FABLE 2 S VERNÝM SPOLOČNÍKOM

FABLE 2 S VERNÝM SPOLOČNÍKOM

Molyneux porozprával viac o Fable 2 a poukázal hlavne na jednu featúru a to psa.

Dojmy

Molyneux na GDC porozprával viac o Fable 2, poukázal hlavne na jednu featúru; verného spoločníka vašej postavy - psa. Peter totiž usúdil, že pokračovanie musí dostať niečo čo Fable 1 chýbalo a to drámu a lásku a tam nie je lepšia cesta ako pomocou psa. S psom to nebude jednoduché, budete sa o neho musieť starať, bude prítulný, ale aj nepríjemný. Nebude mať rád mačky a sliepky, bude nosiť loptičku, keď mu ju hodíte, bude reagovať na vaše výrazy - skryje sa, ak spravíte nahnevané gesto, alebo sa prevráti na chrbát a bude robiť mŕtveho, ak si prdnete. Bude vedieť rozsiahlu plejádu psích trikov. Psa môžete volať k sebe cez headset.

Pes bude viac ako len váš spoločník, bude mať naprogramované rozsiahlu AI a bude časťou hry, rovnako ako vaša postava. V hre nebudete mať HUD ani minimapu, pretože sa budete môcť riadiť pomocou psa, on bude vždy pár krokov pred vami a viesť vás. Rovnako bude prehľadávať oblasti, štekať, ak narazí na nebezpečenstvo, podobne ako by ste to videli na minimape. Keďže nebudú na ovládači žiadne možnosti ako ovládať psa, budete sa musieť spoliehať na jeho inteligenciu. Pes sa o vás bude starať a aj báť, a jeho základným reflexom bude vaša obrana. Teda, ak sa objavia nepriatelia a vy vytiahnete zbraň, pes vás bude obraňovať pred nepriateľmi útočiacimi na blízko, podobne ak vytiahnete meč, pes zaútočí na nepriateľa so zbraňou. Síce boje nevybojuje za vás, ale poskytne vám čas, aby ste sa postarali o prvých nepriateľov.

Fable 2 s verným spoločníkom
Fable 2 s verným spoločníkom
Fable 2 s verným spoločníkom

Pes bude dokonca evidovať aj všetky vaše pohyby a úlohy a bude vám naznačovať, kde ste ešte neboli, pripomínať vám dôležité veci vo vašich questoch. Pes vám bude pomáhať aj pri riešení úloh, pomôže vám získať jedlo - napríklad chytí sliepky. Ak by to nestačilo, pes bude aj hrateľným v rôznych minihrách. Psa bude môcť aj kŕmiť. Ak to preženiete, priberie. Rovnako sa bude morfovať počas celej hry a bude pripomínať svojho pána. Teda bude sa meniť na dobrého zlatého psíka alebo zlého dobermana. Pes nezomrie v regulérnom boji, ale môže byť zraneným a vy ho musíte vyliečiť. Je zrejmé, že pes počas hry postupne zomrie. Ak sa o psa nebudete starať, budete ho len provokovať, hádzať mu loptičku cez útesy a skúšať, či po nej skočí, bude sa uťahovať do úzadia, príbeh sa zmení a začne v ňom hrať menšiu úlohu.

Váš pes sa bude hrať aj s ostatnými psami v okolí (naznačené bolo, že hra dostane kooperačnú hru), tak aj so psom druhého pána. Dokonca budete môcť stretnúť aj psov iných hráčov, kde žiadny nebude rovnaký.

Čo sa týka príbehu, Fable 2 sa odohráva 500 rokov po prvej hre. Uvidíte známe dediny, tentoraz už prerastené do miest, alebo ruín. Budete môcť hrať za muža, alebo ženu. Ak budete muž, budete môcť kupovať ženám darčeky a dokonca s nimi stráviť aj príjemné chvíle. Tu budete môcť rozhodnúť či použijete alebo nepoužijete kondóm (retro magic kondóm?), ak ho nepoužijete, môze to viesť k tehotenstvu. Budete môcť sledovať, ako žena vychováva vaše dieťa, ako rastie a snaží sa byť ako vy, či už budete dobrý, alebo zlý. Podobné možnosti budú aj pre ženskú hrdinku, ale tá po pôrode pôjde znovu do boja a dieťa bude vychovávať otec.

Podobne ako pri dieťati, bude sa bude celý svet vyvíjať podľa vašich skutkov, ak napríklad zachránite muža pred banditmi, založí si neďaleko dom, o 5 rokov tam bude 5 domov, o 20 rokov tam bude celé mesto. A vy budete vedieť, že to mesto tam je vďaka vám.

Fable 2 s verným spoločníkom
Fable 2 s verným spoločníkom
Fable 2 s verným spoločníkom

Územie hry bude 100 krát rozsiahlejšie ako  vo Fable 1, budete si môcť kúpiť aj pozemok, dom, spraviť farmu na sliepky, alebo močiarový zámok. Budete môcť byť aj chudobný hrdina, vandrujúci mních s mečom. Podľa predpokladov Molyneuxa hra sa bude dať prejsť za 12 hodín, ale ak nebudete mať dosť, budete môcť skúšať rôzne ďalšie veci v hre, ako kúpiť určitú nemovitosť, ktorá vám otvorí sériu questov, nových vecí. Čím viac toho nakúpite, tým viac vedľajších questov získate. Ak kúpite všetku pôdu v krajine, môžete ukončiť hru ako cisár, bohatý, obľúbený, so ženami vrhajúcimi sa k vašim nohám, príbehmi kolujúcimi o vašej statočnosti a množstvom vašich detí uznávajúcich svojho otca. To ale v tom prípade, ak budete dobrý cisár.

Hru očakávame pre Xbox360 najskôr začiatkom roka 2008.


napísal saver 9.3.2007
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
Fable II: Launch Trailer
| FABLE II: LAUNCH TRAILER
[18.10.2008]
Fable 2
| FABLE 2
[14.5.2008]
Fable 2
| FABLE 2
[22.3.2008]
Fable 2 trailer
| FABLE 2 TRAILER
[10.5.2006]
Fable 2
| FABLE 2
[25.6.2008]
Fable 2: GDC combat
| FABLE 2: GDC COMBAT
[21.2.2008]
Fable 2: GDC coop
| FABLE 2: GDC COOP
[21.2.2008]
Fable 2 - devdiary
| FABLE 2 - DEVDIARY
[30.4.2009]
FABLE 2 S VERNÝM SPOLOČNÍKOM


Fable 2 s verným spoločníkom
Xbox 360

Vývoj: Microsoft / Lionhead
Štýl: RPG
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 24. október 2008
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18385)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk