DEEP SKY DERELICTS

DEEP SKY DERELICTS

7.0

Vesmírny komiks s ťahovými súbojmi

Recenzia na PC verziu

Nikdy nekončiaci vesmír, všade prítomná temnota a srdce dobrodruha – to všetko vystihuje procedurálne generovanú ťahovú stratégiu Deep Sky Derelicts. Zostavíte trojčlennú posádku vesmírnej lode, budete v prázdnote objavovať nové zákutia a snažiť sa prežiť.

Pripravte sa na náročnú cestu, ktorá je o to ťažšia, že sú prostredia náhodne generované a väčšinu času náhodne klikáte na miesta v misiách, kde by mohlo byť to alebo ono. Práve procedurálne generované mapy ničia zážitok z hry a spôsobujú prakticky nulovú znovuhrateľnosť. Túto hru nikto nebude hrať viackrát, ale za jedno prejdenie rozhodne stojí.

Vaša posádka je trojčlenná a každého člena vytvárate separátne, môže to byť žena, muž, silák, rečník alebo takzvaný lekárnik. RPG prvky neprekvapia, ale splnia očakávané možnosti. Vzťah k postavám si príliš nebudujte, nevýhodné je mať počiatočnú posádku až do konca hry, jej financovanie je totiž dosť náročné. Oživovanie, prípadne liečenie drobných zranení niečo stojí a navyše vaši počiatoční borci nie sú tak dobre vybavení ako žoldnier zakúpený neskôr.  Vybrať si nových členov je náročnejšie, pretože už vylepšení na istú úroveň a neviete presne, ako majú rozdelené body.

Deep Sky Derelicts
Deep Sky Derelicts Dialógov je požehnane.
Dialógov je požehnane.


Deep Sky Derelicts Taktické boje majú svoje špecifické pravidlá.
Taktické boje majú svoje špecifické pravidlá.


Deep Sky Derelicts Toto nebude ľahký protivník.
Toto nebude ľahký protivník.





Misie budete plniť spočiatku náhodne, kým pochopíte princíp, ale hľadanie správnych políčok v misiách bude určite pretrvávať. Väčšinou narazíte len na zúfalú prázdnotu, ale inokedy vás čaká aj niekoľko súbojov za sebou a neraz dostanete taký výprask, že si týždeň nesadnete. Potešia interakcie s obchodníkmi alebo s tými, pre ktorých môžete čosi spraviť. Väčšinou treba niečo priniesť, aktivovať alebo zabiť. Z príbehu nie je v podstate dôležité vedieť nič. Hrá druhé husle, ale samotná hrateľnosť je to, čo vás bude motivovať hrať čo najdlhšie.

Na vesmírne misie budete potrebovať energiu, ktorá sa dá vždy dokúpiť na základni. Nie je príliš drahá a za peniaze, ktoré získate za plnenie úloh alebo predajom nepotrebných vecí, sa dá získať. Energiu môžete v malých množstvách nájsť aj v misiách, dosť vám pomôžu, ale aj tak sa budete na základňu vracať čo najčastejšie. Doplniť zásoby, vyliečiť hrdinov, prípadne vylepšiť vesmírnu loď, to je dosť nevyhnutné. S peniazmi budete doslova stále na dne, pretože je v jednom kuse možnosť niečo kúpiť.

Ako už bolo spomenuté, vylepšujete si aj hrdinov. Viete ich vybaviť rôznymi podpornými doplnkami a zlepšovať tak ich výkon v ťahových súbojoch, ktoré sú alfou i omegou tohto titulu. Dá sa povedať, že aj najzábavnejšou súčasťou. Fungujú na kartovom princípe. Karty nachádzate kade-tade, pričom každá postava má danú špecializáciu, ale kariet nemáte nekonečno. Preto je dobré výnimočné karty šetriť na ťažších protivníkov. Tých stretnete požehnane a nedá sa povedať koľko druhov. Náhodne vás zaskočí zástup náročných súbojov, pričom inokedy prekvapia slabé špáradlá. V súboji môžete vynechať kolo, hodiť na všetkých protivníkov granát alebo použiť ľahký útok. Bez podporných kariet sa taktiež nezaobídete a pri súbojoch je doslova nevyhnutné taktizovať. Je vhodné dbať na to, aby mali hrdinovia stále aktivované štíty, pretože bez nich ste smrteľne zraniteľní. Navyše pocítite každý úbytok zdravia – minimálne na vašej peňaženke.

Putovanie má svoje čaro a neustále objavovanie nových prvkov vás príjemne prekvapí. Spočiatku jednoduchá hra svojím bohatým obsahom poteší. Rovnako ako je nekonečný vesmír, tak aj táto hra sa k tomu približuje. Je možné, že sa k hre budete vracať. Je síce dosť jednotvárna, ale súboje sú to, čo vás k hre znovu pritiahne..

Grafika má komiksový nádych a efektné momenty v súbojoch navyše dopĺňajú obrázky charakteristické pre tento štýl. Požiadavky hry splní, bezpochyby je pekná a neurazí. Trochu nepochopiteľné je zle spravené klikanie v súbojoch, kde ľahko stlačíte niečo, čo nechcete. Pri takejto jednoduchej hre to vôbec nepoteší a rozhodne to je jedno veľké mínus. Nie je nič otravnejšie, ako keď kvôli neduhu hry prehráte súboj.

Kto má rád vesmírne sci-fi, ťahové súboje a RPG prvky, je plne vítaný, kto nemá trpezlivosť, nech túto hru radšej obíde veľkým oblúkom. Ak Deep Sky Derelicts venujete  čas, tak vám to vráti aj s úrokmi. Len nemôžete čakať hlbší príbeh. A procedurálne generované levely vás budú skôr otravovať.

Deep Sky Derelicts
Deep Sky Derelicts Niektoré momenty sprevádzajú efektné obrázky v komiksovom štýle.
Niektoré momenty sprevádzajú efektné obrázky v komiksovom štýle.


Deep Sky Derelicts Mapa vyzerá na prvý pohľad nezrozumiteľne, ale čoskoro sa zorientujete.
Mapa vyzerá na prvý pohľad nezrozumiteľne, ale čoskoro sa zorientujete.


Deep Sky Derelicts Zbieranie predmetov je nevyhnutné.
Zbieranie predmetov je nevyhnutné.






napísal Possol 3.12.2018
Páči sa mi! (+1)
7.0
Vo svete
7.2
Ohodnotiť
DEEP SKY DERELICTS
+ ťahové súboje
+ RPG prvky
+ vydarená atmosféra
+ pocit objavovania
- absencia príbehu
- procedurálne generované levely
- neustále kupovanie zdravia a energie
Hardverové požiadavky:
Minimálne požiadavky: CPU Intel Core i3, 4 GB RAM, Intel HD Graphics 4400, OS Win 7 64-bit


RECENZIE HRÁČOV
icon
6.5
MANTOR    9.12.2020
+ celkom fajn subojovy system a charaktery+ moznosti upgradovania postav a ich vybavenia... zobraziť

PC

Vývoj: 1C / Snowhound Games
Štýl: Stratégia / RPG
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 26. september 2018
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (2)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19444)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk