VAMPIRE WORLD

VAMPIRE WORLD

Slovenský tím Mayhem Studios pracuje na ďalšej RPG adventúre a my vám povieme, ako sa hrá a ako vyzerá.

Dojmy

Upírska tematika je veľkým lákadlom pre hráčov. Možno preto po nej siahol aj slovenský tím Mayhem Studios, ktorý sa už prezentoval titulmi Shadow Vault (2004) a Neverend (2006). Najnovší počin, s ktorým sa tvorcovia pokúsia zaujať, pôvodne niesol názov Vampire Story, no keďže hru s podobným názvom (A Vampyre Story) pripravuje Autumn Moon Entertainment, z upírskeho príbehu sa stal Upírsky svet.

Vampire World je definovaná ako RPG s prvkami adventúry, ale na základe skúseností z rozsiahlej demo ukážky, ktorú nám autori poslali, ju možno označiť za adventúru obohatenú o RPG súčasti. Takže vás v prvom rade čaká hľadanie predmetov, ktoré hromadíte vo svojom inventári, rozdelenom na niekoľko sekcií a ich následné použitie na potrebnom mieste. Po úspešnom vykonaní niekoľkých krokov sa vám do cesty vždy postaví jeden alebo viacerí nepriatelia, ktorým musíte dať do zubov. V opačnom prípade nasleduje vaša smrť a nahrávanie uloženej pozície. Dej hry sa odohráva v súčasnosti a začína pátraním po vrahovi lovca upírov v prístave. Hráč sa potom presunie do skladov, navštívi maják, továreň a obchodnú loď. Všade vládne pochmúrna atmosféra, čo nie je pri upírskej tematike nič prekvapivé.


Predmety, ktoré sa dajú vziať a používať, sú identifikovateľné podľa ikony s rukou, keď na ne namierite kurzorom. Ten však v demoverzii mizol a treba len dúfať, že vo finálnej hre sa to nestane, pretože tento fakt by mal veľmi negatívny vplyv na hrateľnosť. Medzi vecami nájdete jednak zbrane, použiteľné v boji, ďalej rôzne ozdravujúce a podporné fľaštičky, časti oblečenia a napokon kľúče a doplnkové predmety, často nevyhnutné pre ďalší postup. Predmety sa používajú jednoducho, bez komplikovaného zlučovania a majú logické využitie. Takže napríklad kovovým páčidlom otvoríte zamknuté truhlice a skrinky, čln môžete použiť len keď získate veslo atď. Medzi najdôležitejšie predmety patria runy. Rôzne kombinácie rún sú základom kúzlenia, ktoré predstavuje dôležitú súčasť bojov. Tento systém môžete poznať už z hry Neverend, kde ho tvorcovia pôvodne použili.

Boje prebiehajú v ťahovom režime. V každom kole hráč naplánuje svoj postup a potom sleduje počínanie svojej postavy aj nepriateľov. Je možné použiť spomínané runové kúzla, ktoré liečia hrdinu, dodávajú zbraniam extra účinok, alebo spôsobujú nepriateľom priame poškodenie. Sú začlenené do sekcií krvavej, ohnivej a mesačnej mágie. Potom je tu fyzický boj. Kupodivu aj bežnými predmetmi môžete zlikvidovať upíra, ale po boji a prehľadaní zvyškov hrdina vykoná krátky obrad s kolom, čím zavŕši svoje dielo a pozostatky sa stratia. Pri silnejších protivníkoch je vhodné používať aj liečivé ampulky a upraviť bojový režim hrdinu. Boj je stráviteľný, ale nijako zvlášť pútavý, hoci tvorcovia mu dávajú hrdé označenie ATBS (active time battle system).

Za boj, ale aj používanie predmetov, získava hráč skúsenosti a nadobúda vyššie úrovne. Tu rozčlení získané body a vylepší atribúty postavy, teda silu, životaschopnosť, obratnosť a magickú energiu. Netreba zdôrazňovať, že tým sa zvýši poškodenie spôsobené hrdinom, pridá počet životov a energie a zlepší jeho koncentrácia v boji.


Grafiku hry rozhodne nemôžeme označiť za modernú, viditeľne je niekoľko rokov pozadu, podobne ako herné princípy, ktoré sú značne zastaralé, ale celkom dobre sa pri nich spomína na adventúry starej školy. Lokality nie sú zvlášť prepracované, navyše hrdina sa pohybuje v oklieštenom prostredí a ďalej sa dostane až po vyhľadaní a aplikovaní dôležitých predmetov. Tie sú často ťažko viditeľné a čudne pôsobí, keď hrdina schová pod kabát vec neúmernej veľkosti, napríklad dva a polmetrové veslo (v adventúrach nič neobvyklé, pozn. Junker). Ozvučenie v deme radšej nespomínajme, vo finálnej hre môže dopadnúť už len lepšie.

Vampire World je hra v retro štýle, ktorá dieru do sveta rozhodne neurobí, ale v prípade symbolickej ceny by si mohla nájsť fanúšikov, ktorých osloví. U staršej generácie vyvolá príjemné nostalgické spomienky na herné časy minulé a tých mladších by mohla chytiť svojim námetom a príbehom.



napísal uni 14.11.2007
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
Vampire World
| VAMPIRE WORLD
[14.8.2007]
VAMPIRE WORLD


Vampire World
PC

Vývoj: Game Factory Interactive / Mayhem Studios
Štýl: RPG / Adventúra
Dátum vydania:  2007
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Stropné reproduktory pre dolby... (1)
Zdravím. Je tu niekto, kto sa vyzná do audio techn...
|Ssd sata + hdd + m2 ssd ? (6)
Ahojte, mam uz par rokov zapojene Ssd sata na ktor...
|Zháňam labo variety kit 01 pre... (1)
Mal by niekto na predaj Labo Variety Kit 01 (Toy-c...
|Dragons dogma 2 (2)
Zdravim, mam otazku ohladne DG2 a to ze ako mam pa...
|Metro séria (6)
Chcem sa len opýtať pre zaujímavosť Metro hry sú u...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20366)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk