CREATIVE SXFI GAMER

CREATIVE SXFI GAMER

9.0

Dobrá ponuka vo svojej kategórii

Test

Creative, špecialista na zvuk, pokračuje vo svojej sérii herných headsetov a nedávno priniesol Creative SXFI GAMER. Headset pokračuje v štýle X-FI headsetu aj keď je dizajnovo posunutý vpred, pričom stále ostáva v káblovom systéme bez wi-fi.

SXFI Games je však herný headset, na ktorý by sa hráči mali pozrieť. Spája totiž kvalitné vyhotovenie s kvalitným zvukom. Možno s niektorými obmedzeniami po stránke softvéru, ale nič vážne čo by sťahovalo headset dole.

Špecifikácia

  • 50-mm neodymové drivery
  • 20–20,000 Hz frekvencie
  • Pripojenie cez USB alebo 3,5 mm jack
  • Odnímateľný mikrofón CommanderMic 
  • Citlivosť 114 dB/mW
  • Super X-Fi holographic sound technológia
  • RGB podsvietenie
  • Odnímateľné náušníky
  • 1,85 m látkou opletený USB-C kábel
  • 1,6m látkou opletený 3,5-mm audio kábel
  • Váha 350 g

Dostanete na stoeurovú kategóriu slušne vybavený headset, síce s pripínacím mikrofónom (ktorý sa ľahko dá stratiť), ale inak s dobrou ponukou pripojení, pretože ho viete pripojiť ako k PC, tak aj konzolám a mobilu. Či už idete cez USB, alebo cez 3,5 mm jack.  Jediná škoda, že nemá rovno zabudované aj wireless pripojenie.

Creative SXFI GAMER
Creative SXFI GAMER Headset na prvý pohľad pôsobí kvalitne.
Headset na prvý pohľad pôsobí kvalitne.


Creative SXFI GAMER Headset prichádza ako s USB, tak aj 3,5 mm káblom.
Headset prichádza ako s USB, tak aj 3,5 mm káblom.


Creative SXFI GAMER Mikrofón je odpojiteľný.
Mikrofón je odpojiteľný.





Konštrukcia Creative SXFI GAMER headsetu je veľmi kvalitná. Prakticky celý je pokrytý príjemnou koženkou. Horný náhlavník je obšitý, pričom zo spodnej strany má aj malú vrstvu peny pre pohodlnejšie opretie na hlave. Pena je však hrubá len niekoľko milimetrov, čo je trochu škoda, ale ak nie ste na hlave veľmi citliví, nebude vám to vadiť.

Celé je to postavené na kovovom vystužení, ktoré si môžete podľa potreby vysúvať podľa veľkosti vašej hlavy. Zároveň vystuženie drží headset na vašej hlave. Drží relatívne dobre, aj keď nebol by som proti silnejšej pružine, aby sa headset nehýbal napríklad pri potrasení hlavou.

Základ náušníkov je umelohmotný, pričom sú zaujímavo podsvietené cez priesvitné dizajnové prvky na vonkajšej strane náušníkov, ako aj celé ich obkolesenie. Vytvára to pekný efekt, aj keď samotné svetelné efekty sú obmedzené.

Creative SXFI GAMER
Creative SXFI GAMER Všetky tlačidlá sú na ľavom náušníku.
Všetky tlačidlá sú na ľavom náušníku.


Creative SXFI GAMER Koženka na ušiach je príjemná a pena mäkká.
Koženka na ušiach je príjemná a pena mäkká.


Creative SXFI GAMER Z portov si môžete vybrať USB-C alebo 3,5 mm pripojenie, pričom vlastný port má mikrofón.
Z portov si môžete vybrať USB-C alebo 3,5 mm pripojenie, pričom vlastný port má mikrofón.





Čo sa týka ovládania a ovládacích prvkov, všetko je na ľavej strane headsetu, kde máte tlačidlo na podsvietenie, vstup na mikrofón, ktorý sa vsúva cez 3,5 mm jack. Dopĺňa to port na USB-C, ktorým sa pripájate na PC alebo cez 3,5 mm line in.  Je tu aj tlačidlo na mutovanie mikrofónu, valček na hlasitosť a zapnutie SXFI efektov.  Možno je to všetko príliš nakope. Osobne by som preferoval rozdelenie na obe strany. Ale je to len otázka zvyku.

Samotné náušníky sú z vnútornej strany veľmi príjemné. Mäkká koženka je kombinovaná s pamäťovou penou, celé je to veľmi pohodlné. Samozrejme, je to koženka, a teda budete sa pod ňou v teple potiť, na druhej strane lepšie izoluje okolité zvuky. Čo je zaujímavé , samotné naúšníky majú malú vôľu a o približne centimeter-dva sa dokážu natáčať. Majú tak určitú možnosť na čo najlepšie nastavenie pokrytia uší a usadenia na nahlávniku, ale spôsobuje to aj určitú voľnosť.

Čo mi trochu vadilo, je hlučný USB kábel na pripojenie k PC. Teda niežeby bol sám osebe hlučný, ale jeho prepojenie s headsetom je spravené takým spôsobom, že ak vám prechádza kábel po pleci ,počujete ho priamo v náušníku. Je to problém tvrdšieho kábla, ktorý je tkaný, viete ho vymeniť. Skúšal som aj s gumeným, pri ktorom bolo už rušenie len minimálne. Ak by vám to vadilo, je lepšie si to vymeniť.

Creative SXFI GAMER
Creative SXFI GAMER Náhlavník je obkolesený kožou, ale len tenkou penou.
Náhlavník je obkolesený kožou, ale len tenkou penou.


Creative SXFI GAMER Mikrofón je dostatočne veľký a kvalitný.
Mikrofón je dostatočne veľký a kvalitný.


Creative SXFI GAMER Na nosenie sa nebudete sťažovať.
Na nosenie sa nebudete sťažovať.





Mikrofón je tu odpájateľný a zapája sa do pravého náušníka cez 3,5 mm jack. S týmto odpájacím systémom je to možno trochu škoda, keďže osobne som už niekoľko takýchto mikrofónov stratil. Ideálne sú zasúvacie alebo zaklápateľné. Mikrofón je zároveň plne ohybný, pričom na konci má obalené dva mikrofóny v sieťke, ktorá zároveň filtruje ruchy a fúkanie.  Doplnený je LED svetlom na konci, ktoré sa však nedá vypnúť, ale viete si ho natočiť tak, aby vás nerušilo.

Samotná kvalita mikrofónu je slušná a na svoju kategóriu prekvapuje. Síce mierne orezáva zvuk, ale ponúka dobrý prenos basov a zároveň aj dobré filtrovanie šumu. Kvalita samotných reproduktorov v headsete je však vysoká, dobre znejú a pekne vytiahnuť ako basy, tak aj výšky.  Headset totiž v sebe spája Super X-Fi ULTRA DSP hardvér a softvér, ktorý umožňuje nastaviť ucho a dokonale upraviť samotný zvuk.  Získate tak personalizovaný zážitok a zároveň aj Battle mode, ktorý dokáže upraviť zvuky vo FPS hrách.

S týmto spolupracuje ako PC aplikácia, tak mobilná aplikácia. Pričom cez mobilnú si nastavíte profil uší (odfotíte hlavu a uši, aby ho mohlo AI rozanalyzovať), cez PC môžete nastavovať ekvalizér, niekoľko zvukových profilov, samozrejme, nasvietenie, ktoré je však obmedzené a môžete vyberať len farby, nie sú tu preddefinované rôzne režimy efektov. Nakoniec si môžete vybrať aj stereo, 5.1 a 7.1 virtuálne režimy.  Aplikácia je mierne obmedzená, iné headsety, respektíve konkurencia má viac možnosti.  Dôležité je, že základ si nastavíte a zvuk je kvalitný.

Mimochodom aplikáciu si na PC určite nainštalujte, lebo v základnom nastavení nie je zvuk dobrý. Po zvýšení basov a znížení výšiek už nabral potrebnú charakteristicku. 

Creative SXFI GAMER
Creative SXFI GAMER Aplikácia ponúka niekoľko základných nastavení zvuku.
Aplikácia ponúka niekoľko základných nastavení zvuku.


Creative SXFI GAMER Prepnúť si viete stereo, 5.1 a 7.1 emulácie.
Prepnúť si viete stereo, 5.1 a 7.1 emulácie.


Creative SXFI GAMER Možnosti nastavení farieb sú len úzke.
Možnosti nastavení farieb sú len úzke.




Creative v SXFI GAMER headsete znovu vytvorilo veľmi slušnú kombináciu kvality a ceny. Je tam dizajnovo veľmi príjemné vyhotovenie, čistý zvuk a aj slušná kvalitu mikrofónu, plus príjemné nosenie a aj možnosť mapovania ucha. Osobne by som preferoval, ak by bol headset o trochu ľahší, ale 350 gramov nie je veľa. Zo softvérovej oblasti je to taký mix, kde mapovanie ucha je zaujímavý doplnok, ale nastavení a volieb nie je veľa ako po stránke zvuku, tak po stránke podsvietenie. Na svoju cenu ponúka veľmi vyváženú ponuku vo svojej triede.

Headset dostanete za 130 eur.


napísal saver 5.3.2021
Páči sa mi! (+2)
9.0
CREATIVE SXFI GAMER
+ veľmi kvalitná konštrukcia
+ pohodlné nosenie
+ kvalitný zvuk vo svojej triede
+ slušný mikrofón
- počuť šúchanie kábla
- obmedzená ponuka nastavení v aplikácii


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19912)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk