KING OF THE ROAD

KING OF THE ROAD

8.0

Dojmy

  Po dlhej dobe autori kvalitného simulátora Hard Truck 2 vydali v Európe cez distribútora Jowood vylepšené pokračovanie tejto prepravnej racingovky, kde znovu budete na rozsiahlom území prepravovať tovar z mesta do mesta a zarábať si tak na živobitie. Za zarobené peniaze si budete stále lepší ťahač, najímať si ľudí a zúčastňovať sa pretekov.

Na prvý pohľad sa toho v hre od pôvodnej verzie zmenilo veľmi málo, a to už Hard Truck 2 bol vonku pred dvomi rokmi. V podstate celý základ hry ostal taký istý. Stále je tu tá istá mapa ten istý ťahač na začiatku a tie isté úlohy. Vylepšila sa akurát grafika, pridali sa nové autá, upgrady, nové skryté 4x4 off road vozidlá a super lahôdka BMW M5. Pridané boli aj skratky a tajné cesty nezobrazené na mape. Z grafiky teraz čakajte oveľa lepšie prepracované prostredia, nové objekty okolo ciest, kvalitne prepracovanú vodu, vodopády atď. Plus uvidíte aj niekoľko renderovaných animácií, napríklad keď vás chytia policajti, alebo keď si nenapraviteľne rozbijete kamión.

King of the Road
King of the Road
King of the Road

Ale poďme si niečo napísať aj pre tých čo pôvodnú verziu hry nehrali. V hre King of the Road, zaujmete miesto šoféra kamiónu, prípadne menšieho prepravného vozidla a budete roznášať rôzne náklady do rozličných miest na mape. Tovar nakladáte v nákladištiach v mestách, kde máte vždy na výber niekoľko nákladov na rôzne miesta, s rôznou váhou, rôznou krehkosťou a rôznym časom na dopravu do mesta. Čas však nie je až tak dôležitý, to stihnete skoro vždy, dôležité je aby ste predbehli konkurenciu, ktorá tiež prepravuje rovnaký náklad na rovnaké miesto a ak budete prvý dostanete bonus za rýchlosť. Časový limit  vás môže ohroziť len vtedy ak beriete viac nákladov a chcete všetko stihnúť jednou cestou.  Vaša rýchlosť záleží vždy od typu vášho ťahača, alebo auta, môžete mať množstvo rôznych typov, od malých terénnych pickupov, cez nákladné autá na štýl Avie, až po silné ťahače s vymeniteľnými prívesmi s ktorými môžete zobrať aj najväčšie náklady. Samozrejme autá sa vám kazia, dochádza vám palivo a musíte  sa nechať opravovať, prípadne natankovať v pupách, ktoré nájdete pri ceste. Na cestách sú aj obmedzené rýchlosti, nájdete tu aj semafory za ktorých prejazd na červenú vás začnú naháňať policajti ak vás uvidia. Najskôr vás vyzvú, aby ste zastali, potom vám začnú klásť zátarasy, hodia na cestu klince a ak ani vtedy nezastanete dofrčí helikoptéra a začne vás ostreľovať. Nakoniec vám väčšinou nezostane nič iné ako zaplatiť a ešte si budete musieť aj nechať opraviť rozstrieľaný ťahač. Ešte sa vám pri jazdách môžu stať aj iné menšie karamboly,  pri ktorých si roztrepete sklo, pokrivíte plechy alebo zrušíte prevodovku alebo prederavíte kolesá. Vždy si preto môžete si zavolať 911 teda rýchla záchrannú a opravnú službu, tá je však dosť drahá a niekedy vás  môže stáť aj celý zisk z predaja nákladu, takže sa vždy snažte dostať auto radšej do servisov pri cestách.  Podobne aj s pumpami, vždy radšej natankujte skôr lebo ostať visieť niekde medzi dvomi mestami nie je žiadna sranda, najmä ak máte nejakému pošukovi z 911-tky potom zaplatiť 1000 dolárov za pár kvapiek paliva.

King of the Road
King of the Road
King of the Road

Hra sa nedelí na žiadne misie, ani časti, je tu buď multiplayer alebo single player. V single dostanete kamión a ste potom odkázaný sami na seba. Celkovo vám hra môže trvať aj niekoľko týždňov, záleží ako sa vám bude chcieť hrať, v podstate celý systém spočíva len na vození z mesta do mesta. A to musíte rátať s tým že jazda trvá od tých 10 minút až po nejakú hodinu jazdy ak putujete na druhý koniec mapy. Ak postupne zarobíte, prenesiete dosť zákazok zvyšuje sa vám licencia a môžete si dovoliť kúpiť lepší ťahač a neskôr aj najímať nových šoférov ktorí budú pre vás pracovať a zdlhej chvíle sa môžete zúčastniť aj ilegálnych pretekov o peniaze.

Grafika v hre je veľmi pekná, celá gigantická mapa sa vám nahrá do pamäti naraz, takže žiadne seky cez hru nečakajte. Prostredia po celej mape sú rôzne z horských oblastí prejdete aj roviny a morské pobrežie a rozsiahle púšte. Celá mapa je posiata malými mestečkami, popri ceste uvidíte domčeky, rieky, vodopády, prejdete aj niekoľko mostov, tunelov a samozrejme všade bude reálna premávka. A tešte sa aj na menenie dňa a noci, zmeny počasia ako slnečne, hmla, dážď, odrazy na zadaždenej ceste, kvapky stekajúce po skle. Svet sa tu stále pohybuje, búrky spôsobujú povodne zatápajú cesty, stávajú sa havárie, kazia sa mosty,  toto všetko vás môže náhodne pribrzdiť a poslať obchádzkou.  Čo sa týka rýchlosti, grafika v hre nie je až taká náročná a hra vám pobeží aj na starších kartách a napríklad 600mhz procesoroch. Len je tam potreba mať trochu viac voľnej pamäte lebo mapa po ktorej chodíte by sa tam chce vopchať naraz celá.  Plus v engine si môžete každé auto zapnúť s pohľadu šoféra, alebo zo zadného nadhľadu kde si môžete ešte kameru rotovať okolo vášho vozidla. Pri pohľade zozadu je trochu problém lebo čím rýchlejšie idete tým je rozdiel medzi kamerou a autom väčší a pri menších autách vám v podstate auto ujde až niekde 100 metrov pred vašu kameru takže ho ledva vidíte.

King of the Road
King of the Road
King of the Road

Hra má aj multiplayer kde si zahráte dva módy Truck Ball, alebo rýchle Truck závody. Teda Truck Ball je taká sranda kde sa v aréne budete s ostatnými kamiónmi pretláčať o gigantickú guľu ktorú musíte dopraviť na bodované miesta. A v závodoch v podstate len závodíte z vami vybraným ťahačom.

Celkovo je to pekná vec, síce autori mohli zmeniť aspoň mapu a vylepšiť to trochu viac. Najviac by bodol náhodný generátor miesta vášho začiatku, je to už postupne nuda keď začínate stále na tom istom mieste. Pre tých čo hrali Hard Truck 2 nič nové, ale ak ste fanúšik truckov a predošlé časti ste nehrali určite si to aspoň pozrite.


napísal saver 4.7.2002
Páči sa mi!
8.0
Používatelia
9.2
KING OF THE ROAD


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19862)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk