OVERLORD: RAISING HELL

OVERLORD: RAISING HELL

8.5

S Overlordom ste sa mali možnosť zoznámiť už v lete. Pekelník a jeho prisluhovači sa vracaju v rošírenej verzii.

Recenzia na PC verziu

S Overlordom ste sa mali možnosť zoznámiť už v lete. Sympatický antihrdina  a jeho roztomilé príšerky si získali mnohých hráčov. Teraz sa vracajú v rozšírenej verzii hry, ktorá sľubuje  viac zábavy, viac škodoradosti a viac dobrodružstiev. Kto odmietne toto pozvanie, skončí v reťaziach a obutý v Španielskej čižme!

Raising Hell si užijete ako na Xbox 360, tak aj na PC. Sú tu však isté rozdiely. V prípade verzie pre konzolu sa jedná o jeden z troch bonusových balíčkov, ktoré si najjednoduchšie zadovážite cez Xbox Live. Raising Hell obohatí hru pre jednotlivca, Challenge Pack dodá nové multiplayerové mapy vrátane módu, kde musíte ochrániť Overlordove sídlo ako aj Legendary obtiažnosť s agresívnejšími oponentmi. A napokon Overlord: Split-Screen Multiplayer Pack bude zadarmo a ponúkne nové mapy, ktoré si navyše zahráte aj na delenej obrazovke na jednej konzole.

Overlord: Raising Hell
Nevinne vyzerajúci portál sľubuje milé prekvapenie...
Pre PC je len jediný balíček, Overlord: Raising Hell, ale v podstate ponúka všetky spomínané súčasti v jednom celku, navyše s kompletnou kampaňou pôvodnej hry. To samozrejme značí, že Raising Hell v tomto prípade funguje bez pôvodnej hry. Súčasne je to skvelá príležitosť pre tých, čo hru ešte neskúsili, aby sa do nej pustili a vychutnali si jej obohatenú verziu.

Najprv si stručne si pripomeňme, o čo ide v originálnej hre, aby aj nováčikovia vedeli, do čoho idú. Hráč sa predstaví v úlohe temného pána, Overlorda, a musí pokoriť, len o niečo menej diabolských, vládcov a dobiť ich územia. Do zón vstupuje cez portál svojho sídla, ktoré môže zveľaďovať, vyzdobiť a kde realizuje rôzne vylepšenia. Hoci Overlord aj sám dokáže bojovať a zosielať niekoľko kúziel, jeho hlavná sila spočíva v ovládaní hnedých, červených, zelených a modrých príšeriek, vyvolaných z hniezd. Pritom každý druh je niečím špecifický a hodí sa na niečo iné. Červení roznecujú, ale aj pohlcujú oheň, modrí dokážu plávať a oživujú mŕtvych atď.

Overlord: Raising Hell
...nebeský portál vedie do takéhoto pekla.
To sa v rozšírenej verzii Overlord: Raising Hell nemení. Hra pre jednotlivca si zachováva pôvodný koncept a nové súčasti sa postupne objavujú v závislosti na vašom postupe. Vždy, keď zdoláte vládcu niektorej krajiny, sa na (teraz už vašom) území, objaví portál. Vaši noví poddaní sú síce radi, že ste nahradili pôvodného tyrana, ale posluhovať vám, to im veru nevonia. Preto, omámení vidinou, že sa dostanú do raja, kde budú lietať spolu s anjelmi, vstupujú do portálu. Namiesto krídel však dostanú okovy, a neskončia v nebi, ale v pekelnej priepasti. Sú to síce len biedne červy, ale vy ste mocný Overlord a nikto nesmie podrývať vašu autoritu a oberať vás o lacnú pracovnú silu. Takže vstúpite do priepasti, aby ste čelili ďalším nepriateľom a prekážkam. Priepastí je celkovo päť a nájdete ich v Mellow Hills, Evernight, Heaven’s Peak, Golden Halls a Ruborian Desert.

Overlord: Raising Hell
Vo vyhni vylepšíte pôvodnú výstroj a zostrojíte nové unikátne predmety.
Okrem nových, krvilačných kreatúr, narazíte na mnoho známych protivníkov, ktorí sú však ešte horší, ako boli predtým. K tomu pribudnú aj bizarní nepriatelia hoci aj nemŕtve tekvice, a ani baránky nie sú celkom neškodné, veď keď ich zasiahnete ohňom, vybuchnú. Navyše sa stretnete aj s bývalými panovníkmi, ktorých ste už raz úspešne odstránili, a ktorí si tu odpykávajú tresty za svoje hriechy. Napríklad tučný hobití kráľ sa kajá tak, že neustále konzumuje jedlo z obrovských mís, až kým nepraskne. Potom je znovu vzkriesený a opäť, hnaný neustálym hladom, pátra po smrtonosnej strave. Ak si myslíte, že to už nie je vaša vec, poriadne sa mýlite. Pretože iba využitím utrpenia zvrhnutých lídrov dokážete pokoriť priepasti. V prípade pažravého hobita treba urobiť všetko preto, aby sa prigúľal na zatarasené miesta, kde po prejedení exploduje a uvoľní cestu.

Na rozdiel od pôvodného obsahu hry v priepastiach musíte častejšie pohnúť rozumom a riešiť rébusy, hoci podstatu väčšiny z nich rýchlo odhalíte. Pri tom samozrejme stále využívate davy verných farebných príšeriek, ktoré bojujú, nosia predmety, používajú páky na otvorenie dverí atď. Po zdolaní každej priepasti, získate prístup aj k ultra ťažkým výzvam s extrémne silnými nepriateľmi.

Overlord: Raising Hell
Delená obrazovka v multiplayeri je dobrý nápad.
Okrem toho pribudli recepty a zbrane, ktoré môžete zostrojovať a upravovať vo vyhni, v priestoroch vášho sídla. Nové koncepty predmetov nájdete v priepastiach a do sídla ich prenesú vaši maznáčikovia. Možnosti využitia sú pestré. Môžete vylepšiť pôvodné zbrane a brnenie, či použiť nové, niekedy s bonusovými vlastnosťami, ako je zoslanie strachu na nepriateľov. Okrem peňazí pri tom treba obetovať príšerky a čím viac, tým lepšie.

Zručným hráčom určite odporúčame skúsiť aj legendárnu obtiažnosť a multiplayer na delenej obrazovke tiež nie je na zahodenie. V prípade PC jeden hráč využíva klávesnicu a myš, druhý nevyhnutne potrebuje gamepad. Online sieťová hra bola a je síce prijateľná, no nijako zvlášť úchvatná, zato nenáročná a rýchla dvojhra s kamarátom na jednej konzole, či PC je potešiteľným osviežením.

Overlord: Raising Hell
Pohľad na pečené hobitie nory.
Grafika nedoznala zásadné zmeny, ale ani neboli potrebné, keďže hra vyzerá pekne aj na pohľad. Podzemné lokality však majú zaujímavejší dizajn, vhodne evokujú peklo, ktoré reprezentujú temné zákutia, ohnivé jazyky a mučeníci prikovaní ku skale, s vtipnými ponosmi.

Overlord: Raising Hell je veľmi príjemným prídavkom do hry, obzvlášť u PC, kde nájdete všetko od základnej kampane a doplnkových lokalít do singleplayeru s novou obtiažnosťou, až po multiplayer na delenej obrazovke. Je to vítaný a dostatočne ohnivý balíček, vďaka ktorému je, už aj tak obzvlášť vydarený titul, ešte o niečo dokonalejší.


napísal uni 10.12.2007
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
Overlord
| OVERLORD
[6.7.2007]
Overlord
| OVERLORD
[19.4.2007]
Overlord
| OVERLORD
[6.7.2007]
Overlord
| OVERLORD
[23.3.2007]
Overlord
| OVERLORD
[6.7.2007]
8.5
Ohodnotiť
OVERLORD: RAISING HELL
+ 5 nových lokalít
+ multiplayer na delenej obrazovke
+ recepty na výrobu výstroje
+ doplnková obtiažnosť
- v prípade konzoly delené do troch prídavkov
- stále chýba mapa
- split-screen na PC vyžaduje gamepad
Hardverové požiadavky:
Minimálne požiadavky: CPU 2,4 GHz, 512 MB RAM, GeForce FX5900 / Radeon 9500
Doporučená konfigurácia: CPU Intel Core 2 Duo/Athlon 64 X2, 1 GB RAM, GeForce 7800 alebo Radeon X1800


RECENZIE HRÁČOV
Overlord: Raising Hell
8.0
JAN MARŠÍK    4.2.2014
Overlord: Raising Hell
9.6
AKEER14    29.7.2008
Hlavným zámerom tejto hry je byť čo najviac krutý a chladnokrvný.Vy si však môžete vybrať vlastnú ce...prečítať celé
Xbox 360
PC
Xbox One BC

Vývoj: Triumph Studios / CD Projekt / Codemasters
Štýl: RPG / Akcia
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 28. jún 2007
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18418)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk