ZOMBIE DRIVER

ZOMBIE DRIVER

6.5

Krvavá jazda medzi zombíkmi

Recenzia na PC verziu

Hry so zombíkmi sa v posledných rokoch tešia mimoriadnej obľube. Sortiment rozšírila aj vecička s názvom Zombie Driver, ktorá síce nemôže konkurovať titulom Left 4 Dead, ale mohla by to byť solídna oddychovka pre nenáročných. Iba kvôli vám som riskovali svoj krk a s nohou na plynovom pedáli som sa povozil ulicami plnými nemŕtvej hávede.

Taxikár v (ne)mŕtvom meste

Kde sa vzali, tam sa vzali, skoro všetkých roztrhali – Zombíci! Asi nebol práve najlepší nápad začínať s taxikárčinou práve v ten osudný deň. Ale keď už som sa do tejto práce pustil, nemienil som odísť bez zárobku a za svojim cieľom som šiel aj cez mŕtvoly. A to doslova. Verte mi, robiť taxikára v meste plnom zombíkov nie je ľahké. Konkurencia síce žiadna, ale zákazníkov spočítate na prstoch jednej alebo dvoch rúk. Treba sa k nim dostať ulicami, kde neraz uviaznete v zápche. Nie však dopravnej, ale zombíkovskej. Potom musíte pozrážať všetkých nemŕtvych vyhúlencov, ktorí sa dobíjajú zákazníkom do domu. Až po tomto kroku potenciálni pasažieri nastúpia do taxíka. Vlastne sa im ani nečudujem. Ja z môjho auta nevystúpim ani za nič. Vzhľadom na to, že mesto je v rukách mozgožrútov, cieľ cesty je vždy rovnaký. Zabezpečené sídlo pre preživších, spravidla na opačnom konci sídliska. Z ich peňazí za odvoz by som nevyžil, našťastie môj kredit narastá úmerne počtu zadlávených zombíkov a keď ich dostanem viacero za sebou, mám k tomu bonus. To je fajn, aspoň mám dosť na útratu, na vylepšenie môjho auta. Ale aj tak dúfam, že taxikárčinu nebudem robiť dlho. Je to na draka.

Zombie Driver
Zombie Driver Prvé jazdy absolvujete taxíkom.
Prvé jazdy absolvujete taxíkom.


Zombie Driver Tvorcovia prekvapivo zabudli na nočné misie. Dodatočne to napravili Darkness modom. Nájdete ho na stránke hry.
Tvorcovia prekvapivo zabudli na nočné misie. Dodatočne to napravili Darkness modom. Nájdete ho na stránke hry.


Zombie Driver Autá si takto vylepšujete medzi misiami.
Autá si takto vylepšujete medzi misiami.





Rýchlo a desivo

Taxík už nechcem ani vidieť. Našťastie za úspešné zachraňovanie pasažierov a za zásluhy na zombie bitúnku mám slušné prachy a dostal som športové auto! Nemám sa ale s kým pretekať a keďže som dobráčisko, súhlasil som, že ešte vyzdvihnem nejakých zabudnutých „živáčikov“ v nemŕtvom meste. Teraz mám rýchlejšie auto, takže to bude ľahšie, ale radšej urobím nejaké úpravy na mojom štvorkolesovom tátošovi. Môžem ho dať trochu oplechovať a tým zvýšim jeho odolnosť. Tie potvory nenažrané sa naučili do auta hádzať rôzny odpad a začína to byť nebezpečné. Nezaškodí upraviť prednú nápravu a dať odolné nárazníky, lepšie sa potom prebrodím cez nemŕtve davy.

Potvory, niekedy sa ich zhromaždí toľko, že sa vlečiem ako slimák a kým ich prevalcujem, pekne mi upravia plechy. A ešte investujem do dobrých pneumatík, aby som bol o niečo rýchlejší. Keď tak nad tým rozmýšľam, bodli by aj nejaké zbrane. Na sklade majú guľomet. A keď obetujem viac peňazí, vydá aj na rakety. A čo taká grilovačka plameňometom? Hm. Keď budem bohatší, určite investujem aj do rotačáka a všetko ešte párkrát vylepším. No ale nitro by som si mohol dožičiť aj hneď. Ok, som pripravený, takže kam?

Luxusná bojová limuzína

Verili by ste, že aj na limuzínu sa dá upevniť guľomet a raketomet? Tie zbrane mi dodávajú väčší pocit istoty. Asi ako vložky s krídelkami. Len škoda, že aj keď si zakúpim viacero zbraní, môžem používať len jednu. Je to tá, do ktorej vyzdvihnem náboje alebo náplň pri výjazde z garáže. Navyše munície je zúfalo málo. Musím šetriť. Našťastie po ceste nájdem ďalšie balíčky s nábojmi a to do všetkých zbraní, ktoré mám. Ale stále platí, že naraz môžem používať len jednu. Nevadí, najprv vezmem rakety a keď sa minú, vrátim sa tam, kde som videl náboje do guľometu. Ale teraz už musím fičať, treba zachrániť nejakých opitých námorníkov, čo sa zabudli v meste. Dúfam, že dajú sprepitné. Dobre, že mám túto limuzínu, tam sa pomestia všetci naraz. Inak by som to musel otočiť na viackrát. Ok, ide sa na vec, kým ešte žijú. Čím dlhšie nechávam pasažierov čakať, tým menšia je šanca na ich záchranu. Ešte nastavím spätné a vyrážam.

Zombie Driver
Policajná brutalita je v tejto hre akceptovaná...

Autopark sa napĺňa

Za iných okolností by som bol v siedmom nebi. Môj autopark sa utešene rozrastá. Zachránení medici nemali lóve, tak mi nechali sanitku, vykšeftoval som aj policajné auto, ak zmáknem aj túto akciu, mám sľúbený autobus. Aspoň to, pretože to neustále zachraňovanie truhlíkov, čo odrazu precitli priamo v najnebezpečnejších častiach mesta, ma už začína unavovať. A zombíkov pribúda a sú čoraz nebezpečnejší. A ešte k tomu aj psy, ich smrť nesiem ťažko, aj keď sú to len zombie havkáči a majú hriozivé tesáky. Ešteže som v aute, nevystúpim ani za nič, aj keď po ulici sa povaľuje dosť iných zaujímavých vozidiel, ale... Nie radšej sa uspokojím, s tým čo dostanem. A potom, ja neokrádam, dokonca ani nemŕtvych. Aj keď to nie je bohviečo. Čože? Už je čas? Ale choďte niekam, nechajte ma aspoň dopiť kávu! Suchári, aspoň poker by ste sa mali naučiť hrať, alebo človeče, to monotónne jazdenie mestom mi už fakt začína liezť na nervy. Nejaké spestrenie by bodlo ako soľ.

Rozožraté poťahy, alebo tentoraz som mal namále

Mám nervy v kýbli. Dnes ma mozgožrúti skoro dostali. Jazda bola fakt stresujúca. Zombie zdevastovali auto až tak, že z neho začali opadávať plechy a valil sa dym. Ale ja som nemohol vystúpiť. Ani za nič! Nebyť automatického opravného modulu položeného pri markete, vozidlo by bolo v ťahu. A ja tiež. No môj príbeh nekončí. Bože, znie to ako z nejakej odrhovačky z rádia alebo televízie. A vraj sú lokalizovaní ďalší preživší. Tuším nás prežilo oveľa viac, ako som si myslel. Povráva sa, že sú to skoro všetko blondínky a politici. Vraj ich zombíci nechali na pokoji, lebo z nich necítili vôňu mozgu. Zachránených už nepočítam. Ani peniaze. Ani zbúrané ploty a lampy, ktoré som pri divokej jazde zložil popri nemŕtvych. Ale to sa v tej rýchlosti stratí. Keby mi aspoň parťáka dožičili. Ale nie, na všetko som sám. Už ma to vážne nebaví, strčte si niekam poondiate autá! Kašlem na vás! Skapte!

Zombie Driver
Zombie Driver Ozbrojená sanitka sa drží v teréne celkom dobre.
Ozbrojená sanitka sa drží v teréne celkom dobre.


Zombie Driver Misie obsahujú aj bonusové úlohy. Nič to však nemení na tom, že sú stereotypné.
Misie obsahujú aj bonusové úlohy. Nič to však nemení na tom, že sú stereotypné.


Zombie Driver Limuzína s raketometom? Prečo nie!
Limuzína s raketometom? Prečo nie!





Dávam výpoveď

Som rád, že je po všetkom, aj keď chvíľu som si tú jazdu mestom plným zombíkov užíval. Ale len dočasne. Vozový park prenechávam inému vodičovi. Podal som inzerát na Steame a možno ho prihodím aj inde. Nechcete? Za 9 EUR, to nie je zlá cena a práca je obstojná, len rýchlo začne byť monotónna. A ja sa asi pozriem, čo robia Nick, Rochelle, Coach a Ellis. Kamoši, ktorých som zachránil v meste. Vraj zas lietajú v nejakom „prúsere“. Tentoraz idem po vlastných a beriem si motorovú pílu. Predsa ich v tom nenechám. Kľúče od auta si vyzdvihnite na Steame, ja už bežím!


napísal uni 29.12.2009
Páči sa mi!
6.5
Vo svete
5.5
Ohodnotiť
ZOMBIE DRIVER
+ krvavá jazda
+ voľný pohyb autom po meste
+ vylepšovanie vozidiel
+ cena
- po niekoľkých misiách stereotypné
- nedá sa vystupovať z auta
- plníte monotónne misie a...
- dookola robíte to isté
Hardverové požiadavky:
Minimálne požiadavky: CPU 1,6 GHz, 1 GB RAM, 128 MB VGA
Doporučená konfigurácia: Dual Core 2 GHz, 2 GB RAM, 512 MB VGA


RECENZIE HRÁČOV
PC

Vývoj: Steam / EXOR Studios
Štýl: Akcia
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 4. december 2009
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19565)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk