BAD COMPANY 2 VS MODERN WARFARE 2

BAD COMPANY 2 VS MODERN WARFARE 2

Kto z koho?

Článok

Dobrý deň vážení športoví priatelia, vítame vás pri dnešnom priamom prenose z dôležitého boxerského zápasu o kráľa mutliplayerových FPSiek. Bez akýchkoľvek ďalších rečí prepájame na naše kamery priamo v hale a prajeme vám ničím nerušený zážitok.

Výkonné žiarovky v sále zhasínajú a jediným osvetleným miestom sa stáva boxerský ring. Diváci pískajú, hulákajú a atmosféra vo vnútri nemá ďaleko od davovej psychózy. Otvárajú sa dvere zo šatní, v prvých sa objavuje zbraňami ovešaný borec v modrých trenkách s veľkým žltým smajlíkom vykresleným cez celú hruď. Z opačnej strany sály vchádza jeho oponent, vojak v červených kraťasoch s okuliarmi na nočné videnie a skenerom tlkotu srdca. Obaja zápasníci prichádzajú k ringu, nadvihujú povrazy, vypočujú si posledné pokyny od trénerov a súboj Battlefield Bad Compeny 2 vs. Call of Duty Modern Warfare 2 môže začať.

1. kolo: Príbeh


MW2 sa pripravuje k prvej rane, na rukavici má napísané „príbeh“. Príbeh? Čože? Ozývajú sa zdesení diváci. Áno vážení, MW2 má príbeh a je rozhodne zaujímavejší ako ten v BC2. Problémom je ale jeho podávanie. MW2 sa hýbe príliš rýchlo, príliš bez rozmyslu a občas až zmätočne. Chcelo by to priamejší postup, menej strihov, viac vodítok pre divákov.

Stav po prvom kole: MW2 vs BF2 1:0

2. kolo: Singleplayer

V rýchlom slede za príbehovými údermi nasleduje výmena výborných i menej podarených singleplayerových direktov. Kvalita je podobná na oboch stranách, obaja borci dokážu občas predviesť neuveriteľne atmosferický zážitok, inokedy ale boxujú ako dorastenci z obecného oddielu v Rohožníku. Polovica divákov v sále je spokojná, druhá naopak hlasne nadáva. Nespokojná poukazuje na starý, niekoľkokrát opakujúci sa štýl zápasu. Spokojní diváci naopak zdôrazňujú atmosféru, dynamické súboje, explózie a epické momenty. Rozhodcovia pri poradnom stolíku sa nenechávajú ovplyvniť ani jednou, ani druhou stranou a pridávajú každej strane po jednom bode.

Stav po druhom kole: MW2 vs BF2 2:1

Prestávka po druhom kole:

Inde možno predvádzajú svoje vnady sporo odeté modelky, tu prichádzajú na rad police a stoly zaplnené zbraňami a vojenským vybavením. Oba znepriatelené tábor ponúkajú rovnako bohatý výber a ani jedna strana nemá výrazne navrch. 

Bad Company 2 vs Modern Warfare 2

3. kolo: Multiplayer

Obaja borci sa pýšia práve v tomto kole a budú chcieť ukázať najviac. Ich prístup je však diametrálne odlišný. Zatiaľ čo v modrom rohu sa spoliehajú viac na taktiku, veľkú voľnosť pohybu a vozidlá, červený tím inklinuje k priamej akcii, komornejšiemu prostrediu a „perkom“. Jeden i druhý spôsob boja majú niečo do seba a nedá sa preto povedať, že by v okamžitom porovnaní mala jedna alebo druhá strana navrch. Rozhodujú detaily.

MW2 sa bije skôr sám za seba, dôraz na spoluprácu v tíme je menší a dôležitý je naozaj iba v profesionálnych zápasoch. Obyčajné tréningy či boxovanie s náhodne okoloidúcimi väčšinou prebiehajú štýlom vlka samotára. Naproti tomu spolupráca v zoskupení okolo BC2 je základom celého fungovania. Od člena zastrešujúceho zdravotný stav, cez pozorovateľa a vyhľadávača najbližších protivníkov, rozrážača fanyniek, až po opravára starajúceho sa o výbavu telocvične musí každý zastať svoju úlohu na 100 %.

No a potom tu máme vozidlá. Tam kde BC2 prichádza na vrtuľníkoch, jeepoch, tankoch a člnoch, MW2 si musí vystačiť s veľmi sporadicky sa vyskytujúcim posedom za guľometom útočnej helikoptéry. Deficit sa športovec v červenom snaží dohnať už spomínanými špecialitkami (perkami), no aj keď sa mu nedá uprieť snaha, modrý borec je na tom lepšie. Multiplayerové kolo teda patrí BC2, aj keď to nie je vôbec také jednoznačné, ako by sa mohlo na prvý pohľad zdať.

Stav po treťom kole: MW2 vs BF2 2:2

4. kolo: Technické spracovanie

Bum, bác, tresk. Zápasník v modrom ako keby pokropený živou vodou rozdáva jednou ranu za druhou. Grafika. Prásk, hák priamo na bradu. Fyzika. Prásk, prásk, PRÁSK. Tri priame údery do hlavy. MW nemá čím oponovať, nemá sa čím brániť, sily dochádzajú. Drvivý útok po línii grafiky a najmä fyziky hovorí jasne v prospech BC2. Vojak so smajlíkom znova a znova útočí svojou najsilnejšou zbraňou, Frostbite enginom. Tu máš ešte jednu za zničiteľné budovy! A tu ďalšiu za zničiteľné ploty! Ďalší a ďalší úder dopadá na MW2, ten sa iba ťažko spamätáva, motá sa po ringu a padá na zem! Diváci šalejú! Rozhodca začína odpočítavanie, BC2 radostne „tancuje“ nad sokom a pripravuje si pre prípad potreby zbraň na dorážku, ktorou sú zvuky.

Lenže čo-to? Spomedzi hlúčika trénerov MW2 sa ozýva silný, presvedčivý hlas. Kamera zoomuje na jeho majitelia a milióny ľudí na celom svete v prekvapivom úžase spoznávajú Hansa Zimmera. „Môj soundtrack ťa povedie,“ prihovára sa zápasníkovi ležiacemu na kolenách. Ten pomaly, oťapeno vstáva tesne pred tým, ako rozhodca stačí napočítať do desať.

Úplné KO to nebolo, ale veľa nechýbalo.

Stav po štvrtom kole: MW2 vs BF2 2:3

Prestávka po štvrtom kole:

Kým organizačný tím okolo BC2 baví obecenstvo množstvom podarených vtipov, členovia MW2 tábora sa snažia konkurovať divadelnými drámami „Vyťahujem si nožík z hrude“ alebo „Toto je ako záver z filmu Skala“. Úspechy u obecenstva sa striedavo prilievajú na jednu i druhú stranu. 

Bad Company 2 vs Modern Warfare 2

5. kolo: trvácnosť

Z hľadiska vytrvalosti a kondície sú na tom obaja športovci veľmi dobre. Jeden i druhý dokazujú svojich fanúšikov baviť veľmi dlho najmä vďaka multiplayeru. Sledovanie vylepšovania borcov zaberie dlhé hodiny i dni a tak po tomto kole rozhodcovia udeľujú jeden bod pre každého.

Stav po štvrtom kole: MW2 vs BF2 3:4

6. kolo: vzťahy s verejnosťou

Nebudeme si klamať, ani jeden z borcov to s verejnosťou príliš nevie. BC2 je často nedostupný a hlavne zo začiatku svojej kariéry ho takmer žiadny fanúšik vôbec nemal šancu vidieť. O nič lepšie na tom nie je ani MW2, ktorého trápia časté chyby a rôzne výstrelky. Manažér zápasníka sa snaží vždy promptne reagovať, no keď sa mu podarí vyžehliť jeden problém, MW2 vyvedie ďalšie dva.

Rozhodcovia sa napriek tejto rovnosti rozhodli za morálneho víťaza v tejto kategórii označiť BC2 vďaka pridaným zápasom, ktoré si fanúšikovia môžu v nových prostrediach vychutnať zadarmo. MW2 sa snaží o niečo podobné, ale za ťažko zaplatené vstupenky diváci v jeho prípade dostali iba (spočiatku) nefunkčné, pokazené predstavenie.

Stav po šiestom kole: MW2 vs BF2 3:5

Konečný stav

Matematika je jasná a nepustí. Súboj sa stal korisťou Bad Company 2. Modern Warfare 2 bojoval so cťou a až na jedno odpočítavanie v 4. kole bol pre víťaza takmer rovnocenným konkurentom.

Víťaz - Battlefield: Bad Company 2

Množstvo divákov sa teraz dožaduje prídavku a porovnania schopností s tretím veľkým silákom žánru. Nemal by ním byť nik iný ako MAG. Koľko kôl by dokázal boxovať proti BC2 alebo MW2, ako dlho by vzdoroval? Náš skromný odhad zo štúdia znie, že zápas by to bol nesmierne zaujímavý a dokonca by v niektorých momentoch mohol mať MAG aj navrch.

Tým náš dnešný priamy prenos končíme, s pohľadom na odchádzajúcich ľudí a pomaly sa vyprázdňujúcu halu sa s vami lúčime. Dovidenia pri ďalšom športovom popoludní.

Bad Company 2 vs Modern Warfare 2


napísal je2ry 13.4.2010
Páči sa mi!
BAD COMPANY 2 VS MODERN WARFARE 2


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Televízor k ps5 (7)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (0)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (2)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19763)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk