FLIGHT SIMULATOR 2004: A CENTURY OF FLIGHT

FLIGHT SIMULATOR 2004: A CENTURY OF FLIGHT

Dojmy

Ďalšie pokračovanie realistickej leteckej série. Tentoraz špeciálne spravenej k stému výročiu postaveniu prvého lietadla a nazvané Flight Simulator 2004: A Century of Flight.  Dostanete sa v ňom do kokpitov moderných lietadiel a helikoptér známych z minulých častí no pribudne hlavne série historických lietadiel a multimediálna inštruktáž k ovládaniu lietadla. A ak by vám to nestačilo, Flight Simulator 2004 vám tentoraz umožní zalietať si prakticky po celej Zemi.

Hra vám ponúkne tri základné možnosti a to voľný let z ľubovoľného letiska s ľubovoľnými lietadlom, potom tu je možnosť  historických letov kde budete musieť preletieť niektoré vzdušné cesty známych pokoriteľov oblohy (bratia Wrightovci, Lindbergh, Amelia Earhard...) a  nakoniec je tu rozsiahla multimediálna príručka k lietaniu kde vám renomovaný inštruktori vysvetlia všetko od počasia až po samotný let. Nakoniec je tu ešte možnosť multiplayer kde si môžete akurát zalietať viacerí a cvičiť si skupinové lety.

Čo sa týka letísk tých tu budete mať na výber cez 23000 letísk v 15000 mestách z 219 krajín na celom svete. (mimochodom Flight Simulator začínal v roku 1983 a vtedy mal len 3 letiská). Ak by ste si chceli  zalietať na Slovensku tu máme 17 letísk kde nechýba samozrejme Bratislava, Košice, je tu aj Sliač a dokonca aj nejaké poľné letisko pri Prievidzi. Samozrejme reálnosť prostredí je už druhá vec, síce hra má dosť detailné kartografické údaje prostredia a čo sa týka kopcov, no čo sa týka miest tam je to už poslabšie. Myslím že sú tam viac menej náhodne vygenerované domčeky, dokonca aj niektoré miliónové metropoly vyzerajú ako obrovské dediny. Čo sa týka lietadiel máte ich tu cez 200 rozdelených do skupín podľa firmy, ktorá ich vyrobila, teda Boeingy, Airbusy atď. Škoda však že sú tu len nebojové lietadlá také Migy, alebo Harriery by celkom potešili. Možno v niektorom neoficiálnom addone sa objavia, alebo potom v ďalšom Combat simulatore. Zato sú tu však vetrone, helikoptéry, rôzne historické lietadlá, malé športové, stredné dopravné a obrovské dopravné Boeingy. Napríklad je tu kaskadérske lietadlo Curtiss JN-4D, prvé celoželezné lietadlo Ford 4-AT-E Trimotor, Model 5B Vega lietadlo známych letcov Amelie Earhart a Wileya Posta a aj prvé väčšie dopravné lietadlo, ktoré vlastne začalo letecký bussines DC-3. Z moderných nebude chýbať ani Boeing 777-300, helikoptéra Robinson R22 Beta II, vetroň Schweizer 2-32 a samozrejme si zalietate aj na Cessne Skyhawk.

Ovládanie a učenie sa riadiť lietadlo tu bude záležať na obtiažnosti, ktorú si zvolíte. Na najľahšej som na vzlietanie prišiel za minútu a na ostatné ovládanie za ďalšiu minútu. Teda je to dosť jednoduché, môžete buď ovládať myšou a klikať si ovládacie prvky v kokpite lietadla, alebo si ich nájdete na klávesnici a budete to ovládať z nej. Každé lietadlo v hre má svoj prepracovaný HUD, ale od minulej časti čakajte len minimálne vylepšenia, ale aj teraz si môžete myšou zväčšovať a zmenšovať ovládaciu dosku a váš výhľad ako len budete chcieť. Väčšie vylepšenie zažil v tejto časti GPS systém ktorý už nie je len obyčajné okno na obrazovke, ale je to už kópia reálneho systému. Samotné fyzikálne správanie lietadiel je reálne a pekne si môžete porovnať možnosti jednotlivých lietadiel a aj helikoptér.

Čo sa týka grafiky nie je zlá, ale  myslím že mohla byť o dosť lepšia. Hlavne čo sa týka detailnosti terénu, kde ak ste pri zemi celé to vyzerá dosť slabo, samé fľaky a škvrny s veľmi roztiahnutých textúr, minimálne detaily miest a budov. V tomto ohľade sú tu len minimálne vylepšenia oproti minulému Flight Simulatoru 2002.. Na druhú stranu hru v pohode utiahla na najvyšších detailoch aj moja ATI8500 na 1024x768. Ale nakoniec väčšina letov sa odohráva v oblakoch, ktorú tentoraz autori naozaj pekne prepracovali. Pridali tu množstvo typov oblakov, ktoré vyzerajú naozaj ako oblaky a nie len biele gule alebo ploché pásy. Oblaky pekne odrážajú rôzne svetlá a podľa polohy slnka sú buď biele, namodralé, oranžové. Rovnako je tentoraz viac dynamické aj počasie, ktoré si hra okrem náhodného generovanie dokáže aj realtimeovo stiahnuť aj z internetu a nasimulovať aktuálne podmienky. Prípadne si môžete zvoliť podmienky sami, od jasného cez stredne zamračené, úplne zamračené, až po rôzne typy búrok a prípadne si zvolíte ešte aj ročné obdobie a presnú hodinu letu. Samozrejme poteší aj prepracovanie všetkých kontinentov zeme do celkom slušných detailov. Ale nečakajte nič extrémne, keď som napríklad letel zo Sliača a hľadal Banskú Bystricu, mal som trochu problémy zorientovať sa v trochu deformovaných kopcoch okolo a to už nehovorím o samotnom meste, ktoré je v podstate len vyznačenou plochou s pár domčekmi na nej.

Celkovo zaujímavá záležitosť hlavne ak si chcete pozrieť svoju domovinu z veľkých výšok a trochu sa potrénovať v lietaní Ale ak čakáte niečo viac ako simulátor radšej od toho dajte ruky preč, je tu čisto len  lietanie, trénovanie a testovanie fyzikálnych vlastností lietadla. Žiadna akcia ani nejaké misie, čisto simulácia. Škoda že úplne nedotiahli grafiku, potešilo by lepšie prepracovanie prostredí a plne 3D kokpit by tiež bodol. No možno to uvidíme o dva roky vo Flight Simulatore 2006.

Flight Simulator 2004: A Century of Flight
Flight Simulator 2004: A Century of Flight
Flight Simulator 2004: A Century of Flight

Flight Simulator 2004: A Century of Flight
Flight Simulator 2004: A Century of Flight
Flight Simulator 2004: A Century of Flight

Flight Simulator 2004: A Century of Flight
Flight Simulator 2004: A Century of Flight
Flight Simulator 2004: A Century of Flight

  



napísal saver 7.8.2003
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
FLIGHT SIMULATOR 2004: A CENTURY OF FLIGHT


Flight Simulator 2004: A Century of Flight

+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18381)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk