BUS DRIVER

BUS DRIVER

2.0

O nasadení antidepresív po hraní tejto hry sa poraďte s vaším lekárom alebo v lekárni.

Recenzia na PC verziu

Pre správne prečítanie článku čítajte text písaný kurzívou tvrdo. O nasadení antidepresív po hraní tejto hry sa poraďte s vaším lekárom alebo v lekárni.

Tak vás tu šeckých vítam, jako vidzím, prihlásili ste sa v hojnom počte. No snád to aspoň jeden z vás urobí. Ja sa volám Fedor Redkvička a ano, správne si typujete, táto autoškola je moja a mojej ženy. Aj ked ona si myslí, že tu ona šéfuje. Ešte odkúpit tento pozemok a je to celé moje. Huhaha. No nic. Urobíme si prezenčku. Hoblárová. Ano vidzím, ste tu. Tesnejší šaty už sa nedali oblíct? Nedali? Toto na mna neskúšajte, na mna to neplací. Vajgel? Je tu, dobre. Počúvajte, Vajgel. Vy idete rovno ze stavby? Snad si nemyslíte, že vás v tých zablacených botách puscím za volant. Bežte na latrínu a porádno si to opucujte. Mna nezaujíma, že sa vám nesce. Pakujte sa. Hrdlička? Neni tu? Tak načo sa hlásil? Že pochováva svokru? Aspoň negdo má dnes pekný den, ale aj tak mu píšem abstinenciu. Jakú absenciu? Vy ste nejaká múdra Hoblárová. Pojdete prvá. Podme ku stroju.

Bus Driver

Where do you want to drive today?
Bus Driver

Nezastavujem, máme spoždění!
Bus Driver

Poprosím jedno McChicken menu.

Pražskí SCS Software, aj keď by ste to možno do nich nepovedali, majú už za sebou celkom slušný zástup hier. Väčšinou sa jedná o typ hunting niečo/čokoľvek, čo je štýl v Amerike dosť populárny, kedy sedíte hodinu na virtuálnom posede a čakáte, čo vám príde pod mušku, alebo potom hry s kamiónmi. Tých majú za sebou taktiež dosť. No a práve z týchto hier s truckmi si berú príklad aj vo svojej ďalšej hre, ale tentoraz sa jedná o šoférovanie autobusov. Nie je to super nápad? Každý chcel byť ako malý niečím, Ferko chcel byť poštárom, dostal Postala. Janko zasa výpravca, má Sim Train a Jožko pre zmenu zlodejom, pracuje v Microsofte. Ak mne niekto splní sen, budem spokojný. Chcel som byť šoférom hovnocucu.

To, čo máte na nohách za kopytá? V tom scete šoférovat? Autobus neni tragač. Prezujte si tyto vietnamky. No mna tak zaujíma, že nejsú od Gučiho. Nepapulujte a prezujte sa. Vajgel, mosíte fčulek fajčit? Zahaste to a sadajte. Naštartujte. No asi klúčom, né? Ne od vašeho BMW. No predstavte si, ani klúčom od baráku to nepojde. Už je v zapalovaní. To je zapalovač ty kopyto, zapalovanie je pod volantom. Ano, to je ta okrúhla vec medzi vašimi nohami. Je mi úplne jedno na čo ste zvyknutá medzi vašimi nohami. Štartujte a zaradte jednotku. Že nejde? No možno spojku by to scelo. A vy že načo je ten tretí pedál? Huhahaha. Ne, kufor sa sním neotvára. Autobus ho nepotrebuje.

Vajgel! Zasa hulíte? Zahodte to. Tu sa nesmí fajčit. Pridajte plyn. Nie, to neni ako na sporáku, práve ste mi preladili rádio. S pedálom sa pridáva. Pozrite sa do zrkadla a vyhodte smerovku. Hoblárová! Pozeráme sa do spätného zrkadla v autobuse a né v kabelke. A smerovka sa vyhadzuje tou páčkou nalavo, hento, čo ste vyhodili bola moja desiata. Že prečo je tá Fábia v priekope? No možno neni zvyknutý na takú fajnovú autobusárku ako ste vy? Zabrzdzite. To nemá význam, vy nejste vodič ale polovodič Hoblárová. Vajgel, sadnite za volant. Teraz budete kérovat vy.

Bus Driver

Toto doma neskúšajte.
Bus Driver

Radenie na diaľnicu.
Bus Driver

Poprosím jeden lístok. A kam? No do ruky.

Pozrime sa ale na zaujímavý príbeh Bus Drivera, ktorý je plný prekvapení a zvrat(k)ov. Vy ako šofér autobusu budete šoférovať autobus. Koniec príbehu. Herné misie sú plné adrenalínu. Napr. stihnem prejsť križovatku, než naskočí červená? Priveziem cestujúcich na ďalšiu zastávku včas alebo stratím 50 bodov? Mám sa zaradiť radšej do pravého, či ľavého pruhu? Presne tak. Táto hra nie je nič pre nerozhodných ľudí. Treba sa rozhodovať v okamžiku niekoľkých minút!

Dodržovanie predpisov je to, o čo tu beží. Zabudnite na trápne jazdenie z pruhu do pruhu ako v GTA. Tu nevyhodíte smerovku a šup 30 bodov dole. Prudkejšie pribrzdíte a cestujúci sa zľaknú? Šup 100 bodov dole. Neuvážená jazda môže mať katastrofálne následky. Neubrzdíte to na červenú ani pri prudkom brzdení, navyše nabúrate do prechádzajúcich áut, to už máte aspoň -250 bodové kombo, ktoré treba zbierať naspäť po 10-tich bodoch za správne vyhodenú smerovku alebo zastavenie na zastávke presne na milimeter.

No velmi dobre vám to ide Vajgel, velmi dobre. Akurát na tej križovatke ostatný nestáli preto, že by takú farbu ešte nevidzeli, ale preto, že to je v predpisoch. No to si predstavte, vážne na vás šeci netrúbili kvôli temu, lebo vás poznajú. Víte, že toto bolo na papíre? Že žádné nemáte? Ani ich mat nebudete Vajgel! Tak isto ako Hoblárová! Podme naspak do školy.

Poďme sa pozrieť na deštrukčný model, ktorý by mal byť pre simulátory dosť podstatný. Hra nemá žiadny. Žiadne pokrivené plechy ani roztrieskaná doprava, proste nič. Autobus toho znesie viac ako tank T34 a nepoškriabe si ani lak. Fyzikálny model je tak isto na bode mrazu, resp. ešte oveľa hlbšie. Autobus má celkom realistickú zotrvačnosť a polomer otočenia, ale že by mal zrýchlenie z 0 na 40 za (preženiem) 12 minút, tak to sa mi nechce veriť, alebo sú u nás v mestskej doprave super tunované 30-ročné hrdzavé kúsky. Brzdy a samotné brzdenie snáď ani nemá cenu spomínať. Všetky busy brzdia ako na ľade a ak je na ceste ľad, tak to ani nemám ďalej ku čomu prirovnať.

Nakoniec som si nechal hrateľnosť. Samá voda, samá voda, tak sa kľudne napime. Len aby nezostalo nepríjemne v ústach, pretože toto nemusí každý preglgnúť. Od misií založených na bezduchom jazdení po meste sa toho čakať veľa aj tak nedalo. Najlepšie z toho všetkého vychádza grafické spracovanie, ale len dovtedy pokiaľ sa to nehýbe a máte šedý zákal na pravom oku a ľavé oko slepé. Ale superný 2-minútový hudobný loop hrá v menu.

Bus Driver

Koľko cestujúcich nastúpi tu? Neviem sa dočkať.
Bus Driver

Stihnem prejsť na oranžovu? Napätie v autobuse by sa dalo krájať.
Bus Driver

Adrenalínova jazda po snehu.

V Bus Driver sa dá šoférovať až neuveriteľných 12 typov autobusov na tridsiatich rôznych cestách. Spolu rozdelených do piatich úrovní so stúpajúcou obtiažnosťou. Treba odviezť deti na plaváreň? Poslúži klasický žltý školský autobus. Ste rozhodnutí doviezť cestujúcich na čas na letisko? Nezabráni vám v tom ani fujavica a ľad na ceste. Áno dokonca niekoľko typov vozoviek a počasia hra ponúka. A tak je v daždi dôležité brzdiť o niečo skôr, aby ste neprešvihli zastávku a neprišli tak o drahocenné sekundy do hodnotenia jazdy. Nepochybujeme o úspešnosti tohto titulu. V budúcnosti SCS dúfam vydajú aj datadisk so smetiarskym autom a ak by toto náhodou čítali, tak prosím pridajte tam aj môj vysnívaný hovnocuc.

No musím priznat, že ste ma nesklamali. Také kopytá sa budú ťažko hladat. A vy ako keby ste sa našli. Henten, čo tam na tem Tuaregu furt vytrubuje? To je na vás Hoblárová? Počkajte. Vy ste tá pani Hoblárová? Samozrejme, že som už o manželovi počul. Vaša jazda? Jedna báseň. U mňa to určite spravíte. A že pozdravujem pána manžela a keby ste sceli, tak vám aj fotku pred naštartovaným autobusom urobím. A vy čo tak sprosto kukáte Vajgel? Zasa hulíte? Zahodte to. Ne tam vy hovado, to je sklad benzínu. Naozaj to pekne horí. Budete to mat z čoho zaplatit? Čo vlastne robíte? Predávate tento pozemok? Huhahaha. No tak zhorelo trocha benzínu a latrína. No vážne tam stáli jak blbci na tej križovatke. Do už dnes čaká na červenej? Nebojte sa, určite sa dohodneme. Vodičák už máte istý. Nie, nevadí, že mi ten dym fúkate do ksichtu, ja som zvyknutý. Tak dovidenia a pekný den ešte vinšujem.


napísal fendi 21.5.2007
Páči sa mi! (+2)
VIDEÁ Z HRY
2.0
Ohodnotiť
BUS DRIVER
+ dá sa to odinštalovať
-chýba mi tu smetiarske auto a hovnocuc
Hardverové požiadavky:
Minimálne požiadavky: CPU 1 GHz, 256 MB RAM, VGA 32 MB
Doporučená konfigurácia: CPU 1,5 GHz, 512 MB RAM, VGA 128 MB


RECENZIE HRÁČOV
PC

Vývoj: SCS soft
Štýl: Racing
Web: domovská stránka hry
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Praskanie v zdroji (8)
Zdravím, mám problém s PC. Keď zapojím kábel do el...
|Ms windows cd key (18)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Hodinky (6)
Uvažujete o kúpe hodiniek,náramkov,smart hodiniek ...
|Ps5 hdr (1)
Ahojte idem si sem po radu ohľadom hdr na ps5.. ak...
|Hitman 2 a hitman 3 (1)
ahojte,sectoráci. mám menši problem,zakúpil som hi...
|Svet, ukrajina, vojny ... (17921)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk