GUTS AND GLORY

GUTS AND GLORY

5.0

Jazdi, polám sa na kúsky, umri

Recenzia na PC verziu

Horúca polievka pre Youtuberov - to je titul Guts and Glory v kocke. Pamätáte sa na simulátor kozy Goat Simulator alebo kameňa Rock Simulator? Táto jazda je v podobnom duchu. Keď vravíme jazda, tak doslova! Dostať sa do cieľa je alfou i omegou celej hry. Ako už iste tušíte, nebude to nič jednoduché. Do cesty vám vývojári postavili smrteľné pasce, ktoré vašu postavičku naporcujú na všetky možné spôsoby.

Úrovne sú pestré a ponúkajú zmes všetkého možného. Preteky na bežnom americkom predmestí sú popretkávané rozmanitými pascami - od mín, cirkulárok, až po granáty. Smrť číha na každom rohu a otázka prežitia tu nie je na mieste – zomriete totiž určite. Umieranie je všadeprítomné a slúži na potrápenie a zabavenie. Vďaka respawnom je možné vždy sa dostať do cieľa. Je to len otázka času a cviku.

Guts and Glory
Guts and Glory Grafika na tom nie je najlepšie.
Grafika na tom nie je najlepšie.


Guts and Glory Čo myslíte, prežijú to?
Čo myslíte, prežijú to?


Guts and Glory Pri takomto výhľade si uvedomíte absenciu detailov.
Pri takomto výhľade si uvedomíte absenciu detailov.





Prekážky sú na dennom poriadku. Už výber postavy predurčí, aké bude zložité dostať sa do cieľa. Ak si zvolíte cyklistu, ktorému v detskej sedačke sedí žena, zvolíte si jednoduchší variant, ak si vyberiete skôr bicykel s chlapcom na prívesnom vozíčku, tak už rovno viete, že to nebude také jednoduché. Postáv a vozidiel je v titule viac a každá prináša inú úroveň zábavy. Za každú vtipnú situáciu môže dôraz na fyzikálny model a hranie s ním. Postavičky sa rozsypávajú po zemi vďaka ragdoll efektu a neraz sa dostanú do skutočne absurdnej situácie.

Samotná hrateľnosť však nie je veľmi zábavná, niekedy je dokonca frustrujúca. Preto je titul zaujímavý možno len pre tých, ktorí nahrávajú svoje videá na YouTube alebo inú podobnú platformu. Hra je plná nezmyselného násilia a krvi, chce pôsobiť vtipným dojmom, no veľmi sa jej to nedarí a ukazuje, kam až sme ochotní zájsť, aby sme sa zabavili. Guts and Glory je reality show vo svojom obore a neváha ani zabíjať deti. Čím násilnejšia smrť, tým lepšie. A za nezmyselné situácie ste ocenení achievementmi.

Grafické spracovanie je podpriemerné a v dnešnej dobe nemá čím zaujať. Dokonca aj na Indie titul ide o slabý odvar. Naopak fyzikálny model je hodný obdivu a tvorcovia sa s ním vyhrali do sýtosti. A je tu naozaj kľúčový. Hudba je len formalitou a to isté platí aj pre zvuky. Nečakajte nič lákavé a zaujímavé. Obyčajný priemer. Vývojári sa zamerali len na hrateľnosť a komu bude vyhovovať, ten bude spokojný.

Ovládanie je často dosť kostrbaté a je otázne, či je to úmysel. Keby bolo jednoduchšie a pohodlnejšie, k niektorým situáciám by dochádzať nemuselo. Napríklad by ste mali menej komplikácií pri ovládaní jetpacku a lietaní vo vzduchu cez prekážky alebo pri uhýbaní sa prekážkam. Vývojári sa museli vybúriť a vložili sem azda každý šialený nápad, ktorý mali.

Najväčšie eso v rukáve sa zatiaľ do verzie pre Playstation 4 nedostalo, ale sľúbené je. Jedná sa o editor úrovní, ktorý je na Steame najväčším lákadlom a práve vďaka nemu hra boduje. Aj to je dôkaz toho, že sa jedná o komunitnú hru, na ktorej sa najviac zabavia diváci. Bez nových máp je často skutočná hrôza prechádzať náročné úrovne stále dookola.

Guts and Glory dokáže zaujať, ale len špecifické publikum. Ak pristúpite na zámer autorov a akceptujete primitívnu zábavku, tak smelo do toho. V opačnom prípade ruky preč. Nedostatky sú vidieť na každom kroku a hra sa vyznačuje biednym grafickým spracovaním, zlým ovládaním, frustráciou či absenciou zábavy. Nepresvedčí ani nezaujímavá prezentácia a zastaralé užívateľské prostredie.

Guts and Glory
Guts and Glory Krv je všadeprítomná.
Krv je všadeprítomná.


Guts and Glory A takto vyzerá parádna zbesilá jazda.
A takto vyzerá parádna zbesilá jazda.


Guts and Glory Hra ponúkne aj takéto nevšedné situácie.
Hra ponúkne aj takéto nevšedné situácie.






napísal Possol 22.10.2018
Páči sa mi! (+1)
5.0
Vo svete
i.t
Ohodnotiť
GUTS AND GLORY
+ šialené smrteľné nehody, ktoré inde neuvidíte
+ pohrávanie s fyzikálnym enginom
+ editor
- grafické spracovanie
- frustrácia
- nezaujímavá prezentácia
Hardverové požiadavky:
Minimálne požiadavky: CPU Dual Core 2 GHz, 2 GB RAM, GeForce GT 650M, OS Win 7


RECENZIE HRÁČOV
Guts and Glory
4.5
SMOULINKA2018    12.10.2018
Ako žena v domácnosti mávam občas (občas, naozaj občas) trochu viac času ako moji rovesníci, tráv...prečítať celé
PC
PS4
Xbox One
Switch

Vývoj: tinyBuild Games / HakJak Productions
Štýl: Arkáda
Dátum vydania: 19. júl 2018
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Praskanie v zdroji (8)
Zdravím, mám problém s PC. Keď zapojím kábel do el...
|Ms windows cd key (18)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Hodinky (6)
Uvažujete o kúpe hodiniek,náramkov,smart hodiniek ...
|Ps5 hdr (1)
Ahojte idem si sem po radu ohľadom hdr na ps5.. ak...
|Hitman 2 a hitman 3 (1)
ahojte,sectoráci. mám menši problem,zakúpil som hi...
|Svet, ukrajina, vojny ... (17922)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk