CORSAIR DARK CORE RGB SE / MM1000

CORSAIR DARK CORE RGB SE / MM1000

Štýlová bezdrôtová myš s podložkou na dobíjanie

Test

Spoločnosť Corsair zdatne konkuruje firmám zameraným na počítačové príslušenstvo a v jej ponuke sa dajú nájsť aj naozaj pozoruhodné hardvérové kúsky. Medzi ne môžeme zaradiť aj bezdrôtovú myš s trochu tajuplným označením Dark Core, ktorá poskytuje vo svojej cenovej kategórii naozaj zaujímavé možnosti.

Myšku dostanete v štýlovom balení s čiernym nádychom a žltým lemovaním, hoci manuály sú už menej elegantne zastrčené v okrajoch krabice. Samotná myš je celá čierna a zhotovená väčšinou z tvrdého plastu. Zatiaľ čo tlačidlá sú hladké, plocha pod dlaňou má vrúbky a je mierne zdrsnená a podobne je to aj s výstupkom na ľavej strane myši, kde máte položený palec. Na pravej strane  môžete jednoduchým odňatím vymeniť bočnicu a nahradiť ju alternatívnou s vodorovnou plôškou na malíček. Okrem nej je v balení USB wireless adaptér, redukcia s mikro USB a opletený kábel so zabezpečenou ochranou proti zalomeniu.


Myš je vybavená optickým senzorom a okamžite po pripojení adaptéra k PC pripravená na používanie. Stačí len nastaviť prepínače na spodnej ploche - jeden na aktiváciu zariadenia, druhý podľa potreby prehodíte na frekvenciu 2,4 GHz, čo umožňuje bezdrôtové pripojenie. Odozva je 1ms a batéria vydrží až 24 hodín. Myš môžete používať aj ako tradičnú káblovú a v tom prípade zvolíte alternatívnu polohu na druhom prepínači.  Základný ovládač, ktorý vám vyhľadá operačný systém, však neumožňuje detailné nastavenia funkcií myši. Tie ale do istej miery dokážete upravovať priamo na myši. No aj tak je najvhodnejšie stiahnuť bezplatný Corsair Utility Software s príslušným ovládačom. Ak vám softvér nedeteguje myš hneď, pripojte ju na kábel. Potom už bude reagovať aj vo wireless verzii a zohľadní úpravy, ktoré vykonáte v CUS.

Konkrétne môžete nastaviť makrá a naprogramovať deväť tlačidiel. Sú to, samozrejme, tie základné - pravé, ľavé a stredné na koliesku, pod ktorým je predvolený prepínač profilov. Na ľavej hornej ploche myši sú ešte dve tlačidlá na prepínanie DPI s maximálnou hodnotou až 16 000 bodov. Sú umiestnené na okraji tak, aby ste ich omylom nestlačili, ale bez problémov ich nahmatáte, keď chcete zmeniť citlivosť. Na ľavom boku sú posledné tri tlačidlá - jedno je uprostred a obklopené zdvojeným tlačidlom, ktoré tvorí akési lemovanie.

V ďalšej sekcii softvéru sa pohráte so svetelnými efektmi. Myš môže mať vysvietenú rolovaciu zónu kolieska, logo, ktoré je na ploche pod dlaňou a napokon jemné kontúry na ľavom boku. Sú to tri decentné zóny ktoré sa dajú upraviť individuálne. Každá môže myť iný svetelný efekt (statický režim, pulzovanie, dúha, farebný posun) a kolorit. Takže napríklad na boku môže stále svietiť biela, rolovacie koliesko bude meniť rôzne farby a logo pulzovať, zhasínať a rozsvecovať sa na striedačku v modrej a fialovej. Softvér vám ešte umožní aj detailné nastavenie DPI od 1000 po 16 000 so stupňovaním po 1 DPI a rýchlosti pohybu kurzora. Myš je pritom zaujímavá aj tým, že má na ľavom boku tri LED indikátory s aktuálnym statusom. Na základe toho, ktoré z nich svietia a v akých farbách, sa z toho dá vyčítať stav nabitia batérie, mód myši či zvolený profil.
 
Dark Core je naozaj pozoruhodná myš s jednoduchou manipuláciou, zaujímavými nastaveniami a možnosťou použitia v bezdrôtovom režime aj s tradičným káblovým pripojením. Jediný problém sme mali s labilným kolieskom, keď sa vyskytla závada pri rolovaní. Počas testovania Dark Core na evente IEM v Katoviciach však hráči nezaznamenali žiadne komplikácie a odozva bola veľmi priaznivá. Za približne 110 € teda môžete očakávať robustnú, ale praktickú myš s nadštandardnými možnosťami a veľkým potenciálom.


Podložka MM1000 Qi s wireless nabíjaním

Pre majiteľov bezdrôtových myší je určite zaujímavá podložka MM1000 Qi s wireless nabíjaním zariadení. Ideálne sa hodí k Dark Core RGB SE vybavenej potrebnou Qi technológiou. Ale podložku využijete aj v prípade, že vaša myška touto inováciou nedisponuje. Súčasťou balenia je totiž bezdrôtový Qi adaptér aj s redukciou micro USB, USB-C a Lightning. A pomocou neho nielenže môžete na podložke dobíjať akúkoľvek bezdrôtovú myš, ale napríklad aj smartfón.

Podložku pripojíte k počítaču alebo netebooku pomocou kábla s dvomi USB koncovkami . Vďaka jej pevnej konštrukcii a dostatočným rozmerom 350 mm x 260 mm x 5 mm ju môžete položiť na stôl, ale aj na kolená, kde máte dosť priestoru na pohyb myšou. V pravom hornom rohu podložky je kruhový symbol, ktorý označuje nabíjaciu zónu. Po správnom umiestnení myši či telefónu začne blikať zelená kontrolka, ktorá ukazuje, že prebieha nabíjanie. Na mobile to vidíte aj priamo na displeji, kde vás na to upozorňuje tradičná ikona. Vďaka adaptéru som takto pohodlne nabil aj niekoľko rokov starú Nokiu a tiež tablet. Využitie je teda univerzálne.

Kvalita vyhotovenia podložky je zrejmá, materiál kombinujúci plast s drsnou gumou na spodnej časti je odolný a používanie maximálne jednoduché a intuitívne. Lenže pracovný povrch podložky, aj napriek tomu, že je zrnitý, je mimoriadne klzký. Myš sa tam síce pohybuje veľmi svižne, čo oceníte, no na druhej strane, keď ju pustíte z ruky, má tendenciu samovoľne sa hýbať. Skrátka sa šmýka. Stačí letmý dotyk alebo jemné drgnutie do stola a myš je v pohybe. A ak nemáte úplne rovnú plochu, neudrží sa v stabilnej polohe. Nebol to len prípad Dark Core, ale aj iných myšiek či mobilu, ktorý sa skĺzol z nabíjacej zóny.

MM1000 Qi je teda vydarená, univerzálna bezdrôtová nabíjačka využiteľná pri rôznych produktoch, ale treba počítať s veľmi klzkou pracovnou plochou podložky, ktorá nebude vyhovovať každému. Cena je približne 90 €. 


napísal uni 9.3.2018
Páči sa mi! (+1)
CORSAIR DARK CORE RGB SE / MM1000


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19534)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk