B-BOY

B-BOY

6.0

Pretancovali sme sa brejkerskou hrou B-Boy a prišli v recenzii na to, že je až príliš štýlová, aby zaujala široké masy.

Recenzia na PS2 verziu

Majkrofoun ček, wan túu. Majkrofoun ček, yo, yo. Fakuj na šow v mrazáku, fakuj na Lec Denz. Fakuj na to. Toto je hip hop. A keď to nezlomíš, tak ťa zlomí brejk. Lebo toto je brácho B-Boy. A ten prichádza ve velkom štýle na PS2 a PSP. Chápeš? B-R-E-A-K Dance a né nejaké rádoby tanečky pred choreografom, kerého by si najradšej obesil na bílý šál toho, čo sedí vedla neho. Ukáž fakera na telku, prehoď kanál a nalaď sa na muziku FriíStajlGejmz, lebo toto si zaručene ešte nežral.

Hoď to do placu

B-Boy je celý o stajle a kreativite. Breaker bez stajlu a kreatívnosti nemá šancu zabiť v betli (battle) toho druhého. Bez trikov nemá tanec šťavu, bez správneho rytmu grády a bez plynulej náväznosti trikov vôbec význam ťahať ven svoj zadek. Skorej než sa hot čikz stanú wet čikz in máj kuúl kar musíš dávať pravidelný tréning Kool Rockom. Tento týpek ti poví, jak čo spraviť, jak zlajnovať všetky triky do jedného zabijáckeho komba, jednoducho, jak tancovať, aby šecci kukali so sánkou v pivnici.

Tak jak v hocikerej friístajl gamese začínaš jak totálny lúzer. Vytvoríš si svojho brejkera, ovešáš ho handrami, ale... ale nedáš mu meno. Jak trubka potom drtíš flór s menom Custom. Keď už Sony steli mať porádnu friístajl gamesu, mali prihodiť porádne skrine natlačené tonami licencovaného oblečka. Nebudeš chodiť po ulici ako posledný žebrák, ale tých možností mohli prihodiť vácej, napr. jak u Tonyho Hovka v Proudžekte Osem.

B-Boy

Brejkuje sa absolútne všade, v kanáloch, na strechách aj na kartóne.
B-Boy

Tvárou hry Crazy Legs a poraziť ho, je skutočne ťažké.
B-Boy

Každý z breakerov má vlastný štýl a to sa týka aj oblečenia.

Kontroluj svoj lajf

Brejkerský lajf začínaš vo svojom brlohu, de máš miesto na skúšanie a vylepšovanie trikov (každý má päť levelov a zvyšuje sa častým cvičením), svoj Múv buk s trikmi a komp, de máš zoznam betlov, songov a šeckých mailov od hustých tanečníkov, čo ťa chcú rozbiť. A ako sa B-Boy hrá? Na to, aby si aj niečo vyhral, musíš počúvať muziku, prekladať to trikmi a potom ich navzájom kombinovať. Ale né, moc rýchlo. Lebo víš, keď si rýchly, nikoho neuspokojíš porádne. Pod brejkerom sa točia v kruhu bíty, tie žerieš stláčaním L alebo R, čím udržuješ svoj tanec in da rythm. Bíty určujú, aj kedy je najlepšie vyťáhnuť nový trik. Keď máš rýchle prsty, móžeš si celú sadu naťukať behom okamihu, ale to by si musel veľmo veľa trénovať, aby sa ti podarilo celý betl vyhrať bez toho, aby si spravil nejaké chyby.

A od toho sú tu medaily. Dávaš to všetko do rytmu? Dostaneš medailu za rytmus. Zabíjaš to krutými trikmi? Dostaneš medailu za triky. Diktuješ to s absolútnou ladnosťou? Tak za prepojenie trikov zhrabneš cenu. Medaily sú ako vždy tri (zlatá, strieborná a bronzová) a dostaneš tú, kerú si zaslúžiš. Keď v betli ideš druhý, móžeš tej druhej trubke ukradnúť medaily svojim tancom a získať rešpekt. Lebo v betli vyhráva ten s najvác medailami alebo najcennejšími (tými ze zlata). Ale pozor, v každom betli stojíš vždy proti hustejšému fakerovi.


B-Boy

Trénovať treba pri každom novom triku, aby sa dostal dokonale do krvi.
B-Boy

Počas turnajov dôjde aj na skupinové Battle.
B-Boy

Nezvyčajná hra má nepopierateľný štýl a rytmus, nie je však pre každého.

Nadiktuj to celej krew

Rozbíjaním konkurencie ti stúpa respecta, porazení ti dávajú triky, Múv Buk sa plní, chodíš po turnajoch, zakladáš vlastnú krew, sponzori dávajú handry a hustota brejkerov stúpa. Takto to ide dokola, až kým sa z teba nestane najzabijáckejší diktátor, alebo ťa hra nezačne sakramentsky nudiť. A keď už nemáš súpera, tak sa móžeš rozbiť s ďalším brejkerom v mulťáku, strihnúť si mód survajvor alebo ukázať, kerá krew je kuúl v dominejšn. Nudiť sa nebudeš a zapíš si za ucho, že brejkovať to neni len mačkať čudlíky, ale stajl a kreativita!

Brejkovať móžeš na PS2 aj PSP. B-Boy vyzerá úplne identicky, nenájdeš tu žádne rozdiely, snáď len, že PSP verzia sa nekonečne načítava. To najlepšé na B-Boy je tučná muzika (Blek Ájd Pís, Džeksons Fajv (in da remiks), Sajprez Hil a iné treky) a zachytená podstata toho, o čom ten brejk asi je. Tancovať móžeš jak steš, triky dávať jaké steš (keď ich máš odomknuté), hra ti dáva v tomto veľkú slobodu, pričom nestráca svoj charakteristický štýl. A to je možno aj jej najväčší nedostatok.

Neni to grafika, neni to ani jednoduché a pritom zložité ovládanie, do ktorého sa musíš dostať, ale štýl. A ten nemusí každému šmakovať rovnako. Úzko profilovaný B-Boy má ale jedno plus. Je to štýlová hra na štýlový hendheld. Keď máš rád friístajlové gamesy, brejk a hip hopové bíty, tak ber B-Boya šeckými desátimi, inak si budeš musieť nájsť inú hračku ako zaujať šugaa bejbz.


napísal spacejunker 26.11.2006
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
6.0
Ohodnotiť
B-BOY
+ saundtrek
+ kreatívny stajl
- nekonečné loadingy (PSP)
- zaujme iba breakerov
- slabá kustomizácia breakera
- po pár betloch to začína smrdieť nudou


RECENZIE HRÁČOV
PS2
PSP

Vývoj: SCEE / SONY Slovakia / FreeStyleGames
Štýl: Šport
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania:  september 2006
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
| Recenzia: B-Boy (60) 26.11.2006
| B-Boy 26.11.2006
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (9)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19996)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk