INFAMOUS: SECOND SON

INFAMOUS: SECOND SON

Nový superhrdina, nové supersily

Dojmy

Upozornenie: úvodný odstavec obsahuje vyzradenie jedného z dvoch zakončení inFamous 2.

Viete, ako to chodí. Vo svete filmu aj vo svete hier sa všetko točí v trilógiách a príbehy končia s poriadnym cliffhangerom. Veď, čo ak by bol náhodou hlad po ďalšom pokračovaní. Radikáli zo Sucker Punch svojho Colea zo superhrdinskej akcie inFamous zabili. Vlastne, zabili ho hráči, ktorí rozhodli v 70% prípadov (podľa počtu trofejí), že elektrinou nabitého hrdinu obetujú pre vyššie dobro. Sucker Punch tak nakreslili tlstú čiaru za dvomi dielmi inFamous a na novej PlayStation 4 začínajú odznovu. S nový hrdinom, v novej lokalite. 

Z fiktívnych miest sa v inFamous Second Son presúvajú do Seattlu, ktorý je podobne ako Empire City v karanténe. Obyvatelia žijú v strachu, že by sa v nich mohli prebudiť gény Conduita, človeka disponujúceho špeciálnymi schopnosťami. Z obáv, že by sa mohol zopakovať incident z New Marais alebo Empire City, je založená jednotka Department of Unified Protection. Seattle je pokrytý kamerami, senzormi a kontrolnými stanovištami. DUP tieto opatrenia ospravedlňuje ochranou obyvateľov pred conduitmi, ktorých prenasleduje a snaží sa “bioteroristov”, ako ich nazýva, izolovať. 


Situácia je pod kontrolou do momentu, keď havaruje transport prevážajúci conduitov, ktorý 24-ročnému mladíkovi zmení život na ruby. Delsin Rowe pri vyťahovaní zranených z autobusu zistí, že je jeden z nich. A nie len taký obyčajný conduit. Dokáže absorbovať a používať schopnosti iných. Ak ste videli debutový trailer, Delsin dokáže manipulovať s dymom - je to zatiaľ jediný element, o ktorom Sucker Punch otvorene hovorí. Že ich bude viac, o tom netreba pochybovať.

Delsin je novým objavom pochopiteľne ohromený, ale DUP s ním nezdieľa nadšenie. Stáva sa nepriateľom číslo jedna a i keď sa o hlavnom záporákovi priamo nehovorí, cesta Delsina bude k nemu (či už pôjde o osobu alebo celú organizáciu) viesť cez absorbovanie iných síl. 

Zatiaľ čo Coleovi v žilách kolovala elektrina, Delsin dokáže manipulovať s dymom. Vytvárať z neho projektily, paralyzovať nepriateľov nepriedušným oblakom, hádzať ohnivé gule, ale aj dopadnúť z veľkej výšky v sprievode tlakovej vlny. A kde si bude dopĺňať energiu, keď predtým stačilo prísť k stĺpu a nasať elektrinu? Napríklad z komína alebo z čohokoľvek, čo horí. A ak nie je nič na blízku, tak tomu treba pomôcť a zapáliť auto. Takisto dokáže nasať energiu aj zo slzného plynu. Keď príde ku kontaktnému boju, Delsin je vyzbrojený reťazou omotanou okolo predlaktia. 

Sucker Punch plánujú upraviť Seattle k obrazu svojmu, priznali v rozhovore pre GameInformer. Mnohé dominanty mesta, ako nezameniteľná veža Space Needle, zostanú bezo zmeny, ale nebudú na miestach, kde ich nájdete v skutočnosti. Na budovy už nebude nutné pracne liezť, ale cez ventilačné šachty sa Delsin dokáže teleportovať rovno na strechu ako Nightcrawler z X-Menov. Tým by sa mala zabezpečiť rýchlejšia navigácia po meste. Samozrejme, ak preferujete škriabanie sa po fasádach, budete to môcť robiť naďalej. 

Príjemnejšia má byť aj ovládacia schéma, u ktorej si nepolámete prsty pri manipulácii so špeciálnymi silami. Podľa slov autorov by sa mali ľahšie zosielať, pričom budete môcť meniť rovno celé sety síl, čo by mohlo naznačovať, že sa budú môcť rôzne elementy aj vzájomne kombinovať. Novinkou bude využitie dotykovej plochy na DualShocku 4 pre otváranie mreží s detektormi odtlačkov prstov alebo na priamu kontrolu stĺpu dymu, ktorý sa v minulosti kormidloval pomocou Sixaxisu. 

V inFamous Second Son sa nezabúda ani na rozhodnutia, no na rozdiel od predchodcov, nemajú byť čiernobiele. Možno sa budete musieť rozhodovať medzi záchranou alebo obetovaním Conduitov, od ktorých si “požičiate” sily. Mimoriadne schopnosti sú pre Delsina zo začiatku darom, kto vie, ako sa na ne bude pozerať neskôr.

DUP síce prenasleduje conduitov, ale aj vo svojich radách má trénovaných policajtov, ktorí sa dokážu presúvať teleportáciou alebo brániť zhmotnenými štítmi. Kde zobrali špeciálne schopnosti nie je zatiaľ objasnené. Robia pokusy na väznených a potom zo získaných poznatkov vyrábajú zbrane pre svoje jednotky? 

InFamous Second Son má za sebou premiéru na februárovom evente, kde bola odhalená spolu PlayStation 4. Na ďalšie informácie si budeme musieť počkať do E3, kde by sa eventuálne mohla objaviť aj v hrateľnej verzii.



napísal spacejunker 9.5.2013
Páči sa mi! (+1)
INFAMOUS: SECOND SON


PS4

Vývoj: SCEE / SONY Czech / Sucker Punch
Štýl: Akčná Adventúra
Dátum vydania: 21. marec 2014
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19560)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk