XBOX SERIES S - NAJMENŠIA KONZOLA

XBOX SERIES S - NAJMENŠIA KONZOLA

Najmenšia a najlacnejšia next-gen konzola

Microsoft sa s touto generáciou vydal ešte nepreskúmanou cestou a popri najvýkonnejšej konzole Xbox Series X vydáva aj konzolu nižšej triedy Xbox Series S. Je to v takom štýle, v akom sa vyvinula aj predchádzajúca generácia, kde sme mali Xbox One S a Xbox One X, len s tým, že tu to máme hneď od začiatku. 

Pri Xbox One S sa Microsoft hneď od štartu generácie totiž chce zamerať na nižšiu cenu a prístupnosť konzoly. Teda vstúpiť do novej generácie môžu aj tí, ktorí nechcú na konzolu obetovať 499 eur, ale prijateľnejšie je zaplatiť 299 eur. Pre nich je S verzia dobrá alternatíva. Samozrejme, výkon bude nižší.

 

Špecifikácie Xbox Series S konzoly:

CPU: 8 - jadrový Zen2 procesor 3,6 GHz (s multithreadingom 3,4 GHz)
GPU: 4 Tflops grafika (pre 1080p rozlíšenie)
Bluray: bez mechaniky (hry kupujete len digitálne)
RAM: 10 GB pamäte  (8 GB rýchlej, 2 GB pomalšej pamäte pre systém)
SSD: 512 GB SSD disk (2,5 GB/s)
Výstup: HDMI 2.1 so 4K/120fps podporou
Zvuk: Dolby Digital 5.1, DTS 5.1, Dolby TrueHD with Atmos, 7.1 L-PCM (len cez HDMI)
USB: 3x USB 3.1
Wifi: 802.11ac dual band
Rozmery: 27,5x15,1x6,3 cm 
Zdroj: cca 100 W
V balení je: HDMI 2.0 kábel so 4K/60Hz podporu, napäťový kábel a biely Xbox Series X|S Gamepad.

Cena: 299 eur

 

Xbox Series S konzola tak ponúkne nižšiu cenu, ale aj nižšie parametre oproti Xbox Series X. Hlavne musíte rátať s tým, že nemá mechaniku a hry tak nakupujete len digitálne. Má menší 512 GB disk, ale je rovnako rýchly, ale hlavne hry pôjdu skôr okolo 1080p rozlíšenia a nie v plnom 4K rozlíšení. Je to tak konzola primárne určená pre menej náročných hráčov, ktorým nejde až tak o grafiku a rozlíšenie, ale stačí im, keď si zahrajú.

Je to taký nasledovník Xbox One S konzoly a ak vám stačila tá a chcete len vylepšenia, alebo chcete len hrávať nové hry, toto bude dobrá voľba. Pôjde tu všetko z novej generácie.

Xbox Series S - najmenšia konzola

 

Dizajn

Dizajn konzoly je rovnako zvláštny ako dizajn Xbox Series X. Tam si Microsoft zvolil vežovitý dizajn. Tu je pre zmenu zvláštny dizajn pripomínajúci reproduktor.  Výrobca skombinoval biely dizajn a oživil ho čiernym kruhom v oblasti vetrania. Je to zaujímavé, ale hlavne je to extra malé. Je to najmenší Xbox doteraz, a to aj vďaka absencii mechaniky, ale aj kvôli nízkemu výkonu. Vďaka tomu je to aj veľmi praktické, ak by ste chceli konzolu prenášať.

Vybavenie nepotrebuje veľa priestoru ani veľké vetranie, a preto má konzola len 6 centimetrov na výšku, menej ako 30 na šírku a 15cm dozadu na dĺžku. Keďže je konzola tenká, vopcháte ju prakticky do každej poličky, nebudete tu mať problémy, aké sa môžu vyskytnúť pri Xbox Series X. Zároveň ak sa vám nepáči čierny kruh, keď konzolu dáte do poličky nebudete ho vidieť. Ale zas ak sa vám to páči, viete si ju položiť aj pekne nastojato, aby sa dizajnovo vynímala v prostredí.

Xbox Series S - najmenšia konzola

 

Porty

Porty sú tu rovnaké ako pri Xbox Series X, a teda HDMI výstup na TV, power napájanie, dva USB porty vzadu, jeden vpredu. Vzadu je aj slot na SSD kartu na rozšírenie vnútorného disku. Rovnako ako pri väčšej konzole ani tu už nie je optický výstup, takže ak ho chcete používať, musíte si to vyriešiť inak, napríklad cez HDMI splitter.

HDMI výstup je tu rovno v 2.1 verzii, a teda môžete si zapojiť aj 4K/120Hz pripojenie aj keď konzola na to nie je primárne určená a nevyhnutne nepotrebujete taký televízor alebo kábel. V hrách však zvláda aj 1440p pri 120Hz, a teda ak máte napríklad Samsung s HDMI 2.0 so 120Hz podporou, viete si pekne nastaviť výstup aj tam.

Z predošlej konzoly odbudol HDMI vstup a aj Kinect port. Kinect už nakoniec Microsoft dlhšie nepodporuje a v tejto generácii konzol ho odstrihol úplne. Je to aj škoda, keďže také jednoduché pohybové hranie pre deti chýba.

Xbox Series S - najmenšia konzola

 

Technológie v konzole

Microsoft použil nové AMD procesory v oboch svojich nových Xbox konzolách, ale s rôznym výkonom. Obe majú 8 - jadrové Zen 2 procesory s vysokým CPU výkonom, aj keď Series S je o chlp nižšie taktované, so znížením z 3,8 GHz na 3,6 GHz, ale rozdiel je hlavne vo výkone grafiky. Tá má na Xbox Series X cez 12 Tflops na 4K/60fps rozlíšenie, na Xbox Series S sú to 4Tflops, teda trikrát nižší výkon. Microsoft ho síce nastavuje na 1440p rozlíšenie, ale autori väčšinou robia hry v 1080p, teda na štandardnom FullHD rozlíšení televízorov.  Nakoniec je to rozlíšenie, ktoré má doma ešte veľa hráčov a im môže táto konzola plne vyhovovať. Aj v prípade ak máte 4K TV a sedíte od neho ďalej, rozdiel medzi 4K nemusí byť výrazný.

Zároveň so znížením výkonu grafiky je tu aj menej RAM pamäte. Tej tu nie je 16 GB ako na Xbox Series X, ale konzola má 10 GB RAM. Tá je rozdelená na 8 GB pre hru a 2 GB si zobral systém. Je to pokles oproti Xbox Series X, ktorá má na hry vyhradených 13,5 GB. To znamená, že autori budú musieť používať nižšie textúry, ale nakoniec je to aj nižšie rozlíšenie, a teda namiesto 4K kvality textúr tu bude napríklad polovičná 1440p kvalita. Bude to znamenať, že hry budú môcť byť pri sťahovaní kratšie a aj to, že sa budú rýchlejšie nahrávať. Niektoré už aj menšiu veľkosť majú a sú o tretinu alebo aj polovicu sú menšie. Zatiaľ je otázne, či sa to stane štandardom, alebo či to bude väčšina autorov ignorovať.

Všetky ostatné technológie, ktoré sú v Xbox Series X, ostávajú aj tu, a teda plný RDNA2 čip s Ray Tracingom na odlesky, lepšie tiene, a celkovo vernejší obraz v hre, Mesh Shader umožní plynulejšie prechody kvality objektov, VRS pre zmenu zrýchli grafiku a Machine Learning umožní ako zvýšiť rozlíšenie hry (tu môže pomôcť zvýšiť rozlíšenie hry na 4K s tým, že rozdiel nespoznáte, Nvidia to robí s DLSS veľmi kvalitne, Microsoft na tom už pracuje), tak aj zlepšiť AI postáv. Sú to moderné funkcie, ktoré postupne začnú hry využívať a zlepšia vizuál a celkový stav hier. Celé to dopĺňa Velocity architektúra, ktorá výrazne zrýchli načítavanie z disku.  Ak tomu celému nerozumiete, nevadí - skrátka všetko toto spraví hlavný rozdiel v grafike oproti Xbox One generácii.

 

Xbox Series S - najmenšia konzola

 

Disk je v konzole SSD s rýchlosťou 2,5 Mbit/s, ale oproti 1 TB disku v Xbox Series X tu bude polovičný 512 GB disk, z toho však bude dostupných na hry len 364 GB. Na dnešnú dobu to nie je veľa a vopcháte tam okolo 8 stredne veľkých hier, štyri väčšie. Na druhej strane, ak ste príležitostný hráč, zrejme to nebude problém. 

Ak by ste potrebovali viac miesta, viete to riešiť dvomi spôsobmi - buď si kúpite drahú 1T B SSD kartu, alebo pripojíte externý USB disk. SSD karta stojí cez 250 eur, ale zaistí vám 920 GB ďalšieho miesta na nové next-gen hry. Tieto nové hry totiž potrebujú rýchly disk, a teda pôjdu len na vnútornom disku a tejto SSD karte. Ak však hrávate Xbox One hry, tie tu idú v spätnej kompatibilite a pôjdu aj z externého USB disku (tak ako na Xbox One). Síce nahrávanie bude pomalšie, ako keby ste takú hru presunuli na SSD, ale ušetríte miesto na vnútornom disku.

Čo je však dôležité a čo môžete využívať, je zálohovanie nových hier na USB disk. Umožní vám to spraviť si miesto na vnútornom disku. Nové hry síce odtiaľ nebudú spustiteľné, ale budete ich tam mať odložené a ak si ich budete chcieť znovu hrať, stačí len skopírovať naspäť, nebudete ich musieť sťahovať znovu.  2TB HDD USB disky teraz nie sú drahé a ponúknu dostatok miesta na veľa hier.

Xbox Series S - najmenšia konzola

Z moderných technológii konzola podporuje Dolby Atmos 3D zvuk podobne ako predchádzajúce Xboxy a v obraze príde kvalitnejšia verzia HDR - Dolby Vision, a to aj do hier. Ak máte LG TV alebo TV, ktoré to podporujú, budúci rok sa budete môcť pozrieť, či to v hrách spraví rozdiel.

 

Aký výkon má vlastne Xbox Series S?

Ak rozmýšľate, aký výkon skrýva konzola v tej malej krabici, tak asi ako Ryzen 7 alebo i7 procesor s GTX 1660 grafikou (alebo notebookovou RTX 2060), ale aj s Ray Tracingom (Xbox Series X má približne výkon ako RTX 2080 grafika). Podobné PC by vás vyšlo cez 700 eur, tu to máte za 300 eur.  

 

Čo konzola ponúkne oproti Xbox One a čo nebude mať oproti Xbox Series X?

Xbox Series S konzola bude mať všetky moderné technológie rovnako ako Xbox Series X, a teda dokáže veľmi rýchlo načítavať hry z SSD disku, kde sa výrazne skrátia nahrávania. Rýchlejší bude štart hier, nahrávanie, ale aj Fast Travel vo veľkých hrách. Keď sa budete pohybovať svetom, objekty a textúry sa budú objavovať okamžite.  Tu je k tomu nahrávanie v niektorých hrách rýchlejšie ako Xbox Series X, keďže menšie textúry sa načítajú svižnejšie. 

K tomu aj tu pribudne Ray Tracing, a teda funkcia, ktorá sa stará o kvalitné odlesky, tiene, nasvietenia. Vizuál tak má bližšie k realite. Už to niektoré tituly aj ukazujú a najviac teraz Watch Dogs: Legion. Len Ray Tracing je náročnejší a môže stiahnuť rozlíšenie aj pod 1080p. Napríklad Devil May Cry ale do tejto verzie Ray Tracing nepridal, ide len na Xbox Series X. Treba rátať s tým, že niektoré tituly to nebudú mať.

Rovnako ako Xbox Series X, aj táto konzola podporuje 120 Hz televízory, a teda ak máte podporu, môžete si vychutnať plynulé hry, aj keď aj rýchly framerate môže sťahovať rozlíšenia pod 1080p. Hry tak nebudú až také ostré. So 120 Hz podporou je teraz Gears 5, Call of Duty, pribudne podpora pre Rainbow Six: Siege. 

Novou funkciou, ktorá je veľmi dobrá novinka a ktorá funguje aj tu, je Quick Resume. Je to funkcia, ktorá umožňuje prepínať sa medzi hrami bez toho, aby ste ich museli spúšťať znovu. Teda hráte jednu hru, rozhodnete sa, že teraz si dáte inú, a keď sa budete chcieť vrátiť do predchádzajúcej  a kliknete si na ňu, do pár sekúnd sa zobrazí a pokračujete presne tam, kde ste skončili. Nemusíte hru spúšťať, znovu sa prekliklávať cez menu a nahrávať pozíciu. Konzola si necháva v pamäti okolo 6-8 hier.

 

Gamepad

Gamepad je v Xbox Series S verzii biely, aby sedel k farbe konzoly. Je to nová verzia gamepadu, ktorá je vylepšená oproti Xbox One, ale zároveň stále veľmi podobná. Nebudete si musieť výrazne zvykať na nový tvar. Microsoft spravil podobné zoštíhlenie ako medzi Xbox360 a Xbox One generáciami, kde mierne upravil tvar, materiály, ale v zásade funkcie zostali. Z materiálov pridal hlavne zdrsnenia po bokoch a vzadu na triggeroch. Zníži to potenie oproti predchádzajúcemu gamepadu. Vylepšený bol D-pad, ktorého mechanika je prebratá z Elite controlleru ale samotný dizajn je prehĺbený a hlasnejšie ťuká.

Ostatné tlačidlá ostali rovnaké, ale pribudlo share tlačidlo na ukladanie obrázkov, videí a ich zdieľanie. Z portov sa USB zmenilo na USB-C, ostalo štandardné pripojenie na headset a aj 3,5mm jack.  Rovnako zo starších funkcii ostali impulzné triggery, kde hry môžu využiť odozvu, štandardné vibrácie a možnosť pripojenia sa buď cez Bluetooth napríklad k notebooku alebo mobilu, alebo štandardným wi-fi systémom ku konzole. Vnútorné wi-fi je teraz ešte rýchlejšie a reakcie sa vám zobrazia na obrazovke okamžite.

Ostávajú tu baterky, ktoré môžete vymieňať, alebo si môžete kúpiť nabíjateľné, prípadne plug and charge kit, ktorý budete nabíjať cez USB-C.

Nakoniec je tu aj možnosť používať gamepady z Xbox One konzoly, ktoré budú tiež plne kompatibilné, a tak ak máte staršie gamepady, môžete sa s nimi presunúť do novej generácie.

Xbox Series S - najmenšia konzola

 

Systém konzoly

Ak ste mali doteraz Xbox One, nemusíte sa prechodu na novú konzolu báť. Systém tu ostáva rovnaký a konkrétne verzia, ktorú Xbox One dostal pred pár mesiacmi, keď sa mierne zaoblili ikony a hlavne pridala slovenčina. Jediná väčšia vizuálna zmena je tu prídavok animovaných pozadí. Ale z funkcii je toho viac a hlavne spomínané Quick Resume, filtrovania hier podľa Series XS platformy, alebo aj snímanie obrázkov priamo novým tlačidlom na gamepade. Už tak nemusíte ísť cez menu. 

Ak ste ešte doteraz Xbox One nemali, je to celé jednoduché a prehľadné, len musíte vedieť, že na titulke máte ukázané naposledy spustené hry, pričom tá úplne posledná hra je vo veľkom okienku. Pod ňou je hneď najdôležitejšia položka zo systému, a to Moje hry a aplikácie

Xbox Series S - najmenšia konzola

V položke Moje hry a aplikácie, kde nájdete všetky svoje hry, nainštalované alebo nenainštalované, všetky hry, ktoré si viete nainštalovať z Game Passu alebo EA Play. Viete tu manažovať miesto, presúvať hry medzi diskami a nechýbajú ani aplikácie. Samozrejme, nechýba Store, z ktorého môžete hry a aplikácie sťahovať. To je tiež teraz predizajnované na moderný štýl, je prehľadnejšie a rýchlejšie. 

Druhá dôležitá položka je settings, teda nastavenia. Sem hneď zamierte po spustení konzoly, keďže pod jazykmi si viete vybrať slovenčinu a rovno si to celé prepnúť do lokálneho jazyka.  Tu si nastavíte aj obraz, rozlíšenie, HDR a 60 alebo 120Hz podľa toho, čo váš TV podporuje. Viete si nastaviť aj ovládanie hlasom, ovládanie myšou, ale aj vzdialený prístup k vašej konzole. K nej totiž podobne ako pri Xbox One môžete pristupovať cez mobil a plne ho ovládať a aj vzdialene sa z nej hrať. Či už doma, alebo keď ste preč cez internet.

Nakoniec konzola vás už pri úvodnej inštalácii vyzve, aby ste si prepojili konzolu s aplikáciou na mobile. V Xbox aplikácii na mobile si tak len zadáte kód, konzola sa previaže a môžete si vzdialene spravovať hry, kontaktovať sa s priateľmi, sledovať notifikácie, svoje uložené videá a obrázky. Minimálne zatiaľ tu chýba Store. V predchádzajúcej verzii bolo, nová verzia ho nemá.

Posledná dôležitá vec, ktorú budete používať, je Quick Menu, do ktorého sa dostanete po stlačení Xbox tlačidla na ovládači a umožní vám rýchly prístup k prakticky ku všetkému v konzole. Máte tam posledné aplikácie, priateľov, správy, achievementy a aj uložené obrázky a videá. Plus svoj profil, z ktorého sa rýchlo dostanete aj do nastavení konzoly.

 

Spotreba a chladenie, hlučnosť

Na rozdiel od Xbox Series X, táto konzola má oveľa nižší výkon, má tak nižšiu spotrebu a rovnako nízku hlučnosť, respektíve je úplne tichá. Niežeby hlučnosť bola aj pri Xbox Series X. Už tam je to nepočuteľné a tu to bude rovnaké.  Nie je tu nevyhnutne potrebná Vapor Chamber ako pri Xbox Series X, ale v konzole je dostatočný chladič a tichý ventilátor.  Čo sa týka teplôt, tie idú mierne vyššie a zatiaľ čo X-ko malo okolo 52 stupňov na prieduchoch, Series S som nameral aj 55 stupňov - čisto na čiernom vetráku. Všade inde okolo sú len 30 - stupňové teploty.  Vetranie je tu tak slabšie, ale  na daný výkon dostatočné.

Samotná spotreba:

V stand-by stave: 8W  (Xbox Series X ma 11 W) (pri sťahovaní v pozadí v standby stúpne na 20-25W)
V menu: od 33 W  (Xbox Series X 39 W)  (podľa záťaže v menu môže ísť aj na 60W)
V hrách: väčšinou okolo 70 W, maximum okolo 92 W  (Xbox Series X - 150 W - 200 W)

Ak riešite spotrebu, toto bude v tejto oblasti pre vás ideálna konzola. V hrách je prakticky o polovicu úspornejšia a ušetrí aj v ostatných stavoch. Plus zatiaľ čo ventilátor na Xbox Series X sa točí aj v stand-by stave, tu sa zdá, že sa netočí, aj keď cítite mierne zahriatu konzolu.

Xbox Series S - najmenšia konzola

 

Hry

V hrách bude Xbox Series S kopírovať Xbox Series X, a teda rovnako ako v minulej generácii všetky hry vyjdú aj na jednu aj na druhú konzolu. Vzhľadom na výkon a ako sme už písali, bude zmena hlavne v rozlíšení, kde Series X mieri na 4K, pri Series S to bude 1080p, respektíve 1440p alebo podobné rozlíšenia. Zároveň pri niektorých hrách budú nižšie textúry. Framerate však pôjde rovnako do 120 fps.

Z hier teraz pri vydaní rovno konzola dostala aj Assassin's Creed: Valhalla, kde zvláda pôsobivú grafiku v rozlíšení až do 1620p, rovnako aj Watch Dogs: Legion, kde ukazuje, ako zvláda Ray Tracing. Oproti tomu taký Dirt 5 pôjde na 120 fps. Pridáva sa launch titul Microsoftu Gears Tactics, Yakuza alebo menší Falconner, ktorý pôjde v 1800p/60fps rozlíšení alebo v 1080p/120fps.

Xbox Series S - najmenšia konzolaXbox Series S - najmenšia konzolaXbox Series S - najmenšia konzolaXbox Series S - najmenšia konzolaXbox Series S - najmenšia konzolaXbox Series S - najmenšia konzolaXbox Series S - najmenšia konzolaXbox Series S - najmenšia konzolaXbox Series S - najmenšia konzolaXbox Series S - najmenšia konzolaXbox Series S - najmenšia konzolaXbox Series S - najmenšia konzolaXbox Series S - najmenšia konzolaXbox Series S - najmenšia konzolaXbox Series S - najmenšia konzola

Z updatovaných titulov ukazuje malý Ori and the will of the Wisp, že skákačky dokážu ísť 4K/60fps alebo aj 1080p/120fps. Gears 5 zase ukazuje, že ak sa chce, konzola dokáže dať 1440p/60fps rozlíšenie a aj 120fps v akcii.  Forza Horizon 4 zase ako dokáže ukázať konzola vylepšenú grafiku v 1080p/60fps.

Plus tisíce hier z predchádzajúcej Xbox One konzoly pôjdu v pôvodnej kvalite, ale s vylepšeným framerate alebo rozlíšením. Konkrétne na Xbox Series S pôjdu hry v Xbox One S verzii, nie tie vylepšené 4K verzie pre Xbox One X. Teda hry pôjdu podobne ako S verzii. Niektoré, ktoré mali problémy s framerate a padali sa stabilizujú na 30 fps, alebo ak mali odomknutý framerate, aj na 60 fps.  Rovnako ak mali dynamické rozlíšenia ako Battlefieldy, tak pôjdu na svoje maximum, či už to bude 1080p, alebo vyššie. Tie čo boli zafixované na 900p, tak aj ostanú.  Zároveň si viete zahrať aj Xbox a Xbox 360 tituly, ktoré boli v spätnej kompatibilite aj na Xbox One. Veľa hier v spätnej kompatibilite dostanú aj automatické HDR ako bonus. 

 

Xbox Series S - najmenšia konzola

 

Služby

Zo služieb je Game Pass pre konzolu priam ideálnym spoločníkom. Konzola nemá mechaniku, a teda tituly sťahujete len digitálne, tie si buď kupujete štandardne samostatne, alebo si zaplatíte Game Pass a získate takmer 300 hier za mesačné predplatné. Nájdete v ňom parádne tituly, ako Rainbow Six Siege, Doom eternal, Gears a Halo serie, ale aj Forzu Horizon 4 a nechýba ani Witcher 3. 

Len tu sa rozlišujte základný Game Pass, ktorý je za 10 eur mesačne a Game Pass Ultimate, ktorý je za 13 eur a ktorý sa skutočne oplatí. Máte v ňom aj Xbox Live Gold predplatné, ktoré potrebujete na multiplayer a je v ňom aj EA Play balík hier, kde máte takmer stovku hier od EA (FIFA, NHL, Mass Effect, Battlefield tituly). A akoby to nestačilo, je tam aj PC Game Pass, takže veľa hier môžete v tomto predplatnom hrať aj na PC a k tomu ešte Android Game Pass, s ktorým na Android mobiloch viete streamovať Xbox tituly do mobilu. Tiež veľmi zaujímavá funkcia. Môžete totiž hrať aj keď nie ste za konzolou.

 

Aplikácie

Aplikácie sú štandardnou súčasťou ponuky Xbox Store  a nájdete tam všetky možné filmové aplikácie ako Netflix, nechýba Youtube, na hudbu zase Spotify. Všetko spustíte aj priamo na Xboxe. Je tu aj prehrávač videí Kodi, cez ktorých viete streamovať filmy a seriály. 

 

Xbox Series S - najmenšia konzola

 

Kúpiť si Xbox Series S, ak máte Xbox One S?

Ak vám doteraz vyhovoval Xbox One S a úplne vám stačilo rozlíšenie a neťaháte sa za najvyššími rozlíšeniami, bude pre vás Series S logický krok vpred. Prejdete do novej generácie, pričom vám pôjdu všetky staré hry a aj všetky nové hry. Len prídete o Blu-ray mechaniku, to bude mínus, ak ste ju doteraz používali a máte staré hry na Blu-ray diskoch. Na druhej strane ak si predplatíte Game Pass, môže vám to vynahradiť.

 

Alebo si vybrať radšej výkonnejšiu Xbox Series X?

Teraz máte pri Xboxe na výber buď drahšiu a výkonnejšiu X verziu, alebo lacnejšiu a menej výkonnú S verziu bez mechaniky. Ak ste nenáročný hráč, môže vám Xbox Series S úplne stačiť. Len musíte rátať s tým, že je bez mechaniky a všetko musíte sťahovať a kupovať digitálne. Na druhej strane ak vám budú stačiť stovky hier v Game passe, stačí si predplatiť ten a nebudete musieť kupovať nič, možno vaše obľúbené série, ak napríklad hrávate Call of Duty, FIFA alebo Assassin's Creed hry (aj keď FIFA hry už budú v Game Passe, ale tie najnovšie až po približne polroku). 

Ak chcete najkvalitnejšiu grafiku v 4K s vysokými detailmi alebo konzolu s mechanikou, priplaťte si na Xbox Series X. Zároveň tam máte aj väčší 1 TB disk. 

 

Zhrnutie

Celkovo je Xbox Series S veľmi zaujímavá alternatíva k veľkej Xbox Series X konzole. Ponúka síce nižší výkon, ale pre nenáročných hráčov môže byť úplne dostačujúci. Tí, ktorým vyhovoval Xbox One S, sa tu presunú do novej generácie a síce ostávajú v rozlíšeniach okolo 1080p, ale s novými hrami a vyšším framerate. Môžu tak lacnejšie prejsť do novej generácie. Všetko funguje a pôjde to rýchlo. 

Jediná škoda je, že v základnej verzii je len 512 GB SSD disk, ktorý mohol byť aj väčší a pri viacerých hrách budete musieť potom vyberať, čo si necháte na vnútornom disku (viete si však hry zálohovať na externý disk).  Rovnako treba rátať s tým, že táto verzia nemá mechaniku a hry môžete kupovať len digitálne. Na druhej strane sú tu stovky hier v Game Passe, ktoré sú digitálne, len stiahnete a hráte.

Konzola vás vyjde na 299 eur a určite si dokúpte Game Pass Ultimate. Ak začínate, vyjde vás len na 1 euro na prvý mesiac.

Konzoly:

- Na Heureke kúpite Xbox Series S od € (na Alza za 299 eur).
- Na Heureke kúpite Xbox Series X od  €  (na Alza za 499 eur) (zrejme je do decembra vypredaná).

Doplnky:

- Game Pass Ultimate dostanete za za 37 eur na tri mesiace.
- Seagate 1 TB SSD karta stojí 257 eur.
- Play and Charge kit na gamepad 27 eur.
- Biely gamepad je za 59 eur.
- Čierny gamepad je za  59 eur.
- Modrý gamepad je za 59 eur.


napísal saver 13.11.2020
Páči sa mi! (+4)
XBOX SERIES S - NAJMENŠIA KONZOLA
+ malý, kompaktný a zaujímavý dizajn
+ plná kompatibilita s novou generáciou (ale určená pre FullHD rozlíšenia)
+ nižšia cena
+ úplne tichá konzola
- len menší 512 GB SSD disk (364 GB dostupného miesta)
- niekomu môže chýbať Blu-ray mechanika


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18392)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk