DCS: A-10C WARTHOG

DCS: A-10C WARTHOG

9.0

Chrlič rádioaktívneho olova

Recenzia na PC verziu

Jedna z najhorších vecí, ktorá existuje, je vojna. To najlepšie, čo sa môže stať, je jej rýchly koniec. V prípade, že zlyhá diplomacia, prichádzajú na rad olovené slová, slová pušného prachu, ohňa a železného škripotu. Takéto slová boli vyrieknuté aj vo fiktívnom konflikte nad už známym územím Čierneho mora, kde sa odohráva data disk A10C: Warthog k predošlému konfliktu v Digital Combat Simulator: Black Shark.

Tak trochu opäť staré známe prostredie, i keď vylepšené a doplnené o mnohé objekty či miesta, ale aj nové prostredia, kde si vyskúšate svoju výzbroj. Po novom zistíte, aké je počasie vo východnej časti Gruzínska, Južného Osetska, ale presvištíte aj nad južným Ruskom. Mapa je zase o niečo väčšia, detailnejšia, podrobnejšia, presnejšia ako po geografickej, tak i po grafickej stránke. Grafika rozhodne zapla prídavné spaľovanie, vďaka čomu vás nové efekty ako HDR, normal mapy, jemné tiene, vylepšená voda a mnohé ďalšie ešte viac pritlačia do kresla nového vyjednávača vojny. 

DCS: A-10C Warthog
DCS: A-10C Warthog Pošta pre Teba.
Pošta pre Teba.


DCS: A-10C Warthog Pre A-10 sú veľmi nebezpečné aj vrtuľníky.
Pre A-10 sú veľmi nebezpečné aj vrtuľníky.


DCS: A-10C Warthog “Na šalát“
“Na šalát“





Hlavný hrdina tohto prídavku, Fairchild Republic A-10C, je vylepšená verzia pôvodného úderného lietadla o niektoré moderné prvky elektronického charakteru, ako sú multifunkčné farebné displeje, data link, kontrola riadenia paľby, elektronické rušičky a GPS navádzanie bômb. Užijete si ju do posledného detailu tak ako sme u tejto teraz už série zvyknutí. Všetky ukazatele, prepínače, tlačítka, svetielka, budíky, všetko zodpovedá skutočnosti a všetko budete môcť, vlastne musieť presne podľa reality ovládať tak ako tomu bolo u vrtuľníka Ka-50. V praxi to znamená, že len pre samotné naštartovanie motorov budete musieť spraviť 24 úkonov a ďalších 31, aby bolo lietadlo pripravené rolovať z parkoviska. Dohromady 55 úkonov len pre úplné najzákladnejšie spojazdnenie lietadla a to ste sa neodlepili od zeme!

Hovoria vám niečo skratky DTS, TAD, DSMS, TGP, MSG, STAT, MAV, EGI, CMS, LAAP, EAC, BIT, HOTAS, JTAC, APP, CDU, TACAN, ILS, FSK, LSK, HARS, AAP, UFC, TDC, TAD, TGP, LRU, CCD, LSS,SPI, LST, SADL, JTAC, SOI, ONC, TPC, JOG, ACP, DSMS, UFC, UTM? Nie? Tak potom sa váš štart odloží o niekoľko dní, možno až týždňov, pretože každý jeden z týchto systémov a funkcií budete musieť pred prvým letom dokonale poznať. To, že to nebude nič jednoduché, predviedol už Čierny Žralok, ale ak to zvládnete, Bradavičia Sviňa vás odmení zadosťučinením a zároveň vás premení na vraždiaci stroj schopný pľuť olovo na kilá. Všetky tieto systémy presne a autenticky stvárňujú svoje reálne predlohy. Všetky postupy, predletové prípravy, komunikácie, programovania, všetko zodpovedá skutočnosti i úkonom, ktoré robia skutoční piloti a tomu zodpovedá aj celková náročnosť. Teda jedine, že by ste si tak ako v pôvodnom Black Sharku aj tu zapli arkádový stupeň a tak si užili tiež príjemný zlatý stred medzi úplne akčnou hrou a totálnym simulátorom. 

Novinkou a zároveň pomôckou počas prvých letov práve kvôli náročnosti a zaťaženiu pilota je možnosť aktívnej pauzy. Hra sa síce kompletne zastaví, ale naďalej môžete ovládať všetky prvky a systémy v kokpite A-10, takže vám v boji ostane viac času na dokonale prepracovaný systém riadenia lietadla. Ten zahŕňa podrobnú simuláciu hydraulického pomocného letového mechanizmu, jeho záložnej priamej linky, ako aj elektrického pohonu v prípade stavu núdze.

Nový systém riadenia ale lepšie využijú aj niektoré novo pridané jednotky ako sú lietadlá F-15E a KC-135 alebo smrtiaci, pozemný protilietadlový systém SA-3. Zároveň mnoho starších leteckých jednotiek vylepšilo svoju umelú inteligenciu a pozemné jednotky zvýšili svoje schopnosti, možnosti a hlavne zakomponovali ešte reálnejšie správanie, najmä v kritických situáciách, čo opäť zvyšuje autenticitu celého bojiska. Pri útokoch na pozemné jednotky si všimnete, koľko mnohých nových skriptov správania sa naučili, takže ciele sa red nevyhnutnou smrťou bránia zase o niečo účinnejšie.  

DCS: A-10C Warthog
DCS: A-10C Warthog Technici zabudli na lepiacu pásku.
Technici zabudli na lepiacu pásku.


DCS: A-10C Warthog Ako z Bayovho filmu.
Ako z Bayovho filmu.


DCS: A-10C Warthog Kto z koho (on zo mňa).
Kto z koho (on zo mňa).





Významnou zmenou prešlo aj plánovanie bojiska vďaka mnohým novým možnostiam v editore nielen jednotlivých misií, ale i kompletných ťažení. To vám predvedú aj dve zbrusu nové kampane pripravené špeciálne pre A-10 tak, aby všetky tieto zmeny a vylepšenia čo najviac vynikli. Ak by vám to prišlo komplikované, autori pripravili aj náhodný generátor misií, ktorý je jednoduchý a komplexný zároveň. Môžete v ňom (ale nemusíte) ovplyvňovať najrozmanitejšie parametre podľa svojej chuti, vďaka čomu ponúka prakticky nekonečnú variabilitu misií. Ďalej sa o zvýšenie živosti misií postarajú aj nové možnosti ovládania vzdušných i pozemných vojsk novými najrozmanitejšími príkazmi.

Živosť, rozmanitosť a dokonca aj kvalitu tejto série nová Bradavičná sviňa rozhodne pozdvihne nad terajšiu už tak vysokú úroveň. Ak ste hľadali ultra realistický, extrémne náročný lietajúci cieľ s pevnými krídlami, tak potom ste DCS: A-10 Warthog zamerali správne. Stačí iba stlačiť spúšť a rozsekať ho na kusy, teda, ak on nerozseká vás. Vyžaduje výkonný stroj, ak si chcete zalietať na plných, dychberúcich detailoch. Musíte mať oceľovú trpezlivosť, spálený kerosín v krvi a pevné nervy pre novú AI v nových kampaniach a hlavne, musí vás vyslovene baviť prelúskavať sa stovkami strán manuálu (čisto len letový manuál má 671 strán). Ak patríte do skupiny týchto bláznov s hlavami v oblakoch, neváhajte, nasadnite, vyštartujte a posypte nepriateľov rádioaktívnym olovom.

DCS: A-10C Warthog
DCS: A-10C Warthog Stíhačky sú fakt problém
Stíhačky sú fakt problém


DCS: A-10C Warthog Pred loďami sa nedá schovať za kopec (ale ani oni)
Pred loďami sa nedá schovať za kopec (ale ani oni)


DCS: A-10C Warthog Vonku tma ako v rohu, tu pomôže iba pohľad na budíky.
Vonku tma ako v rohu, tu pomôže iba pohľad na budíky.





napísal Andrei 28.9.2011
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
DCS A-10C  Warthog
| DCS A-10C WARTHOG
[27.2.2011]
9.0
Ohodnotiť
DCS: A-10C WARTHOG
+ lepšia AI
+ väčšia mapa
+ nové jednotky
+ A-10C Warthog
+ vylepšený editor
+ ovládanie jednotiek
+ vylepšené technické spracovanie
- horšia optimalizácia pre staršie OS
Hardverové požiadavky:
Doporučená konfigurácia: CPU Core2Duo, 4 GB RAM, GPU Shader 3.0 512 MB RAM


RECENZIE HRÁČOV
PC

Vývoj: Eagle Dynamics / Eagle Dynamics
Štýl: Simulácia
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 20. február 2011
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19572)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk