajú sa úlohy súvisiace so splnením zvoleného cieľa. Zároveň sa začnú prípravy na ďalšie hlasovanie. Hlasovanie nebude rovnocenné, zaslúžilejší a vplyvnejší piloti budú mať viac hlasov než nováčikovia či prebehlíci, a teda aj väčší vplyv na smerovanie frakcie.

Zaujímavý systém načrtol hlavný dizajnér: „Ak sa vaša veľmoc rozhodne zabrať systém, nepriateľ vždy dostane protichodnú misiu. Napríklad, ak prevažne obchodná veľmoc pošle obchodníkov aby finančne prevzali dŕžavu vojenskej frakcie, druhá strana zadá misiu pre pirátske napádanie týchto lodí. Cieľom môže byť zničenie lodí alebo získanie tovaru."

Rozširovanie vplyvu vlastnej veľmoci bude mať svoj zmysel, keďže veľká časť bonusov bude účinná iba v priestore ovládanou zvolenou mocnosťou. Úspešné ukončenie misie navyše prinesie ďalšie bonusy. Členovia víťaznej frakcie sa tak dostanú k lepším obchodným podmienkam, lacnejším opravám lodí či lepšie odmeňovanému prieskumníctvu. Veľmoc môže dokonca úplne zaniknúť a hráči sa pomáhaním lokálnej mocnosti môžu zasadiť aj o vznik novej. Obohatený bude aj PvP systém, keďže hráči budú môcť na vlastnom území napádať príslušníkov nepriateľskej frakcie bez akéhokoľvek postihu.

Aktualizácia Powerplay samozrejme prinesie aj ďalšie novinky vrátane dvoch nových lodí, vylepšeného užívateľského prostredia a nových dronov.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18391)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk