KILLER KLOWNS FROM OUTER SPACE: THE GAME

KILLER KLOWNS FROM OUTER SPACE: THE GAME

Hra na schovávačku pred vražednými klaunmi

Keď počas Opening Night Live na Gamescome bola predstavená hra o vraždiacich klaunoch, mnohým z nás sa dvíhalo obočie. Po prvých sekundách zmätenosti sme však začali tušiť, že práve Killer Klowns from Outer Space: The Game bude ten neoznámený titul, na ktorý sme dostali pozvánku na nasledujúci deň. Všetky vnútorné kontrolky svietili na červeno, keď sme sa dostavili na stánok vývojárov Teravision Games a čakal nás tam červeno-žltý cirkusový stan. Po odtiahnutí závesu sa nás ujal kreatívny režisér Luis Daniel Zambrano a výkonný režisér a producent Randy Greenback. Ponúkli nám pukance a pustili prezentáciu ich hry podľa rovnomenného filmu z roku 1988.

Killer Klowns from Outer Space: The Game je asymetrická online multiplayer hra zasadená v komediálno-hororovom prostredí ikonického filmu o krvilačných klaunoch z vesmíru, ktorí pristáli na planéte Zem, aby sa nakŕmili obyvateľmi mesta Crescent Cove. Vžijete sa buď do kože klaunov alebo obetí, aby ste buď lovili ľudí, alebo sa zachránili pred mimozemskou inváziou. Ide o hru podobnú Friday the 13th: The Game, no tentoraz namiesto jedného zabijaka budú loviť až traja hráči v podobe klaunov verzus sedem potenciálnych obetí. Randy Greenback, ktorý pracoval aj na hre o Jasonovi Voorheesovi, priznal, že počas vývoja Friday the 13th hry sa veľa naučili a teraz chcú priniesť rovnako zábavnú, no mierne vyladenú hrateľnosť v podobe Killer Klowns from Outer Space.


Podľa Greenback bol tento film jasnou voľbou a sám ako fanúšik rozpoznal potenciál naháňačky s klaunmi. Ich výzor je pre mnohých zdrojom nočných môr, ich filmové zbrane si pýtajú herné spracovanie a ešte aj ich nos je jasný červený terč, ktorý máte trafiť. Autori priznali, že tento projekt je ich srdcu veľmi blízky, preto spolupracujú aj s tvorcami filmu bratmi Chiodovcami a na hudbe dokonca pracuje pôvodný skladateľ John Massari. Ich cieľom je priniesť autentickú atmosféru hororov z 80. rokov, pričom fanúšikovia okrem tematickej hudby nájdu aj množstvo lokalít z filmu. Zároveň však chcú vývojári v tejto hre priniesť niekoľko originálnych prvkov v rámci žánru asymetrického hororu pre viacerých hráčov.

Pomer troch klaunov verzus sedem obetí má priniesť zábavnejší zážitok z hrania ako Friday the 13th: The Game, pričom si hráči budú môcť vybrať z piatich tried kaunov: Stopovač, bojovník, tank, lapač a skaut. Ak budete hrať za ľudí, na výber sú tínedžeri, ktorí sa ľahšie zakrádajú, agilní punkáči, policajti, ktorí vedia narábať s viacerými zbraňami, silní motorkári a rednecks, ktorí ovládajú trochu zo všetkého. Hra sa začína s väčším množstvom NPC postáv. Po úmrtí sa ľudskí hráči respawnujú do zvyšných NPC postáv, čo môže mať za následok zmenu taktiky, pretože sa budú musieť prispôsobiť odlišnej triede. Pomôžu im rôzne zbrane a predmety, ktoré nájdu na náhodne generovanej mape a hra ich bude dynamicky navádzať na rôzne ciele pre odlišné výsledky zápasu s klaunmi.

Mimozemskí klauni v hre chytajú ľudské obete ako potravu a dokážu sa liečiť klaunským smiechom. Môžu sa donekonečna oživovať vďaka ich vesmírnej lodi, preto jedným zo spôsobov prežitia ľudí je klaunov o túto schopnosť obrať. Spoločne sa musia dostať do klaunskej lode a zničiť v nej jadro, aby zastavili respawn klaunov a mohli ich nadobro zničiť. Počas prezentácie nám vývojári ukázali aj klaunskú výzbroj, napríklad pištoľ na cukrovú vatu, ktorou dokážu obaliť obeť a znehybniť. V takomto stave vás bude musieť prísť vyslobodiť niekto, kto bude mať nôž. Skauti dokážu počas hry vyskočiť do výšky, kedy mapu vidia z vtáčej perspektívy a vďaka tomu môžu preskočiť do inej lokality. Stopovači majú k dispozícii dron, ktorým sledujú obete.

Všetky šialené zbrane boli inšpirované filmom a vývojári dokonca do hry zapracovali aj zbraň, ktorá sa vo filme objavila len na dva frejmy. Klauni budú môcť využiť aj popkornovú bazuku, ktorá zviditeľňuje obete cez steny. Vesmírni zabijaci ovládajú aj niekoľko praktických trikov. Ak si vyrobia balónového psa, môžu s ním ľahšie vystopovať obeť.  Neviditeľné klaunské auto zase umožní rýchlejšiu prepravu po mape a tiež slúži ako zbraň na zrážanie obetí. Okrem hlavných klaunov môžete natrafiť na ich menších posluhovačov, ktorí chytia ľudí, uzamknú ich a konfetami prilákajú klaunov.


Teravision Games majú ambíciu priniesť jedinečné súboje 3v7 medzi klaunmi a ľuďmi na rôznych lokalitách inšpirovaných filmami s náhodne generovanými mapami a množstvom taktických príležitostí pre oba tímy. Sľubujú jedinečný prístup k hre na schovávačku, rôzne možnosti prispôsobenia a respawn systémy, PvPvE a dynamické ciele, aby priniesli viac pestrosti do hrateľnosti. Killer Klowns from Outer Space: The Game chce vzorec online hororových hier rozvíjať novými spôsobmi a pomáha mu pritom osobitý humor vychádzajúci z filmovej predlohy.

Počas prezentácie Zambran a Greenback sršali entuziazmom a bolo cítiť, že na tejto hre im skutočne záleží. Ich nákazlivé nadšenie pre hru a perfektná prezentácia nás presvedčili, že ak budú  s takýmto nasadením pokračovať, Killer Klowns from Outer Space: The Game môže byť naozaj zábavný počin pre partiu desiatich hráčov. Hra je vyvíjaná ako premium titul s následnou podporou po uvedení na trh. V pláne sú viaceré aktualizácie obsahu, pričom tvorcovia by chceli priniesť zaujímavé sezóny s novými zbraňami. Hra by mala byť dostupná začiatkom roka 2023 na Steame, PlayStation®5, Xbox Series X|S, PlayStation®4 a Xbox One.


napísal Tanya 8.9.2022
Páči sa mi! (+2)
KILLER KLOWNS FROM OUTER SPACE: THE GAME


Killer Klowns from Outer Space: The Game
PC
Xbox Series X|S
PS5

Vývoj: Good Shepherd Entertainment / Teravision Games
Štýl: Akcia / Multiplayer
Dátum vydania: 4. jún 2024
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19903)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk