PATRICIAN II

PATRICIAN II

Dojmy

Partician II je realtimeová obchodná simulácia, ktorá vám pripomenie klasiku Pirates od Sida Meyera skombinované s Settlermi. Len tu okrem budovania flotíl, najímania posádky, nakupovania a predávania tovarov, bude záležať aj na rozvoji vašich miest, ktorých rast budete vo veľkej miere ovplyvňovať aj vy. Celé je to taký mišung, obchodu, bojovania, ekonomiky a diplomacie.

Hra sa bude odohrávať na území Severného mora medzi dnešným Anglickom, Nemeckom, Švédskom a ruskom, no v podstate v tej hornej oblasti. Tu začnete vašu púť, z malého bezvýznamého obchodníka sa budete prepracovávať na veľkého podnikateľa a budete sa snažiť medzi obchodnú elitu, konkréte sa stať hlavou obchodnej ligy. Budete získavať prestíž medzi ľuďmi a budete sa snažiť získavať peniaze na obchode a produkcii. A nakoniec sa rozhodnete aj či sa z vás stane pirát a pašerák, alebo diplomat a obchodník.

To všetko čo som popísal je síce pekné, ale keď si pozriete koľko je v hre možností nebude vám všetko jedno. Dokonca aj keď som si pozrel tutoriály aj tak som po pár minútach nevedel niektoré veci nájsť, lebo je v množstvo menu, podmenu a toľko rôznych nastavení že sa vám až hlava zakrúti. Ak len chcete začať musíte si zohnať posádku, kapitána, loď, nakúpiť zásoby a až potom začať obchodovať aby ste si mohli dovoliť druhú loď, a ani to nie je isté ako dlho prežije lebo na moriach sú búrky a piráti, a v chladných vodách mora zase námorníkov čakajú žraloky. Čiže musíte dbať aj výzbroj lodí (rôzne delá) a aj posádky (meče, pištole) a to zase stojí ďalšie prachy. V hre môžete obchodovať asi z 18 mestami a to s 20 druhmi tovarov, kde všade majú rozličné ceny a to pridáva veľa možnosti stratégie obchodovania. Keď už budete bohatší a budete mať lepšiu výzbroj môžete dokonca zajať nepriateľskú loď. A to som ešte nespomenul ani stovky iných nastavení v meste a pri boji ku ktorým som sa za tých pár hodín hry ani nedostal.

Grafika v hre je veľmi kvalitná. V mestách vidíte množstvo dobových objektov, budov, pohybujúcich sa človiečikov z ktorých každý má svoje potreby. Dokonca do každej budovy môžete nakuknúť a niečo tam vybaviť napr. Krčma, Obchod, Banka... kde môžete sledovať aj ľudí pri práci... Takisto sú dokonale prepracované aj lodičky, ktoré na šírom mori môžu prevádzať zničujúce bitky.

Hra má aj multiplayer, ten som síce neskúšal ale vyzerá zaujímavo. Môžete si zahrať klasicky cez sieť, alebo v ťahovom móde na jednom počítači 8 hráči.

Celkovo je to pekná, kvalitná stratégia, vzhľadom k jej náročnosti odporúčam hlavne pre ťažkých stratégov.

Patrician II
Patrician II
Patrician II

Patrician II
Patrician II
Patrician II



napísal saver 11.10.2001
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
PATRICIAN II


Patrician II

+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Poraďte dobré sci-fi (0)
Zdar nevie niekto poradiť dobrú Sci-fi knižnú séri...
|Problém s asus fa507nv a huawe... (6)
Dobrý deň, Na stránku chodím už dlhšie, no bez ...
|Predam msi 3070ti gaming x tri... (0)
https://pc.bazos.sk/inzerat/165541838/msi-rtx3070t...
|Procesor na notebooku - vysoké... (12)
Zdar mám tento procesor na notebooku: intel core i...
|Prevodník av na hdmi (1)
Ahojte, odporučili by ste nejaký prevodník prevodn...
|Svet, ukrajina, vojny ... (21717)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk