STARSHIP TROOPERS: TERRAN ASCENDANCY

STARSHIP TROOPERS: TERRAN ASCENDANCY

8.4

Recenzia na PC verziu

Ak ste nečítali knihu, nevideli film, pripravte sa na najhoršie... invázia rasy arachnoidov začala práve teraz. Arachnoidi sú rasa gigantických zabíjáckych chrobákov, ktorá nás ohrozuje z druje stranz galaxie. Pre zaistenie našej bespečnosti musí byť ich rasa eliminovaná. Domovská planéta je Klendattu, odkial na nás začali vysielať meteority ktoré odstrelujú pomocou plazmy. Niektorí si mysla že to my sme príčinou vojny lebo sme sa votreli do ich prirodzeného prostredia, no oni zaútočili prvý. Vo východnom sektore galaxie už majú kolonizovaných dosť planét, kolonizujú ich tak že vystrelujú svoje larvy do vesmíru.

Zem, robí sa veľký nábor dobrovoľníkov, ten kto sa pridá do armády stane sa občanom, po ukončení vojny alebo činnosti v armáde má veľké výhody. Hromadne sa konštruujú gigantické vesmírne stransporty, útočné lode, a mechanické roboty... a cvičí sa aj vesmírna pechota. Ktorej veliteľom budete od teraz vy, dostanete svoju jednotku a budete ju viesť cez kopu misí až nakoniec vyhráte. Hra je rozdelená na viac častí a spoznáte akurát prvú ktorá sa približne zhoduje s príbehom filmu... čo je o prvého útok po zajatie Brainbuga a ovládnutie prvej planéty. Ostatné časti sú dotvorené v rámci spádu príbehu kde potom postupujete ďalej proti arachnoidovskej agresií.

   

Rozdelenie chrobákov - bojovník, niečo ako veľká kobylka, bomber, veľký chrúst ktorý pluje oheň, hooper, lietajúca kobyka, dobrá na vzdušné nálety, plasma bug, chrobák ktorý prdí plazmu a vystreluje ju do vesmíru. Čo slúži ako ich obrana ale aj útok. Potom v hre nájdete zopár nových bojových druhov chrobákov ktoré vo filme ani v knihe neboli, a nakoniec je tam Brain Bug, to sú vodcovia kolónií chrobákov, na každej planéte je najmenej jeden. Tento chrobák dokáže vysať mozog alebo sa im zavŕta do mozgu a donúti ich robiť čo chce....   ale zase keď ho chytíte zvyšok chrobákov na planéte nemá velenie a ľahko sa zničia.
 
   

V samotnej hre musíte taktizovať pretože máte len určitý počet ľudí ktorých si vybrojíte a potom ich ovládate, v podstate je to jeden výsadok, s ktorým musíte prejsť misiu najlepšie tak, aby vás úlpne nevyhladili.  Každý vojak po zabiti každého chrobáka získava skúsenosti a stále ich zabíja rýchlejšie a lepšie sa bráni. Ľudí ovládate klasicky ako v stratégiách čiže si ich môže označiť všetkých a nechať útočiť na nejaký cieľ, alebo si vyberiete len pár alebo len jedného a s ním budete napr ostrelovať. Lenže ono to nieje také jednoduché, máte aj viac jednotiek a musíte si dávať pozor na všetky, a kôli dosť blbej kamere to je niekedy dosť ťažké.... totižto kamera vám sleduje jednotky a vôbec s ňou nemôžete hybať maxmálne otočiť, alebo priblížiť, ale nemôžete s ňou hybať kam chcete. Tak len musíte čakať kam vám pôjde sama, čo je niekedy dosť blbé a znižuje to prehľad.  Ale naštastie vojaci sa o seba vedia postarať aj bez vás, ak im dáte útok na nejakých chodbákov, zabíjajú ich a aj takticky ustupujú ak sa približujú k nim a niesu ešte mŕtvy.... Na každého chrobáka sú lepšie iné zbrane, ako napr na klasických warriorov, je dobré mať gulomety, na Tankerov raketové strely, a na diery chrobákov je dobrá atomova strela.

Čo sa  týka zbraní, ludí si ozbrojujete sami a aj si ich vyberáte, zvyčajne dostanete asi 2 jednotky čo je 10 mužov plus dvaja kapitáni jednotiek. Ich si môžere preskupovať ako chcete a prideľovať k nim kapitána. V hre sa to niekedy dosť zíde keď potrebujete napr jednotky z Raketometom poslať niekde na kopec a ostatných potom nechať ako návnadu... potom už len dávajte pozor aby si chrobáci vašu návnadu nedali na obed. Teda aby sa z nich nestal pojadzdný bufet. Takisto treba dávať pozor na míňanie nábojov, lebo rakety sa rýchlo vymíňajú. Okrem klasických pešiakov budete na rozdiel od filmu a knihy mať aj mechov, obrnených robotov ktorých už tak ľahko niečo nesundá.

   

V hre je 3D engine, a musím povedať že celkom slušný, síce nie najkvalitnejší ani nejaké dokonalé detaily tam nie su, ale vtiahne vás do hry, je to akčné a celkom jednoducho sa to ovláda. Pohybuje sa to celkom slušne na všetkých kartách, tak pohoda....  Celkom pekné výbuchy, efekty počasia, alebo svetlá bateriek keď vaša skupina ide na akciu v noci,  potešia... v 800x600 vám to v pohode pôjde aj na TNT a P400... aj keď lepší je taký Geforce a zapnutý antialiasing.

Animačky sú super a dosť pripomínajú film....aj keď mohlo ich tam byť viac... krátka úvodná animácia toho veľa nepovie a ak neviete o čo vo vojne proti arachnidom ide, prichádzate o veľa.

Chcete vedieť viac, zahrajte si hru...

   

napísal saver 20.11.2000
Páči sa mi!
8.4
Používatelia
6.9
STARSHIP TROOPERS: TERRAN ASCENDANCY


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Procesor na notebooku - vysoké... (1)
Zdar mám tento procesor na notebooku: intel core i...
|Prevodník av na hdmi (1)
Ahojte, odporučili by ste nejaký prevodník prevodn...
|Predám pc pc ryzen 5 5500, rx ... (4)
Predám PC v nasledujúcej konfigurácii: Procesor: ...
|Rtx 4070 vs rx 7800 xt/ 7900 g... (9)
Zdravím! Nedávno som skladal nový PC, cca 3 týždn...
|Madison vr (1)
Chcel by som opýtať mám nárok na nejakú zľavu na M...
|Svet, ukrajina, vojny ... (21474)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk