SERIOUS SAM

SERIOUS SAM

9.1

Recenzia na PC verziu

      Zem napadli strašní mimozemšťania. Ich sila bola zdrcujúca. Ľudstvo padlo. Jedinou nádejou pre nás ostáva vratiť sa späť časom (asi o pár tisíc rokov) a poraziť zlo, ked ešte nobolo také silné. Na túto úloho bol vybraný bojovník, ktorému na Zemi nebolo páru. Bol vybraný Serious Sam.

Serious Sam
Serious Sam
Serious Sam
     Obyčajných a priemerných Doomoviek na PC sú už desiatky, ak nie dvadsiatky J. Všetky sa snažili zaujať nejakým originálnym prvkom. Jeden grafikou, druhý hudbou atd... Aj serious sam má jedno eso v rukáve a to sú podľa mňa nepriatelia. Ak sa vám niekedy stáva, že máte problém s viacerými protivníkmi, tak si radšej sama ani neinštalujte, pretože po pár misiách sa premení hra na ...sorry saver, ale musím to použiť... KUREVSKÉ JATKY. Ak prdíte do plienok, keď na vás v Unreali & spol. vyskočia dvaja chlapíci s bazukou, tak si pri samovi dajte aspoň dvoje pampersky, lebo sa na vás začnú hrnúť nepriatelia doslova ...teraz to príde... PO STOVKÁCH . A nie su to žiadni jedna rana a je vymalované, ale plnohodnotní minimálne trojranoví J emzáci. Ku koncu sa ešte pritvrdí, takže je to čisté nebo pre sadistov a násilníkov. Je to skrátka brutus a nádhera v jednom.
Serious Sam
Serious Sam
Serious Sam

     Ruku v ruke s nepriateľmi ktorých nie je čo do počtu typov tiež málo sú zbrane. Začíname s nožíkom, ktorý je samozrejme len na dve veci J, ale za chvíľku už narazíme na kolt, potom na druhý, následuje klasická jednoranná aj dvojranná brokovnica, tommygun (taký typický guľomet z mafianskych filmov), minigun ( nádherná zbraň, pripadal som si ako Jessie the body Ventura v Predátorovi), ktorý míňa guľky “proklate rychle“, bazuka, granátomet, laser a kanón ( asi zo 16steho storočia a striela obrovské gule ). Tieto zbrane až na kanón sme už videli mnohokrát, ale ich spracovanie je skutočne perfektné. Pritom sa nemusíte báť, že budete mať nedostatok munície, lebo tá sa vála na každom kroku a trocha prekvapí (príjemne), že neodnesiete 200, ani 500 nabojov do gulometu, ale 999 a do bazuky a granátometu rovných 100. Nepriatelia sú na začiatku trocha slabší, ale postupne prituhuje a tých ktorých ste stretli ako bossov sa neskôr stávajú klasikou. Najprv začnú dobiedzať tí, čo v boji stratili hlavu (doslova) s pištolkami, gulometmi, granátmi a kamikadze ovešaní výbušninami. Ďalej žabám podobné skákajúce tvori, kostlivci, ktorí hádžu svoje gule J, roboti veľmi podobní tomu z Robocopa, v malom vydaní strieľajú laserom, vo veľkom rakety a ešte si spomínam na tvorov pripomínajúcich býka. Bosovia sú kapitolou samou pre seba. Hlavne ten koncový, ktorého treba zabíjať na viac krát. Musím povedať, že tak veľkého bosa som už dávno nevidel.

Čo sa týka multiplayeru, je v hre tiež dobre zapracovaný. Rovno z menu sa vám automaticky načítajú internetové alebo Lan servre a môžete si hneď hodiť DeathMatch. Prípadne nahrať mody, ktoré čoskoro vzniknú... V hre je aj zaujmavý konzolový mod, split screen multiplayer kde si môžete teraz zahrať až štyria na jednom počítači proti sebe alebo kooperative. Kde sa vám obrazovka rozdelí podľa toho koľko hráčov si zvolíte.

Serious Sam
Serious Sam
Serious Sam

     Grafika sa chalanom z Croteamu pod arila na jednotku. Je nielen veľmi pekná, ale aj svižná a rýchlo beží aj na pomalších strojoch. Autori zvolili kulisu zo starovekého egypta a niektoré stavby sú ozaj gigantické. K hude toľko, že do hry zapadne veľmi dobre a má, tak isto ako grafika, nádých egyptských ľudových J. To isté by som povedal o hudbe, ktorá je akčná a a super previazaná z prostredím a pribúdaním príšer. Čiže nie len podľa zvukov ale aj podľa zakčnenia hudby spoznáte že je zle.

     Na záver musím skonštatovať, že hra je čistá akcia a tých pár rádoby kvestov ako priniesť predmet na oltár, veľmi dĺžke hry nepomohli. Je to krátke a po pár hodinách to máte za sebou. Ale je to brutálne a ešte som nevidel toľko nepriatelov pokope. Je to najlepšia voľba ako sa dokonale odreagovať. A takisto treba spomenúť osobnosť Serious Sama ktorý hre dodáva šmrc, jeho pískanie Singing in the Rain v daždi, povzdychy nad nepriateľmi, a aj nadšenie keď k nemu príde nejaký poriadny nepriateľ.


napísal fendi 29.3.2001
Páči sa mi!
9.1
Používatelia
7.3
SERIOUS SAM


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Zháňam labo variety kit 01 pre... (1)
Mal by niekto na predaj Labo Variety Kit 01 (Toy-c...
|Dragons dogma 2 (1)
Zdravim, mam otazku ohladne DG2 a to ze ako mam pa...
|Metro séria (6)
Chcem sa len opýtať pre zaujímavosť Metro hry sú u...
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20270)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk