PATHWAY TO GLORY

PATHWAY TO GLORY

Druhá svetová vojna, bojová vrava a päťčlenná skupina na nepriateľskom území, to je ťahová stratégia Pathway To Glory.

Dojmy

Herný handheld N-Gage od Nokie už nie je škaredým káčatkom v očiach herných spoločností. V poslednom období sa ohlásilo niekoľko zaujímavých titulov a ponuka sa neustále rozširuje. Ak sa pozriete na celé portfólio dostupných a aj pripravovaných titulov nájdete v ňom iba jedinú ťahovú stratégiu a tou je Pathway To Glory. Bez nejakých dlhých rečí môžeme prehlásiť, že je to jedna z najočakávanejších a najkrajších hier pre N-Gage. Nedávno uvoľnená hrateľná ukážka to len potvrdila.

Pathway To Glory je ťahovou stratégiou z prostredia druhej svetovej vojny, v ktorej ovládate päťčlennú skupinu vojakov. Stavba misií a prostredia prešli rukami historikov k dosiahnutiu vysokej reality. Každá zo 14 misií, ktoré budú súčasťou plnej verzie sú inšpirované skutočnými udalosťami. Úlohy sú pritom rozmanité, ale koncept zostáva rovnaký seek&destroy. Budete operovať na nepriateľskom území, ničiť strategické budovy alebo prepravovať materiál.

Hrateľná ukážka obsahuje jednu singleplayer a jednu multiplayer mapu, ktorú si môžete zahrať s kamarátom cez bluetooth alebo v hernom móde hot seat (Local Battleground). Plná verzia bude podporovať kooperatívnu hru 4 hráčov a multiplayer aj cez N-Gage Arenu (Global Battleground).Nokia si dáva na tomto titule naozaj záležať, čo je cítiť ihneď po spustení kampane. Zapíšete si meno, vyberiete si znak vašej čaty a nasleduje stručný brífing. Spojenecké vojská sa blížia k Európe, úlohou vašej čaty bude zničiť zásobník vody na severoafrickom ostrove Pantalleria, okupovanom talianskymi vojakmi.

Pathway To Glory
Pathway To Glory
Pathway To Glory

Svoju päťčlennú čatu si vytvoríte z ponúkaných vojakov, ktorý sa odlišujú skúsenosťami z boja, špecializáciou (guľometčík, medik, sniper) počtom zabitých nepriateľov, hodnosťou, akčnými bodmi a počtom životov. Na začiatku sú údaje o počte zabitých a počte misií nepodstatné. Každou splnenou misiou rastú skúsenostné body a vojaci sú povyšovaný na vyššie hodnosti. Strata vojnového veterána je bolestivá, hlavne keď má byť nahradený nováčikom. Pri plnení misií rozhoduje taktizovanie, rozostavenie členov čaty a šetrenie s akčnými bodmi. Boje prebiehajú na ťahy (jeden ťah je limitovaný 55 sekundami). Počas ťahu nepriateľa, ak sa dostane do blízkosti vášho vojaka a ten má ešte zvyšné akčné body z predchádzajúceho kola, môže zaútočiť. V takejto situácii musí byť váš vojak otočený smerom k prichádzajúcemu nepriateľovi, inak zomrie pod paľbou protivníka.

Čatu ovládate cez prehľadné menu alebo cez príkazové skratky, ktoré pokryli celú numerickú časť N-Gage. Okrem presunu, streľby, môžete vojakov otočiť ktorýmkoľvek smerom, dať ich do podrepu alebo nechať ich ľahnúť. Každá jedna akcia odpočítava akčné body a napr. pri plazení ubúdajú body oveľa rýchlejšie, ako keď sa vojak presúva behom. Výzbroj tvorí primárna, sekundárna zbraň a výbava, ktorú tvoria granáty alebo v prípade medika lekárnička. Zbrane sa medzi sebou líšia dostrelom a účinnosťou. Úspešný zásah signalizuje farebný zameriavač a počet akčných bodov potrebných na streľbu. Ak je celý červený, určite sa netrafíte, ale môžete do streľby investovať viacej akčných bodov, čo zvýši šancu na úspešný zásah. Každý jeden ťah je dobré ukončovať za nejakou prekážkou (múr, dom) a nevyčerpať všetky akčné body, aby ste sa mohli pri ťahu nepriateľa brániť.

Multiplayerová mapa v hrateľnej ukážke je dimenzovaná pre štyroch hráčov. Na obrovskej mape začínate so štyrmi vojakmi. Po každom štvrtom kole dostanete posily v podobe vojakom a ich počet závisí od počtu obsadených vlajočiek. V multiplayeri máte jedinečnú možnosť vyskúšať si ovládanie vozidiel, ako nákladiak alebo tank. Plná verzia hry bude umožňovať aj v singleplayeri ovládať vozidlá, obsadzovať stacionárne zbrane alebo privolať letecký útok.

Pathway To Glory
Pathway To Glory
Pathway To Glory

Pathway To Glory sa prezentuje v príťažlivej 2D grafike s kompletne deštrukčným prostredím. Môžete zničiť čokoľvek, od vrakov, cez nízke múry, železničné vozne až po celé budovy, do ktorých je možné vstúpiť a zaujať lepšiu palebnú pozíciu. Zničené objekty zostávajú na mape, podobne ako mŕtvoly nepriateľov až do konca hry. Mapy sú bohaté na detaily, sú rozsiahle a plné nepriateľov. Demo nereprezentuje finálnu kvalitu hry, čo sa podpísalo pod lagovaním pri ťahu protivníka. Zvuková stránka takisto exceluje, vrátane hovoreného slova vojakov pri udeľovaní príkazov.

Odhadovaná dĺžka hry je podľa autorov 14-30 hodín čistého času. Pridanú hodnotu tvorí multiplayer cez N-Gage Arenu, bluetooth alebo hot seat na 12 mapách. Vo finálnej verzii bude 12 ovládateľných vozidiel, 22 zbraní a 14 singleplayer misií rozdelených do štyroch kampaní. Pathway To Glory je najočakávanejším titulom na N-Gage s vynikajúcou hrateľnosťou a dlhou životnosťou.



napísal spacejunker 20.8.2004
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
PATHWAY TO GLORY


Mobil

Vývoj: Nokia / Nokia
Štýl: stratégia
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania:  2004
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19598)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk