EURO TRUCK SIMULATOR 2: BEYOND THE BALTIC SEA

EURO TRUCK SIMULATOR 2: BEYOND THE BALTIC SEA

9.0

Povinná výbava virtuálneho kamionistu

Recenzia na PC verziu

Znovu sadáme do kabíny kamiónu, najazdené desiatky tisíc kilometrov po Európe sa o čosi zvýšia a ubrániť sa pohlteniu na dlhé hodiny, to sa jednoducho nedá. Odpoveď na to, či je Beyond the Baltic Sea DLC, ktoré musíte ako fanúšikovia Euro Truck Simulatoru 2 mať, má jednoduchú odpoveď - áno, musíte. A bodka. Odhliadnuc od modifikácii fanúšikov je toto rozšírenie jedným z najlepších pre simulátor kamiónov a poľahky zanecháva za sebou výlet do Francúzska, Talianska či Škandinávie.

Najprv sa vrhneme na reč čísel a vylepšení, ktoré nás čakajú. Euro Truck Simulator 2 sa rozšíril do ďalších krajín, takže zavítame do Estónska, Lotyšska, Litvy, na juh Fínska a dokonca navštívime i malý kúsok západného Ruska. Čo to obnáša? Viac než 13 tisíc kilometrov nových ciest, vyše 30 väčších miest a nespočetné množstvo malých mestečiek a dediniek, ktoré na mape nenájdete vyznačené, ale prechádzate cez ne. K tomu aj špecifickú architektúru pre daný región (industriálne, rezidentné i obchodné zóny, hlavne tie v menších mestách) vrátane vozového parku, systému dopravného značenia (výjazdy a vjazdy na diaľnice, systémy križovatiek a semafórov, špecifické riešenia obchvatov,...) a podobných drobností, ktoré si všimnete až neskôr, ale budete na základe nich vedieť, v ktorej krajine sa nachádzate aj bez použitia mapy.

Euro Truck Simulator 2: Beyond the Baltic Sea
Euro Truck Simulator 2: Beyond the Baltic Sea Nové regióny znamenajú aj nový vozový park civilných šoférov.
Nové regióny znamenajú aj nový vozový park civilných šoférov.


Euro Truck Simulator 2: Beyond the Baltic Sea V Beyond the Baltic Sea pribudli hlavne cesty druhej triedy - budete ich milovať.
V Beyond the Baltic Sea pribudli hlavne cesty druhej triedy - budete ich milovať.


Euro Truck Simulator 2: Beyond the Baltic Sea S dobrou hudbou v pozadí si budete užívať jazdu za každého počasia i dennej doby.
S dobrou hudbou v pozadí si budete užívať jazdu za každého počasia i dennej doby.





To sú všetko (vrátane troch desiatok nových prepravných spoločností a rôznych produktov určených na transport) pekné veci, ktoré očakávame automaticky. Lenže Beyond the Baltic Sea dokáže ohúriť práve konkrétnym a jedinečným obsahom. Možno sa budú zdať vyššie uvedené krajiny ako nevýrazné alebo menej známe, no množstvo miest, mestečiek, dediniek s pár domami, zastávkou a kostolíkom, prístavov, mostov, diaľničných uzlov, industriálnych komplexov, riek a jazier má špecifickú architektúru a rysy nám dobre známe. Hoci z našej malebnej krajiny v srdci Európy postupne opadáva pachuť socializmu, bývalý sovietsky blok si vo svojich útrobách ešte občas drží nepríjemnú tvár minulosti. A jazdenie po miestach, kde na vás občas mrkne, je niečo nezvyčajné, osviežujúce.

Nie je to len azbukou na tabuliach. Prejdete sa po mestečkách, ktoré možno akoby z oka vypadli niektorým našim. Tam, kde nestihla zakročiť ruka nekonečného zatepľovania panelákov či nižších tehlových bytoviek, sa možno uchlácholíte tým, že si pripadáte ako doma. Cestná sieť nie je taká bohatá na diaľnice a vďaka za to. Omnoho lepšie sa jazdí po bežných cestách prvej či druhej triedy, ktoré vyžadujú nielen vaše plné sústredenie, ale ponúkajú vám aj nádhernú prírodu. Kochať sa krajinou, ktorú človek ešte nestihol úplne zdevastovať, je jedna z veľkých devíz ETS 2 a v Beyond the Baltic Sea to platí dupľom. Príroda je pestrá, nádherná (vrátane fauny popri ceste) a nové prvky ponúkajú dostatočne pestré možnosti, ako sa na mapách vyblázniť.

Možno to bude znieť pochybne, ale samotná cesta k cieľu je nesmiernym zážitkom, pokým ju neberiete ako nutné zlo. A je jedno, či sa plahočíte na dovolenku do Chorvátska (Kedy bude v ETS 2 aj výlet k moru?) alebo veziete tovar do virtuálneho Lotyšska. Severné krajiny sú skutočne nádherné, pomáhajú im často zalesnené plochy, takže cestu obklopujú nielen borovicové lesy, ale aj brezové háje. Potešia drobnosti, ako stromy vysadené v strede kruhového objazdu, rodinné domy lemujúce cesty, doslova aleje stromov obrastajúce cesty. Nádherné momentky si vlastne píšete sami. Už sa nemusíte hnať za čo najrýchlejším doručením zásielky, ale si dáte obchádzku krásnou prírodou, pokojne aj o stovky kilometrov, pretože to skrátka stojí za to.

Ale dosť bolo ochkania. Vo Fínsku si môžete vyskúšať veľkokapacitné transporty a Rusko je síce zastúpené len striedmo, avšak bohaté možnosti, ktoré sa týmto smerom črtajú, až naháňajú strach, koľko toho pri ETS 2 v budúcnosti človek presedí. Sú tu nádherné mosty, jazerá a rieky, všetko vychádza zo skutočnosti a naozaj je to celé bomba. Zabaví vás to na desiatky hodín, len nezabudnite na vianočného kapra. Fakt to funguje a baltický región má dostatočné množstvo lákavých miest. Ako to v SCS Software robia, radšej nechce nik vedieť, no svoje peniaze si zaslúžia.

Euro Truck Simulator 2: Beyond the Baltic Sea
Euro Truck Simulator 2: Beyond the Baltic Sea Architektúra objektov vám bude dobre známa.
Architektúra objektov vám bude dobre známa.


Euro Truck Simulator 2: Beyond the Baltic Sea V menších mestečkách nechýba ani kostolík.
V menších mestečkách nechýba ani kostolík.


Euro Truck Simulator 2: Beyond the Baltic Sea Zavítate aj do centier miest, hoci ich tvorí len zopár ulíc.
Zavítate aj do centier miest, hoci ich tvorí len zopár ulíc.





No zároveň si musíme odkrútiť už tradičnú vlnku kritiky. Engine má už svoje za sebou, neviditeľné steny, nulový model poškodenia po vizuálnej stránke, ohmataný interface a AI ostatných šoférov stojí, žiaľ, za starú bačkoru, hoci realita slovenských ciest to stále ešte nie je. Vďaka aj za maličkosti. Stále sú to však nepríjemnosti, ktoré v každom z nás hlodajú. Napriek tomu, že k náprave v najbližších rokoch s najväčšou pravdepodobnosťou nepríde a Euro Truck Simulator 2 (a zároveň i American Truck Simulator) sa bude uberať cestou rozširovania hernej plochy. A komu to vlastne ešte prekáža, keď tu máme také skvelé DLC ako Beyond the Baltic Sea?


napísal kordi 21.12.2018
Páči sa mi! (+2)
VIDEÁ Z HRY
9.0
Ohodnotiť
EURO TRUCK SIMULATOR 2: BEYOND THE BALTIC SEA
+ prostredie a krajina
+ mnoho nových ciest
+ architektúra pobaltských krajín
+ neskutočná návykovosť
- bez zmien, opráv a mínusov z minulosti


RECENZIE HRÁČOV
PC

Vývoj: SCS Software / SCS Software
Štýl: Simulácia / Racing
Web: domovská stránka hry
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19595)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk