MAX PAYNE

MAX PAYNE

Dojmy

Max Payne. Človek, čo už nemá čo stratiť. Policajt, ktorému zabili ženu a dieťa. Utajený v podsvetí čakal na čas pomsty, ktorý teraz konečne prišiel !

V hre sa dostanete do postavy heroického policajta, ktorý sa rozhodol sám to zúčtovať s mafiou a pomstiť vraždu svojej rodiny. Teraz stojí proti najväčiemu nepriateľovi svojho života a zvládne to, už nemá čo stratiť. Zoberie si svoju Berretu a vydáva sa po stopách mafie až k hlavnému bossovi.

     

Max Payne je jedinečná hra spravená nezvyčajným štýlom. Vidieť, že firma Remedy dobre vedela, čo robí. Je to zmiešanina komiksového štýlu príbehu, kde sa vám medzi levelmi zobrazuje kreslený príbeh a 3D akcie, poprekrývanej spomalenými scénami na štýl Matrix. Pritom celé je to v dokonalej grafike a kvalitnom a rýchlom engine (napríklad na Geforce2 MX si môžete v pohode zapnúť maximálne detaily). Pohľad na postavu máte z tretej osoby, čo je pre túto hru asi najlepšie riešenie, pretože kamera je stále v pohybe a cez hru budete vidieť stovky prestrihových scén a spomalených záberov umierania vašich nepriateľov. Nepriateľov nie je extrémne veľa, takže sa nemusíte báť, že by vás strihy nejako ohrozovali. Teda nesmiete si myslieť, že hra je niečo na štýl Dukeho, kde máte milióny nepriateľov a okrem toho si spomaliť čas môžete aj vy, čo je vhodné hlavne pri potrebe zamierenia. Toto je to skôr interaktívny príbeh v reálnom prostredí, pripomínajúci film, kde vaša postava sleduje stopy, po ktorých sa vy vydávate, komentuje skoro všetko, čo vidí a nahlas rozmýšľa. V niektorých ohľadoch mi to pripomína interaktivitu Half Life-a, skombinovú s pohybmi a skokmi Tomb Raidera, atmosférou Hitmana a brutalitou Soldier of Fortune.

     

Môžete zobrať a používať desiatky zbraní, ktoré zostali po mŕtvych, môžete v podstate otvoriť všetky skrine, pustiť vodovodné kohútiky, sprchy, záchod... no jednoducho detailné prepracovanie. Vidíte diery v stenách po guľkách, striekajúcu krv, stopy krvi na zemi a hlavne detailné prostredie a postavy. A to ešte musím opísať scény nazývané bullet time, kde sa vám smrť nepriateľa spomalí a môžete sledovať let guľky, ktorá ho prevŕta a zabije. Popritom sledujete, ako jeho bezvládne telo letí vzduchom a tvrdo pristáva bezduché na zemi. Podobná kvalita je aj pri zapauzovaní hry, ktoré si môžete spustiť hocikedy a vtedy vám kamera začne rotovať okolo a budete si môcť vychutnávať detaily postáv. Spomenul som aj, že pohybmi sa to podobá na Tomb Raidera a je to aj pravda. Máte niekoľko desiatok pohybov, ktoré budete hlavne využívať pri prestrelkách a z toho hlavne skoky do strán spoza rohu a kotrmelce.

     

Pri prestrelkách s nepriateľmi budete musieť viac taktizovať, pretože toto nie je hra, nemôžete sa nechať len tak dostrieľať, musíte sa uhýbať a vyčkávať, kým nepriateľom dôjde zásobník, alebo kým na chvíľu prestanú strieľať. Lebo ak budete zbrklý, jediné čo uvidíte, je telo Maxa Payneho, ktoré mŕtve padá na zem v spomalenom zábere.

Na preview to zatiaľ stačí, ostatné napíšeme v recenzii. Pripravte sa na pomstu.

Mimochodom, hru už plánuje štúdio Miramax aj sfilmovať a ak film bude úspešný, určite uvidíme aj nejaký seriál.

Max Payne
Max Payne
Max Payne


Max Payne
Max Payne
Max Payne




napísal saver 28.7.2001
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
MAX PAYNE


Max Payne
PC

Vývoj: Rockstar / Remedy
Štýl: Akcia
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (10)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19938)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk