SAMSUNG GALAXY WATCH

SAMSUNG GALAXY WATCH

9.0

Nová verzia smart hodiniek od Samsungu

Samsung aktuálne premenoval svoje Gear hodinky a názvom ich priblížil k svojej úspešnej Galaxy sérii. Jeho hodinky majú za sebou peknú sériu, v ktorej sa postupne vylepšujú. Sú to jemné vylepšenia v rýchlosti a pamäti, ale aj s postupne pribúdajúcimi funkciami. Presne to vidíme aj v Galaxy Watch. 

Minule sme sa pozreli na Gear Sport, viac športovo zamerané hodinky, ktoré ponúkli všetky možné senzory meraní pri športovaní, nemali však verziu s vlastnou SIM kartou. Galaxy Watch nasledujú plnohodnotnú Gear S sériu a dostanete ich ako v bluetooth, tak aj LTE verzii so SIM kartou a sú aj v dvoch veľkostiach 42 mm a 46 mm. Teda majú vlastný reproduktor aj mikrofón na komunikáciu.

Špecifikácie:

- Veľkosť:  42 mm  a 46 mm
- Displej: 1.3” (33 mm) pre menšiu verziu a 1.2” (30 mm) pre väčšiu - 360x360px, Gorilla Glass DX+
- Verzie: LTE a Wi-fi verzia
- Váha:  49 gramov a 63 gramov
- Procesor: Exynos 9110 Dual core 1,15 GHz 
- Systém: Tizen 4.0
- Pamäť: LTE verzia má 1.5 GB RAM, Bluetooth verzia 768 MB RAM
- Úložisko: 4 GB 
- Vodeodolnosť: IP68 do 50 metrov hĺbky
- Farby: Strieborná, čierna a ružovo zlatá verzia s vymeniteľnými remienkami
- Batéria:  472 mAh v 46mm verzii a 270 mAh v 42mm verzii
- Wireless nabíjanie: WPC 
- Senzory: Accelerometer, Gyroskop, Barometer, HRM, Ambient Light, NFC

Základom hodiniek je teraz nový Exynos procesor, vďaka ktorému aj pri menšej batérii vydržia hodinky viac dní bez nabitia. Batéria tak môže byť menšia a hodinky ľahšie. Rovnako Tizen systém už bol upgradnutý na 4.0 verziu.

Samsung Galaxy Watch
Samsung Galaxy Watch  Galaxy Watch sú novými, znovu vylepšenými hodinkami od Samsungu.
Galaxy Watch sú novými, znovu vylepšenými hodinkami od Samsungu.


Samsung Galaxy Watch  Hodinky sú v dvoch veľkostiach, a to aj vo Wi-fi a LTE verziách.
Hodinky sú v dvoch veľkostiach, a to aj vo Wi-fi a LTE verziách.


Samsung Galaxy Watch  Podľa veľkosti ruky si vyberte veľkosť hodiniek, mne 46mm verzia mierne pretŕčala.
Podľa veľkosti ruky si vyberte veľkosť hodiniek, mne 46mm verzia mierne pretŕčala.





Samotné hodinky sú elegantné, vhodné ako pre mužov v striebornej a čiernej farbe, tak aj pre ženy vďaka ružovozlatej verzii. Samozrejme, dôležité je vybrať si správnu veľkosť. 46 mm sú pre väčšie, hrubšie ruky a ak máte menšiu a nechcete, aby vám hodinky pretŕčali, 42 mm sú univerzálnejšie. Ak chcete hodinky pre deti, tak určite zoberte menšie, prípadne sa pozrite po Gear Sport. 

K obom veľkostiam hodiniek dostanete základný remienok aj s doplnkom vo forme náhradného remienku, ktorý je väčší a môžete si tak podľa svojej ruky vybrať, ktorý budete nosiť. Ak sa vám však gumený, aj keď kvalitný remienok nebude páčiť, ponuka je už dosť široká a viete si dokúpiť kožené alebo kovové (len si sledujte veľkosť remienka, menšie hodinky majú 20 mm, väčšie 22 mm).  Náležite si k tomu môžete doladiť hodinky ľubovolným číselníkom. Čo je samozrejmosťou na smart hodinkách. 

Číselník bude vždy vyzerať veľmi dobre, keďže hodinky majú AMOLED displej s pekným 360x360 rozlíšením a teda úplne čiernou čiernou. Farby sú výrazné a budete ich vidieť aj v slnečnom dni. Okolo displeja nájdete otočný kruh, ktorý je základným ovládacím prvkom hodiniek, spolu s dvomi bočnými tlačidlami. Samozrejme, dopĺňa to dotykový displej.  Celé je to postavené v kovovom ráme, ktorý zozadu uzatvára umelá plocha so senzorom na detekciu tepu.

Detekcia tepu patrí k jednému z 39 meračov aktivít. Hodinky totiž, samozrejme, majú rôzne gyroskopy a akcelerometre, ktoré automaticky zachytávajú rôzne typy pohybu.  Vedia, koľko krokov prejdete, ako dlho ste behali, kráčali, koľko poschodí ste prešli. Ale môžete si na nich zapnúť aj špecifické tréningové módy, ako lyžovanie, cyklistiku, turistiku, plávanie, ale aj trenažéry, bežecké pasy, výpady, brušáky, drepy, a rôzne ďalšie cviky. Keďže majú reproduktor, hodinky vás aj odštartujú, počítajú a aj upozornia na koniec cvikov. Ak trénujete napríklad len s mobilom, toto je efektívnejší spôsob. Samozrejme, nechýba ani počítanie spálených kalórii.  

Samsung Galaxy Watch
Samsung Galaxy Watch  Chcete si zmerať stres? Môžete. Ak je vysoký, hodinky vás naučia, ako ho predýchať.
Chcete si zmerať stres? Môžete. Ak je vysoký, hodinky vás naučia, ako ho predýchať.


Samsung Galaxy Watch  Čísleníky sú základom smart hodiniek, a na výber sú ich tu tony.
Čísleníky sú základom smart hodiniek, a na výber sú ich tu tony.


Samsung Galaxy Watch  Ponuka aplikácii je dostatočná, nájdete tam všetko, na čo by ste eventuálne mohli hodinky využiť.
Ponuka aplikácii je dostatočná, nájdete tam všetko, na čo by ste eventuálne mohli hodinky využiť.





Pri hodinkách sa nemusíte báť ani vody a ďalších vonkajších vplyvov,  keďže splnili vojenské normy na MIL-STD-810G na pád, extrémne teploty, prach, vibrácie,  nízky tlak a vysokú výšku.  Aj keď, samozrejme, ak budete plávať v mori alebo chlórovej vode, v bazéne následne si ich poumývajte, aby sa nepoškodili materiály.

Pre turistov a horolezcov je tu novinka, a to výškomer spojený s meračom tlaku vzduchu. A pre tých čo menej športujú a veľa pracujú pridal výrobca zaujímavosť, a to merač stresu. Ten je založený na meraní tepu a možno analyzovaní krivky.  Nakoniec pre každého nechýba detekcia spánku, teda jeho dĺžky, fáz a aj tepu pri spánku.

Všetko je spojené so Samsung Health aplikáciou, ktorú si môžete dať do Android alebo iOS mobilov a prepojiť s hodinkami. Tá vám všetky tieto údaje zhŕňa  a môžete tam sledovať svoje výkony, spánok, ale aj spotrebované kalórie a ak si budete zadávať, tak aj prijaté kalórie, prijatú vodu a aktuálnu váhu. Môžete sa spojiť s priateľmi a reagovať na globálne výzvy v počte prejdených krokov.

Celé to dopĺňa aplikácia Galaxy Wear, ktorá sa prepojí s hodinkami a umožňuje do nich nahrávať aplikácie, hry a číselníky.  Wear vám k tomu zobrazuje aj stav batérie, voľné miesto v hodinkách a aj voľnú RAM. Viete si to optimalizovať a premazávať aj na diaľku. Rovnako môžete na diaľku zapnúť mód šetrenia energie. 

Samsung Galaxy Watch
Samsung Galaxy Watch  Na nabíjanie majú hodinky stále svoj wireless dock.
Na nabíjanie majú hodinky stále svoj wireless dock.


Samsung Galaxy Watch  Do hodiniek si môžete nahrať aj malé hry, väčšinou omrzia po chvíli a radšej budete hrať na mobile.
Do hodiniek si môžete nahrať aj malé hry, väčšinou omrzia po chvíli a radšej budete hrať na mobile.


Samsung Galaxy Watch  Porovnanie Galaxy Watch a Gear Sport.
Porovnanie Galaxy Watch a Gear Sport.





Samotný výber číselníkov je v Store bohatý, veľa pekných je tam zadarmo, ale veľa je aj za peniaze. Možno až príliš veľa, ale zrejme pre rôzne firmy alebo ľudí je to jednoduchá cesta ako zarobiť. Cenovo idú okolo eura, nie sú drahé, ale osobne som  nevidel dôvod nejaké si kupovať, keďže sa dá vybrať aj z tých, ktoré sú zadarmo. Sú tam jednoduché minimalistické, športové, klasické, futuristické, ručičkové. Často číselníky rovno dopĺňajú aj informáciu o prejdených krokoch, tepe a ďalších údajoch hodiniek. Niektoré reproduktorom simulujú aj tikanie.

Zároveň je na Store pekná ponuka aplikácii. Tie zahŕňajú rôzne užitočné veci, ako kalkulačka, mapy, ovládanie Smart Things od Samsungu, navigačné aplikácie, stopky, barometer, ale aj videoprehrávač alebo prepojenie s kamerou či už na mobile, alebo kamerami na internete. Nechýbajú ani sociálne aplikácie a, samozrejme, to dopĺňajú hry.

Hry sú tu primárne menšie, jednoduché a len na ultra rýchle zabitie času, ako sú Fruit Ninja, Snake, Invaders, pekným doplnkom je klasický vlk a zajac s vajciami, ale je tam aj emulátor Gameboya alebo kartové hry. Hry ovládate podľa ich potrieb - niektoré otáčaním číselníka, iné cez touchscreen.  Znovu sú niektoré  zadarmo, ale za iné zaplatíte okolo eura. 

Základom smart hodiniek je preberanie notifikácii z mobilu, kde si môžete nastaviť, aké notifikácie vám majú chodiť do mobilu, vidíte aj kto vám práve volá, kto poslal SMS alebo aký email prišiel. Pritom jednoduché odpovede a SMS správy môžete posielať aj rovno z hodiniek a pri LTE verzii z nich môžete aj telefonovať.  V hodinkách je aj NFC na prepojenie s aplikáciami a bankovými systémami a priame platenie priložením.

Batéria vydrží 3-4 dni pri LTE verziách a 4-5 dní pri bluetooth verziách. Menšie verzie vydržia o deň menej ako väčšie, keďže je tam väčší rozdiel v batériách. Záleží, samozrejme, na tom, ako ich využívate, pri častom hraní, alebo dlhom športovaní môžete nabíjať každý večer. Nabíjanie je jednoduché, hodinky majú vlastný magnetický dock, kam si ich len položíte a nabijete. Je škoda, že stále majú vlastný štýl nabíjania a neprešli na QI štandard. Ním by ste mohli hodinky nabíjať aj na iných nabíjačkách alebo už rovno na mobiloch. Pritom napríklad Huawei Mate 20 Pro už má umožnené nabíjanie iných zariadení a  Samsung by mohol pre hodinky zapracovať niečo podobné.

Nové Samsung hodinky majú síce iný názov a sú znovu vylepšené, ale zároveň stále rovnaké. Nečakajte od toho zásadné zmeny, ale lepšia batéria a nové funkcie sú pozitívne úpravy. Ak nemáte staršie verzie a chcete investovať do hodiniek, tieto sú veľmi kvalitné a nesklamú.

Samsung Galaxy Watch 42mm dostanete od  € 
Samsung Galaxy Watch 46mm idú od  € 

napísal saver 4.12.2018
Páči sa mi!
NAJLEPŠIE MOBILY
9.5
SAMSUNG GALAXY TAB S9+
13
[22.9. 2023]
9.5
SAMSUNG GALAXY S24+
87
[2.2. 2024]
9.5
SAMSUNG GALAXY S24 ULTRA
97
[9.2. 2024]
9.5
SAMSUNG GALAXY S23 ULTRA
47
[10.2. 2023]
9.0
ASUS ROG PHONE 8 PRO
22
[8.3. 2024]
9.0
SAMSUNG GALAXY FIT3
25
[15.3. 2024]
9.0
POCO X6 PRO
27
[19.2. 2024]
9.0
CREATIVE OUTLIER FREE PRO
12
[15.11. 2023]
9.0
SAMSUNG GALAXY Z FLIP5
32
[16.8. 2023]
9.0
SAMSUNG GALAXY Z FOLD5
19
[25.8. 2023]
9.0
MOTOROLA RAZR 40 ULTRA
32
[24.7. 2023]
9.0
XIAOMI POCO F5 PRO
34
[7.7. 2023]
9.0
SAMSUNG GALAXY S23
85
[3.3. 2023]
8.5
XIAOMI 14
21
[19.4. 2024]
8.5
NOKIA G42 5G
20
[8.9. 2023]
8.5
SAMSUNG SMARTTAG2
52
[22.11. 2023]
8.5
XIAOMI REDMI NOTE 13 PRO+
41
[23.2. 2024]
8.5
SAMSUNG TAB S9 FE
16
[12.12. 2023]
8.5
XIAOMI POCO F5
12
[30.6. 2023]
9.0
SAMSUNG GALAXY WATCH
+ veľká výdrž batérie
+ množstvo funkcii pre šport
+ výškomer
+ kvalitné číselníky, dostatok aplikácii
- len vlastné nabíjanie, nepodporuje QI


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19597)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk