WARCRAFT III BETA TEST

WARCRAFT III BETA TEST

8.0

Dojmy

Trochu som potestoval nedávno vyjdenú beta verziu Warcrafta III Reign of Chaos, čo je ďalšie pokračovanie úspešnej realtimeovky, ktorá datuje svoje začiatky do časov prvej Westwoodovskej Duny. Pred pár rokmi sa objavilo druhé pokračovanie hry, ktoré bolo ešte úspešnejšie ako prvé a vynieslo Blizzard do herného neba kde ho ešte pritlačil a podoprel Starcraft a nakoniec ho tam priklincoval Diablo 1 a 2. Uvidíme čo s ním spraví tento prichádzajúci Warcraft 3 a online 3D rpgéčka World of Warcraft.

Tretie pokračovanie je netradične, na rozdiel od ostatných Blizzardovských hier plne 3d, fungujúce na ich novom, ale na prvý pokus celkom slušnom engine. Samotná stratégia sa však od minulých častí veľmi nezmenila a celkovo do tohto žánru hra nič nové neprináša. V hre máte niekoľko úplne odlišných rás z ktorých má každá iný typ ťažby a taktiku boja. Každá má svoje jednotky,  budovy, upgrady. Oproti predošlým častiam sú tu hlavne pridané dve nové rasy, možnosti hrdinov a zaujímavým vylepšením je, že okrem nepriateľov máte na mape aj rôzne budovy nezávislých obchodníkov na ktoré nemôžete útočiť a ktoré obchodujú so zlatom,drevom, zbraňami, alebo inými záležitosťami.

Ovládanie hry je podobné ako v Emperor Battle of Dune, 3D realtimeovke ktorou Westwood znovu  o trochu predbehol Blizzard v tomto žánre (aj keď nie veľmi úspešne). Čiže máte možnosť približovania a vzďaľovania kamery, hromadné označovanie jednotiek pravým tlačidlom a pohyb ľavým. Akurát absentuje rotácia kamery, ktorá tam nebola ako keby naschvál a tipujem že sa asi neobjaví ani vo finálnej hre. Rôzne útoky, stavbu a mágiu nájdete v malom menu pri každej postave, alebo budove, presne takom aké ste mohli vidieť vo Warlords Battlecry a na aké ste zvyknutý z predošlých Warcraftov. Teda každá postava a budova má svoje vlastné menu s rôznymi možnosťami ako stavanie budovy, vývoj jednotiek, upgradov, oprava, útok, mágia.

Celkovo je v beta test verzií niekoľko multiplayerových máp pre rôzne počtu hráčov. Môžete si ich zahrať jednou so 4 rás, ktoré v hre uvidíte. Sú to Ľudia a Orkovia známy z predošlých častí, ďalej špirituálna rasa vládcov podsvetia Undead a vládcovia prírody Nočný Elfovia. Rozdiely v rasách sú rôzne v ťažení a aj boji, napríklad ľudia a orkovia humanoidné rasy majú vždy základných otrokov na ťaženie zlata a dreva, nemŕtvy zase zlato vyvolávajú svojimi kňazmi, ale drevo dokážu ťažiť len parúzmi ozbrojený bojovníci, nočný elfovia sú najduchovnejšia a najprírodnejšia rasa, ktorým sa zlato ťaží automaticky a základné duše spracovávajú len drevo. Pritom však pozor, zlaté bane majú obmedzený počet zlata ktorý keď vyťažíte baňa sa zavrie, podobne je to z lesmi ktorých je síce dosť ale tiež sú obmedzené pretože ich postupne klčujete. Každá rasa má ďalšie svoje budovy, ktoré síce vyzerajú inakšie ale vlastne spĺňajú ten istý, alebo podobný význam. Budov je celkovo 8 a väčšinou ani nebudete vedieť na čo presne ktorá je pretože niektoré sú len na upgrade a v niekoľkých zase len vyrábate jednotky. Vaša hlavná budova je vždy palác a druhá potrebná je ťažobná budova na výrobu jedla, ktorej počet určuje vždy aj maximálny počet vašich bojových jednotiek, potom už len nájsť a obsadiť zlatú baňu a máte všetko čo treba na ďalší rozvoj. V hre môžete upgradovaním vašej hlavnej budovy získavať možnosť hrdinov, celkovo môžu byť traja po každom upgrade. Hrdinovia sa cvičia, zbierajú upgrady po padlých hrdinoch, môžu nosiť rôzne veci a pri vyšších skúsenostiach môžu aj čarovať. A ak vám hrdina náhodou padne, nie je všetko stratené a môžete ho pomocou oltára priviesť späť. V každom prípade je dobré neposielať ho samého, ale v doprovode aby nebol ľahkou korisťou.

Grafika v hre je veľmi kvalitná s množstvom animácií a prepracovaných efektov. Postavy a budovy su vysoko polygónové a rozanimované a aj v maximálnom priblížení vyzerajú veľmi pekne, čo sa napríklad nedalo povedať o Empire Earthe ktorého polygóny a textúry boli veľmi chabé. Ale zase prostredie je robené takým jednoduchším štýlom V každom prípade je tu grafika veľmi kvalitná a prostredie má množstvo efektov od striedania dňa a noci ktoré vám prostredie pekne prifarbujú a zvyšujú, alebo znižujú dosah viditeľnosti vašich jednotiek. Čo sa týka rýchlosti, Geforce 2 Mx a 1ghz procesor zbežne stačia aj na najväčšie detaily, ale  pri veľkom množstve jednotiek na obrazovke som už cítil trhanie. Nevýhoda enginu je určite absencia rotovania kamery a Blizzard ešte k tomu nezobrazuje čo sa deje za budovou, a keďže niektoré budovy sú dosť veľké niekedy vám môže niečo dôležité újsť.

Celkovo ma však Warcraft veľmi nezaujal, trochu som si zabojoval aj proti nepriateľom a aj proti rôznym náhodným hrdinom v mapách ale pripadalo mi taká nuda. Take deja vu Warlords Battlecry v 3D ktoré mi nič nové neprinieslo, dokonca v niektorých oblastiach tam toho malo menej. A ani v single playeri si neviem predstaviť v čom by sa hra mohla zlepšiť. Síce grafika je pekná aj jednotky, ale jednoducho ten rozvoj je slabý. Na úplné maximum čo mi budovy ponúkali som sa dostal tak sa 20 minút hrania, potom už len útoky a výroby ďalších jednotiek. V každom prípade berte to len ako moje prvé dojmy z beta verzie konkrétne len z multiplayeri, možno ma final verzia viac nadchne.

Warcraft III beta test
Warcraft III beta test
Warcraft III beta test


Warcraft III beta test
Warcraft III beta test
Warcraft III beta test


Warcraft III beta test
Warcraft III beta test
Warcraft III beta test



napísal saver 25.2.2002
Páči sa mi!
8.0
Používatelia
8.5
WARCRAFT III BETA TEST


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19870)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk